Wednesday, 29 April 2009

~bz weeks~

ohoiii....


tiba2 banyaknya kerja sekarang


esemen ada 2


tapi nak buat punya la payah


siang bertapa kat lab


malam bertapa depan library foyer


aaaaaaaaaaaaaa


bila mau abes nih.....


sude penat maaa


saya mau balek umah... *tiba2 omsik*


saya juga rindukan dia *tiap saat tiap menet*



oh serabotnye~!!!



Sunday, 26 April 2009

~weekend~

hujung minngu ini adalah hujung minggu yang sangat menggembirakan. my hubby datang sini sebab dia nak setelkan kejenye.huuu. saya seronok sgt sbb dia datang. da lame kot x jumpa. 3 minggu lebey kot.huuu. sangat2 rindukan dia. dan juge sangat2 seronot. i really miss his smile, his jokes and everything he have. :P

1_685566158l


*ini adalah gmbar lama.. :D *



now, he went back to penang again and leave me alone here. aaaa, cam x bule trima je. kejap sangat rasa dia datang sini. saya nak balik pon saya agak bizi pada minggu2 akan datang. huhu. ole itu bersabar je la jen2 oiiii~!!

#oh..x sempat nak snap2 gmbar bersama2 sebab terlalu serunut bejalan2 walopon sebenarnya xde menda..huuuu

oh, hari ini juga besday mak saye. kepada mak saya, *walopon mak tak taw saya ade blog nih*

selamat hari jadi yg ke 45


kami sayang kat mak :D


image087


*my lebly momma*

Tuesday, 14 April 2009

~...~

i should have ton of works to do but right now i am very 'lepak'ing and doing nothing.  all i know is i miss him. its been about 1 week 1 day we didn't see each other since he went back to penang. make my life a bit  miserable because we used to be together almost everyday~

Monday, 13 April 2009

~rungsing~

hmm..hari hujan n cuaca sangat menarik. membangkitkan mud saye untuk wat esemen n setelkan sume bende yang berkaitan dengan hal2 pelajaran. xde la bnyk mane pon.hukhuk.

saya usha2 esemen advanced microprocessor. igt nak bahagi2 keje untuk grupmate2 nanti. esemen kne wat coding assembly language untuk mastermind game. ade 2 source code: code-maker and code breaker. saye cuba bayangkan mcm mane nak wat mende alah ni. saye lgsg xde idea. aaaaaaaa~

masterminddragdropimg1


*ini bukan output yg sepatotnye saye dapat.ini kalu pkai java kot. saye punye esemen jes pkai emulator 8086 je.. :P *



itu yang membuatkan saye rungsing skrg nih. sedangkan starting code pon tataw nak tulis ape. sape2 yang terer programming especially assembly language ni tulung la saye wat mende alah nih. due date die 27/4. lg 15 hari lagi dari hari ni. da la esemen DIC lagi. huwaaa~ betambah2 rungsing saye.

huh..tgk wolverine lagi bagos kan. *cuaca yang mendung n hujan nih membuatkan saye asek nak makan..huu*

p/s: x jadi gi joging sebab hari hujan. so aktibitinye adelah mendonlod n menonton :D

Sunday, 12 April 2009

~beriadah di petang sabtu~

haaa...plan ptg smlm ke alamanda x jadi kerna hari hujan n kalu nak gi pas hujan pon da rase lambat sgt. nanti balik mlm xde bas, kne jalan kaki plak smpai MMU. sadis btul.haha. oleh sbb keboringan tahap gaban, maka saya pon mengajak doory pegi joging moging kat tasik cyber di blakang MMU ni je. hoho


dengan ber'spare'kan 2 hengget sorg untuk beli eskrem kat pakcik eskrem tong biru kt cyberpark, kitorg pon kuar joging pada pukul 5.30 ptg. lame da x eksesais. dengan cuaca redup2 nak ujan lagi nih lagi la membuatkan pejalanan kitorg masyuk.


image121image0051


*gamba2 syiok sendiri*


image128


image125


image129


*di pinggiran tasek*


smpai je cyberpark, da nampak pkcik jual eskrem. mana leh bli dulu.kna joging dulu. bila da abes 1 round, tgk2 pakcik eskrem tu da blah da. demit. doory sedih x terkata. sebab dia paling kempunan nak makan eskrem.saya rilek saje. :P on da way nak blik tbe2 dr jauh doory nampak ade sorg pakcik nek moto macam bawak tong eskrem. yang saya pule ingatkan itu moto kap lam jual kapet. rupe2nye memang btol pkck jual eskrem. haha. hilang juge kempunan doory.


image130


*sedapnye eskrem seringgit :P *


hari ni plan nak gi cyber park lg.tapi tataw jadi ke x.haha. ke tunggu dan lihat je la eh... :D oke la, nak gi mndi.babai~

Saturday, 11 April 2009

~kisah jumaat~

pada hari jumaat yang lalu, saya telah memonteng klas pagi. *sejam je kot*. oleh itu saye hanye bangon pagi ntok pegi ke lab n wat esemen DIC. tgh2 serunut buat circuit tibe2 power down n server juge down.ole itu xley da nak wat keje.huhu. tensen je saye.huhu.

lepas balik dr lab, nak teman doory gi anta resume die kt tmnet cyberjaya. mule2 igt nak gune kete romet saye tp die pulak terbawak kunci pegi ke redang. so, sebagai alternatip laen, kitorg pon plan nak nek bas. bergerak la saye n ddoory the gorila ke pondok bas di depan MMU nih. plannye nak gi alamanda jap dlu sbb memandangkan time tu tgh lunch hour,so mgkin tade org kat tmnet. so,

kami menunggu.......

tunggu...

lagi tunggu.....

tunggu tunggu lagiii........

lagi tungu bepuluh2 menet lagi...............

bas T429 tak smpai2 pon lagi. jangan kate bunga tayar, sesungut bas tu pon kitorg x nampak. tensen arr cmni. da nak dkt sejam kot.huu.pastu terigt plak doory x bli lagi smpul surat.so kitorg pon nek charted bus yg free tu ke street mall. then kitorg plan nak gi tmnet tros memandangkan bas T429 mgkn lambat lg. setelah setel sumenye n tunggu bas balik kt dpn street mall tbe2 dtg bas free tu tapi x brenti pon kt kitorg. demit2.apahal bas nih.td tggu dpn MMU besepah2 je nak brenti.alih2 kat streetmall tanak brenti lak.rase nak gi kejar je bas tu pastu sepak buntut bas tu.huh. pastu kitrog reda je nek bas ape pon yg brenti pas ni sbb da xthn lame sgt menunggu bas. tbe2,dtg la bas T429. punye la lame menunggu datang jugak akhirnya.huhu. so, kami meneruskan perjalanan ke alamanda.balik nnti plak la bru singgah kat tmnet tu.

selapas abes je soping2 barang2 runcitan, kami pon balik. tapi hari da mula sgt mendung n nampak cm nak ujan lebat. sebbek bas cpt jugak le smpai. bila da kat putrajaya sentral, ujan pon lebat selebat2nya. waaa,cmne nak gi anta resume nih. mmg xleh le nak anta.huhu.smpai je dpn MMU, hujan masih lebat n kitorg pon nekad je nak redah.haha.abes basah kami dengan brg2 kami. tapi rase cm seronok plak meredah hujan. :P

image118


*seronok meredah hujan*


telupe lak nk snap2 dlm bas. sbb masing2 penat n panas n hangin sedikit dgn bas. ape2 pon,seronok jugak le dpt keluar sebentar dr MMU. ni la akibatnye bile da salu sangat kuar n tbe2  lame x kuar die jadi cm telebey seronok sket walopon gi alamanda nek bas.haha. dlu mase my hubby ade kat cni, dlm seminggu 5 6 kali gi alamanda.haha.dasat kan. :D


hari ni doory ajak gi alamnda lagi. die buhsan nak mampus tahap gaban. dr semalam lagi kitorg buhsan. nak sembang2 pon tade topik menrik n akhirnye due2 tdo. tido lagi afdal dr sembang2 n gosip mosip. :P


so,adekah plan untuk hari ni menjadi?? tunggu le updet yg akan datang ye. :))




~hepi besday romet saye-intan~

pada tanggal 6 april hari tu genaple umor romet saye 22 thn. banyak x nampak nombot 22 tu??? cam da besa gile kan. kalu orang dulu2 da kawen n da beranak pinak da pon. tapi romet saye ni masih single mingle n ntah ebelebel ke x. muahaha. disebabkan miggu besday die tu adelah minggu di mana kebanyakan org ade midterm, so sume org just wish je la. "happy besday intan" :D

bile sume da agak2 free,so kitorg pon celebrate di bawah fudkot hb3 ni je dgn mengoder domino's pizza sebemban n kek choc indulgence yg pernah di rikues oleh besday girl. *mintak mahap le tade asap la kek tu.die dtg x seperti dlm gamba.haha* sbg rometnye,aku disuroh ntok blakon supaye die tertipu n terase sepraisssss yg kitorg wat ntok die.salu die da dpt bajet da. kali ni x terbajet la plak die kan. sebagai aktress yg bekaliber, aku bejaye memujuk die turun ngn alasan ade miting festari.hoho. bejaye jugak kitorg meng'sepraiss'kan die. :P

dsc02154


*all of us*


dsc02129


sebelom dilantak


dsc02132


sedang melantak


dsc02144


selepas melantak


dsc02136


monster n me.. :D


dsc02206


me, gorila n panda


dsc02150


besame kotak piza sbg kenangan


dsc02148


master mind n the actress. :P



to intan katong:


happy besday to you.


semoge cepat kurus cam aku.


hepi2 salu


lebbiuuuu

Wednesday, 8 April 2009

~malas~

ahaa...

did u realized that all my post lately seem kinda sad and pathetic??naa...x kesah pon.suke hati le kan.hehe.

midterm advanced microprocessor mlm kemarin sangat3 mengecewakan.huu. mungkin sbb saye rase saye da paham ape yg saye blaja rase ade sedikit keyakinan ntuk menjawab exam, so saye pon agk kurang menhapal. akhirnye,ape yg terjadi??only myself know how i felt. :(

ole sebab itu,saye tade mud untuk malam itu. dan dari tade mud itu ia betukar menjadi mud malas.aiyo2.malas nak pegi kelas.*tepakse rajen pegi jugak*. malas nak wat keje walopon keje betimbun. malas nak kemas bilik.*kalu mak taw mesti kena bebel panjang*.malas nak makan.*my hubby mesti suke kalu die taw saye malas nak makan.haha* dan segalanye saye malas.huuuu

sok ade tutorial semicon. wajib wat dulu seblom gi klas.tapi adekah saye da wat?? agk2 da wat ke blom??of kos le blom lagi..huuuu...blogging diutamakan.ahaha.agak x patot le kan. tapi selambe aje. :)

oke la.saye MALAS da nak tulis panjang2.skit2 cukup.babaii~

Sunday, 5 April 2009

~saye sedih..huuu~

huhu...

saye sgt sedih..

sedihnye sebab my hubby da balik umah sbb sok die da start intern. maka tinggalla saye disini tanpa dirinya.huhu.sedih taw.pas die abeh intern, saye plak intern. so, dpt jumpe pon jap2 je.itupon kalu saye balik umah, o die balik umah nanti mase saye intern..huhu,sian kat jenjen kan.. :(

masa2 keemasan diraikan besama2 dgn melantak sepuasnya di murni SS2 n nandos sepuas2nye n jln2 shoping kat kepo alamanda.*walopon shoping kat kepo ngn my hubby pon da cukop menggumbirakan saye..:P*. pastu tgk fast n furious 4. bes kot.bes gile. sile gi tgk cpt.rugi kalu x tgk.hoho

i will miss him for a long time.. *alaaa,cm x jumpe da nanti kan..hehe*

image001


image093



i love him so much.


atau dalam erti kata bahasa melayu:



saya sayangkan dia sangat2.. :P


Thursday, 2 April 2009

~sedikit sedey~

ggg-sad-cartoonhuwaaa....sedikit kesedihan n penyesalan berlaku mase exam tadi.huuu.bajet soklan cm dasat tapi rupenye senang aje.demit2.kalu la saye tahu,x payah saye nak riso2 setadi seccare pulunnye ape itu VOh,Vih,Vil n Vol. kalu la saye taw saye hapal tutorial chapter 2 tu sebijik2. nyesalnye rase x stadi btol2.huhu.salah sendri juge kan.so taleh nak wat ape juge le.huhu. reda je la ape rizut yg akn kuar nanti.huwaaaa...baru je nak taget dpt elok.da la 4 subjek je sem nih.bnyk kot mase ntok stadi pulun2.tu pon masih x sedar diri.aaa,saye agak marah dengan diri sendri.jangan wat macam ni da len kali ye jenjen. :(

  • sedikit pengajaran ntuk hari ini:



- sile jangan rase diri sendri itu suda telampau bijak melebihi pakcik einstein

050405_einstein_tonguewidec



- sile stadi btul2 n hapal sume tutorial kalu bule. haha

boy-studying-21



- sile jangan main2 bile setadi.

958f1aa3zi8

Wednesday, 1 April 2009

~final exam schedule~



































Student ID105110****
NameNURUL NADIYA BINTI MOHAMAD YUSOFF
MajorBachelor of Engineering (Honours) Electronics majoring in Nanotechnology
FacultyFACULTY OF ENGINEERING












































SubjectDateSessionRoom
ECP4166 18-05-2009 MORNING --
EEN3166 21-05-2009 MORNING --
ENT3036 23-05-2009 MORNING --
EHM3066 27-05-2009 AFTERNOON --



  • haa..menarik x saye punye exam scedule??menarikkn..kan..kan..hoho.sume ade gap.ole itu ade mase ntok study lebey2 sket.jenjen sile jangan malas yee!!!!doakan saye rajen stadi.maseh2.. :D


studystudy




  • sian pade romet saye kerna schedule die paling x bes di dunia.haha.ole itu die da miserable 1 hari.. :)...(lambat lagi kot final wei..jangan miserable skrg..haha)


~happy birthday abah~

mase pukul 12.00 tgh malam tadi masoklah kite ke hari rabu iaitu 1/4/09 di mana pada malam harinya saye ade midterm dan maka genaplah umur abah saye 50 tahun...waaa, besar tu angka 50 tu..tapa2, abah maintain ensem lagi. hehehe.

to my lebly abah,*walopon abah x bace blog nih*

happy besday to you


happy besday to you


happy besday to my abah


happy besday to you...



i lebbiu abah..thanks 4 everything and supporting me when my poket kering.hehe.:P

u r the best dad that i ever had.


1_994018347l


*mi mama n mi dada* :P

~oh pencuri bajuku!!~

ohohohoho....

mesti da ramai taw aku ada ilang baju kan. tapi malas le nak tulis kat blog sbb tgh tensen.walopon si pencuri itu curi baju yg murah2 je namun aku tetap kesah. ape die hengat aku beli ngn bulu idong??haha.

tapi sekarang aku sangat gumbira...muahahha.kerna si pencuri tu da kantoi.rupenye2 pencuri tu dekat je ngan bilek aku.demit2.kalu la aku taw dari awal, da lame aku gi blasah orangnye.tarik rambut die smpai tecbot.tumbuk perut die smpai tekeluar usus dan bemacam2 lagi adegan yg x patot di tonton.muahahaha.baru die taw serik kot pasnih nak mencurik.hahaha

namun aku cam x sanggop je nak gi amek baju2 aku kat bile sekuriti lepas mili crite sesuatu yg yekyek. haha. sile la bayangkan, dlm almari tu penoh dengan baju2 yg die curi + baju die + baju kepam2 die + pakaian dalam yg ntah bsoh ke x + mcm2 lagi la mende yg yek2. eeeeee, cm x sanggop btol le nak g amek.da tecemar baju aku tu.huhuhu.sedeynye....

tengokla nanti kalu rajin g amek.kalu x suh die sedekah je kat sape2.muahahaha.oke la.sok ade exam midterm dic.stadi pon blom abes. okela.baibai..nanti aku updet lagi.hoho
 
Images by Freepik