Monday, 15 April 2013

Dapat jugak akhirnya...

Fuh, kemain lama aku x menulis kat sini padahal hari tu kemain semangat sangat guna apps blogger..haha..memang dasar hot hot ciken shit la..maap lerr...azam tahun baru nak buang perangai hot hot ciken shit ni x termampu lagi...isk2

Akhirnya...dapat jugak weiii membeli botol baru untuk anak dara aku nih...kemain surfing and survey nak beli botol apa selepas menyedari kekurangan botol plastik walaupun dah bpa free...aku dah ceritakan dalam entry sebelum ni..hubby jenis yg x suka membazir, jadi dia letakkan syarat kalau nak invest utk beli botol baru biar berbaloi dan tahan lama..kalu ikutkan hati aku, aku nak tukar2 brand ja..dah boring pakai avent nak tukar tomme tippy plak..dah boring nanti bole pakai brand MAM ka, MOMMA ka...ahaha..seee...dah nampak nak berlaku pembaziran di situ..ini yg hubby x suka..huhuh...so, either glass bottle or stainless steel bottle...

Aku pilih stainless steel bottle by OrganicKidz! Kenapa aku pilih organic kidz? Hari tu kata nak pura kiki kann...aku dah survey pura kiki kat certain2 baby outlet yg ada jual pura kiki ni...ada beberapa benda yg aku x bekenan sket kat brand nih...antaranya, penutup dia pakai silicon cap...aku ingat penutup stainless steel jugak. Bagi aku dah x berapa cantik disitu..pastu, body pulak sangat plain..aku suka yg corak2..haha..tu ja la sebabnya aku x pilih pura kiki..mengada2 kan..hoho..yang lain oke ja..pura kiki pon muat dengan various wide neck teats brand..avent pon muat jugak..so xdak masalah di situ..hehe

Aku bekenan organic kidz ni sbb 2 sbb kenapa aku kureng bekenan pura kiki...ahaaa...paham x?? X paham meh nak explain...organic kidz ada penutup stainless steel & body ada corak2 gittew...hahaha..payah jugak nk cari brand ni kat kedai2 brg baby even yg femes mcm manjaku...last2 skali cari punya cari aku beli online...harga botol include postage utk wide neck adalah RM 86...oder hari selasa, jumaat baru dapat..ni semua sebab pos laju yg entah hapa2...barang da sampai kt ppl kajang hari rabu, hari jumaat baru nak deliver...huhuhuh...nasib baik sempat gak amik...bole irdina melaram botol baru balik kampong..haha

So far, aku sangat puas hati dengan investment kali ni...senang nk handle...x payah jenuh2 nak gonyoh bila basuh mcm botol plastik sebab dia x melekat bau, warna dan rasa..ahaaa...cuma rendam teats dlm air panas jaaa...sgt memudahkan kerja aku yg semamangnya malas nk membasuh menggonyoh & sterilize botol...botol stainless steel ni kalau kita nak sterilize just tuang ayaq panas...kalau berani sila pegang botol tu kalo x kesah tangan nak melecoq.haha...kalau nk bancuh susu tu, pandai2 la nak agak2 suam mcm mana yg sesuai utk anak pegang...setakat ni, irdina is okay dengan tahap kesuaman susu dia...bole ja pegang & minum dengan baik...hehe...

Tapi ada jugak beberapa cons..susah sikit nak sukat air bila nak bancuh susu.tambah2 pulak tengah malam..ada garis sukatan kat dlm tapi jenuh nak kena tenung...huhu..susu cepat sejuk skit...pastu bila sejuk, gila2 punya sejuk sampai kdg2 budak x kalu nk minum..nak bg paneh balik, rendam ja dlm air panas...sat ja dia panas balik satgi...ha2

Oke, stakat ni saja review botol organic kidz aku...hehe...next month plan nak invest utk pura kiki pulak..ha2..kata tadi x bekenan kann...tapi nak beli jugak!!!

rupa lepas kelaur plastik pos laju
ececece...testing botol baru
semangat minum dalam botol baru..hehe

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik