Saturday, 12 December 2009

~in memory~

tiba2 dapat kol dari adik aku..dia nangis2 gila vave.aku tatau kenapa.

dia kata kabu dah mati.kena langgar dengan keta.dia x sanggup nak tengok sbb sedih sangat.

aku sangat terkejut.tiba2 aku pon nanges. aku sangat sayangkan kabu.macam adik sendiri. we have lots of sweet memories together.

aku sangat sedih kerana tidak dapat bermain dan mencium kabu buat kali terakhir.

semoga kabu ditempatkan di kalangan kucing2 yang soleh dan beriman. mak kata mungkin Tuhan lebih sayangkan kabu sebab tu Tuhan amik kabu awal..





dear my sweetest, cutest little brother.

i love u so much and i will miss everything about you.

-jejen-

Friday, 4 December 2009

~update~

haha.lame sangat dah rasenye aku x apdet blog.

sbb malas sangat

bizi n banyak keje

nanti rajen aku apdet sekaligugus..

daa~

Wednesday, 18 November 2009

~time~

fighting over the STUPIDEST thing ever


1 month


...


..


.


Tuesday, 17 November 2009

~week 4~

oke.sekarang da masuk week 4 dan keja pulak makin betimbun2. 'movie mood' da abes and 'belajar mood' suda mariiii...tapi...aku plak yang x sehat..huhu.nak wat keja pon x semangat.sekarang ni memang musim orang saket kot kan.rasanya ramai da yang terkena virus nak demam + sakit tekak + selesema aku nih.haha.nasib la kan. aku pon mesti bejangkit dari orang yang x sehat jugak.nasib aku la jugak kan.haha. oke la,disebabkan banyak sangat kerja, meh aku nak wat senarai reminder untuk minggu nih supaya aku x lupa yang aku banyak keja.ya mariii mariiii mariiiiiii

jenjen's works for this week:

1. siapkan slide untuk ITP presentation *malasnyaaa okeee*

2. ITP presentation on wednesday pukul 10.05 pagi *cuak!!cuak!!*

2. french quiz on thursday *sila hapal jenjen!!*

3. jumpe mr bala pasal FYP hari khamis *caiyokkkk!!*

4. lab report AFT 1 yg kne submit week 5 *lambat lagiii..hehe*

aha..itu saja senarai kerja jenjen untuk week 4..mari siapkan presentation slide sambil tengok anime!!!


gambatte-ne-1


p/s: agak2 kalau sambil tengok anime jadi x keje??hmmmm....[sambil mengurut2 dagu dan memintal2 rambut]...eh jap..nak puasa ke x sok nih??hmmm......

Sunday, 15 November 2009

Saturday, 14 November 2009

~lazy~

lately i got so many works to do and to get done! but still i can watch 4 movies in a row NON-STOP.damn!

all i did was yawning and wondering around cybertracker to find nice movies to watch.damn again!

gosh!what am i supposed to do with this suddenly 'movie mood'. please please please help me find back my 'study mood.......

lazy-summer-day


this is me during weekend.... :(

Thursday, 12 November 2009

~piknik~

piknik wit petom


piknik besame petom adelah piknik yg x dirancang dengan rapi kerna sumanya on the spot. Inilah masenye untok aku dan rakan2.

IMG_1211


almost all petoms are here :P


DSC04075


kenangan bersama sekailain intan :P


IMG_1215


eksited di tepi pantai


DSC04086


grup janthan yg berusaha meghidopkan api


IMG_1219


nyum nyum ayam resepi campo2


DSC04101


serpraissssssss!!! hepi belated beday to me, doory n nad shah


IMG_1250


tiup2..fuhh fuhhhh fuhhhhhhhhhhhh!!


DSC04206


DSC04213


love all


DSC04069


my happy day!!





Thursday, 5 November 2009

~bonjour~

bonjour...


je m'apelle jenjen


je suis malaisienne


j'habite en malaisie


j'etudie l'ingenierie electronique a l'univesite multimedia


c'est fini! merci!


a plus tard! :P

Wednesday, 4 November 2009

~avatar tour~

hahah...i know this is sooooooooo last year like doory said but then, i dont care. :D

avatar_the_last_airbender


disebabkan oleh motobot yg mempunyai hard disk 40Gb telah digantikan dengan leptop yg mempunyai hard disk 320Gb, maka aku pon telah mendonlod avatar: the last air bender di cyber tracker dan memulakan tour menonton katon nih sejak dari minggu lepas.akhirnya habes juge malam ini.bole la sambung wat repot inten dengan tenang yang kena hantar jumaat nih dan macam2 lagi kerja yg tertangguh.hoho.

oke la..mari buat kerja jenjen..daaa~~

Tuesday, 3 November 2009

~melo cicah beskut~

mar


malam ni sejuk sangat.hampir nak menggigil aku.tibe2 teringat melo panas cicah beskut.oh,sedapnye...impian ini direalisasikan dengan pergi ke pantry untuk amek air panas dan bancoh melo 3 in 1.tibe2 ella ofer beskut gula tiger.omaigod...sangat nikmat okee..da lame x rase macam ni..mungkin aku agak kebulo sket kot tu yang rase sedap semacam.haha.demmm

oke.banyak keje plak minggu nih.babai for now.. :P

Friday, 30 October 2009

~fyp~

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

rase nak jerit kuat2..sekuat hati yang mungkin!! terasa juga seperti ingin berpesta kerna akhirnya dapat jugak tajuk fyp!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lagi skali...

memang x sia2 la aku monteng klas french. melepak kat bilek lecturer hampir 2 jam untuk dapatkan tajuk. lega hati. senang hati. dah bole ronggeng2 dengan gumbiranya...hohoho. tengkiyu kepada nad shah sebab teman aku g jumpe lecturer selama hampir 2 jam tu.

baru la ada semangat siket nak apdet blog. baru la terasa riang ria hari raya.kalu x nak bkk blog pon malas.tiada mud untuk menaip kerna bizi search untuk fyp.demmm~!!

oke jenjen...caiyok2..kamu harus buat fyp dengan betul2!!!!

p/s: saket kaki laaaa...huhu

Monday, 26 October 2009

~aku terhegeh2?~

aha..aku x marah tapi aku rase kelakar sangat2.rase cm nak gelak guling2 dari atas katil sampai jatuh atas lantai. cerita ni memang menarek. x sangka pula di jaja2 entah kemana2 lagi yang bakal membuatkan aku serta rakan2 ku yang berkenaan menjadi pemes. memang kami semua ni pemes kut.pemes menjadi kutukan orang dengan cerita2 yang direka oleh 'mangsa' seperti dia.haha

aha..dikatanya kami ni jeles dengan dia..betulkah? aku x pernah rasa jeles dengan dia.sekelumit sebesar zarah pon x pernah.dia ada boipren,aku pon ada boipren.dia ada leptop,aku pon ada leptop da sekarang *saje nak btaw aku da tuka dr motobot yang laju tahap kure2 melintas jalan ke leptop yang laju tahap jet supersonik*. mungkin dia terasa kami ni jeles dengan dia sbb salu mcm memboikot dia kot. oi, kalu org boikot bkn org jeles la..orang menyampah la.bengap.haha. da la,malas nak kutuk ko banyak2.xde pekdahnye ngan aku.sebbek aku x kenal ko dengan rapatnye.kalu x aku mungkin menjadi antara bahan kutukan utama ko.haha.

p/s: lepas nih sama2 la kita menjaga diri kita supaya tidak menjadi org yang terhegeh2, player serta org yg ske meniru tutorial dll. :P

Sunday, 4 October 2009

~selamat hari raya~

oke.da seminggu lebih raya dan memandangkan masih di bulan syawal, maka masih berkesempatan untuk aku ucapkan

hari_raya-757289




maaf zahir n batin


kepada my hubby especially, petom n petam, rakan2 yg mengenali diri ini serta anda2 yang rajen mmenyinggah di blog aku yg ntah hapa2 nih. :P

sekarang aku sedap lepak2 menambah lemak di rumah setelah habis praktikal. nanti hujung bulan seploh baru balek cyber.rindunya...da lama x balek sana.duk umah lama2 pon boring juge..huhu..

okela...masada nak abes kat cc nih.len kali datang aku apdet lagi kalu rajen.. :P

bye bye..

p/s: aku dah jadi pelanggan tetap cc tg pendang nih..hahaha

Sunday, 13 September 2009

~cyber~

updating from cyber using LAN cable in hb4 wing A 2015..

hoho..aku kat cyber sekarang.naseb baek hubby bagi leptop suh donlod2 kat CT..hehe.so boleh le aku mencoretkan x sikit x banyak ape yang aku buat di sini.

i'm so the very tired yesterday and the day before yesterday.hari kamis tu pagi pegi keje.sebbek mintak half day dapat.pastu mintak cuti hari jumaat.naseb baik jugak dapat..trima kaseh pakcik~!! then petang tu gerak ke kl dengan menaiki bas mara linear pada pukol 6.30 ptg.of kos le bukak pose dalam bas.cam sedih je rase.haha.sangat penat okee..

semalam g jmpe lec psl fyp..sangat2 berharap kami dapat buat title tu.huu..die kate barang sume ade. cuma masalahnye sekarang adelah chemical yg sangat2 diperlukan maseh x sampai2.ala,malas la nak carik tajok laen.huhu.penat je kalu da datang diskas2 skali x dpt buat.wawawa

aktibiti bukak puasa smlm adelah bersama my hubby.yeahhh, 1st time buke skali nih spnjg bulan pose taun nih.maklomle, kami bejauhan.hehe.aku dengan tamaknye membeli kebab,kropok leko, popeah otak2 dan ciken wing untuk santapan bebuke.naseb baek aku x tambah mee goreng ke hape ke.kalu x memang x habes. *smlm buke dekat upten uniten..saje nak interprem kat sane..hoho* sekarang perot aku da kecik.x macam dulu.dulu perot belon + stokin. leh sumbat ape saje.haha

aku punye la berangan nak gi terawih kat masjid besi.tapi x sempat sebab kitorg makan sangat lame oke.nak menghabeskan semuanye.xkan nak membuang.bazir je.x baekkk..isk2. tape2,len kali leh gi smyg sane.len kali tu ntah bile.hukhuk

then malamnye g sahur kat SS2.yeah,my hubby da janji kalu aku datang die nak bawak pegi ctu sahur.tapi aku maeh lagi sangat kenyang oke...gile amajing oke dengan selera makan aku sekarang nih.my hubby sangat suke bile aku hilang selera makan.. *pelik x?*

so,plan harini adelah teman my hubby pegi soping moping baju raye die dan berbuka dengan adek aku dekat umah die... :P

p/s: entry ni dipublish lambat kerna x sempat nak update smpai habis.da ngantok gile babas.bye2 nak tdo.len kalu apdet lagi.daa~

Wednesday, 9 September 2009

~us~

we are seperated..sejak aku start intern ada saja masalah  smpai di satu tahap kami hampir putus. Aku sayangkan dia . sangat2 sayang sbb tu apa saja yg dikatanya aku turutkan,apa saja yg dikatanya aku terima dan bila dia marah aku tentang sesuatu yang remeh,aku mintak maaf dan just let go everthing.kalau aku terasa dengannya,aku hana buat tak tahu saja kerna aku tahu dia sayangkan aku.hanya dengan senyumnya saja dia sudah boleh pujuk aku. Kerna dia tahu itu kelemahan aku.tapi aku?tahukah aku apa kelemahan dia? i don't know what's wrong with myself.adakah aku yang tidak amik peduli and just let go everything or dia yang terlalu overprotective... 

kadang2 aku rasa aku yang paling banyak berlembut hati dengan dia.terima saja apa yg dia cakap walaupun sesetengahnya mengguriskan hati.semua tu dulu x menjadi perkara berbangkit sehinggalah smpai di satu tahap kesabaran aku semakin tipis..

now...

he said i'm weird. i'm not like before. i always argued with him.fight back every word he said to me even for the the things i'm wrong and i always get mad easily.he said i'm not myself anymore. he don't like the new me.

please give me some time...i need to think why i'vecame like this....

actually i don't know the real cause...

mungkin kerna kesabaran aku di tahap paling maksimum. dia terlalu degil dan terlalu ego. ya,aku minta maaf kerna terlupa nak mesej bila smpai ofis kerana aku benar2 terlupa.bukan sengaja.maaf juga lagi kerana aku x dapat nak angkat call kerna keadaan tidak mengizinkan.ini pertama kali aku bekerja.pengalaman pun tidak ada. jangan la sesuka hati nak memaki hamun aku kerana aku terlupa dan tak angkat call.perkara ini membuatkan kami hampir berjauhan. aku mengalah dan memang itu salah aku tapi aku x menganggap benda itu suatu masalah besar.tapi x tahu la pulak kan apa pandangan orang lain.

environment kerja tnb dan tm x semestinya sama.ya mungkin dia bernasib baik sbb tnb x kesah kalau budak intern dia nak bllah pi mana pun.tapi tm ni sangat2 la prihatin ke mana sahaja bidak intern dia pergi. kerna itu la aku dikenakan tindakan etika.tapi mungkin juga aku yang salah.hmm..ada beberapa lagi peristiwa yang berlaku sehinggakan orang2 di ofis menganggap aku ini seorang yang bermasalah.

bermula dari peristiwa itu, aku mula memikirkan yang aku sudah x boleh nak berlembut hati lagi.aku kena lawan balik papa ang dikatakanya.aku kena ada pendirian sendiri. aku ni memang ada pendirian kah?

namun aku tahu kalau aku menghamburkan perkara yang tidak logik, pasti dia akan turutkan. dan itu sangatlah menyakitkan hati aku. finally,aku juga yang mengalah dan meminta maaf..

aku tidak mahu asyik menyalahkan dia kerana aku juga ada silapnya. Aku mintak maaf kerana telah berubah.aku mintak maaf kerana tidak mampu menjadi yang terbaik untuk kamu.aku mintak maaf…………

tapi kadang2 aku juga tidak faham dengan diri sendri.apa yang sebenarnya yang aku mahu? bila diberi kebebasan, aku membangkang..bila aku diberi ruang, aku membantah..

mungkin aku memerluakan ruang untuk diri sendiri...tolonglah Tuhan panjangkan jodoh kami hingga ke akhir hayat kami.........amin

Tuesday, 8 September 2009

~opis baru~

haha...opis baru la sgt kan.ekceli minggu nih kne duk kat bukit tengah.sangat dekat oke dari highway.so sangat la memudahkan aku .x payah nak masok smpai ke pekan bm jauh2.hehe. yg besnye punch card timer die lmbt hampir 5 menet ++..hoho.so kalu smpai lmbt pon punch card x merah.haha.tapi yg xbesnye nanti balek mesti lambat.demitt~!!

sebbek ade juge pc kosong di sini.xde la aku mati bosan bace manual ke hape ke. tapi aku rase kalu lame2 aku gune pc nih leh buta mata aku.d da la skrin kale kuning..silau kot mate aku..bongok btui monitor bejename TATUNG nih.pastu tetikusnye pon asek duk wat pasal..bongok2.saba je la aku..huhu

seronotnye mereka2 di sana soping moping di jalan tar. aku kat cni da tataw nak soping hape.jenjen taleh soping banyak2.nnti kene marah ngan mak..pastu duet kne simpan nak bli leptop baru..yeha2.~!!

p/s: plan nak pi kl ujung minggu nih tapi xtaw lepas ke x..huhu..minggu depan abeh da keje..yeaaa~!!

Friday, 4 September 2009

~what should i do?~

what should i do? nak wat apa sekarang nih?

kompem2 xde keje pagi nih.dan petang nih juge.

gile boring tahap dewa smpai nak nanges aku.

nak melalut2 time lunch hour pon nak gi mane?

bole x nak blah awal hari nih?

selambe sude...huhuh

anyway, hope it's not too late to wish happy fasting to all of you

nak tido dpn pc.bye~

Thursday, 3 September 2009

~ntah~

okey,here i am again... bru je pas gayut ngn doory td.demit je die da nak balek umah.aku pon nak gk keje sekerat hari.huhu.malas la duk cni.lec pon da atang so sumanya bleh di anggap setel.tapi xpe la, layan je la kan..satgi lepak kat surau leh guling2 smbil makan2.eh eh,aku posa le..mn leh mkn.aiyo2.

ngantok le pagi2 cmni.x la pagi sgt pon.tgh hari da nih..mlm td punye la awl aku tido.skrg ngntok lagi.ape nak jadi nih... anyway, i'm so so so the very excited because my hubby is here..yayy~!! u can't imagine how much i missed him and it's been almost 3 weeks we didn't met. yay againn~!! ujung minggu ni leh pi soping moping..maybe breaking fast together too...

hmm..ni antara gamba2 anak mei2 yg comel2..sempat jugak aku transfer mlm tadi ke dlm pendrive 4 g aku tu.haha.gile batak pendrive 4 g pon nak kecoh.pedulik la sebab ni 1st time aku bli pendrive aku sendri wooo...x caye sudah.tanye adek aku sebab aku salu pinjam pendrive die smpai rosak.ala,die bli pendrive ciplak sape suroh.mmg la cpt rosak kan kan kan..

Image130


ahaa...ini la kabu yg da besar.comel kan kan kan..


Image105


ini bella.tapi mak aku da bg kat orang..sedihkan..huhu


hmm..oke la.nk wat keje len plak.len kali aku apdet2 lagi.kepale hotak x dapat nak memikirkan cerita2 bes ntuk diceritakan.daa~


p/s: driving make me sleepy..

Wednesday, 2 September 2009

~hola hola hola~

halo helo wellowww~

suda lama tidak mengupdate blog kerna ketiadaan pc.skrg kt switching department, so ada pc extra so leh la update blog n skodeng2 blog org len balekkk...hoho

musti suma org rindo aku kan.aku taw.aku taw.hohoho.skrg da rasa sng hati sket sbb lecture da visit pagi td.yehu2.so the very lega... sebbek bek dpt dr shima n she is very nice. and the best part is bila kami mintak nk bg ckp 16 minggu je intern n die bgtaw supervisor n supervisor kami bagi~!! yayyyy bejuta2 lemon~!! [ekceli akan habis lebih awal dari hari yg kitorg mintak..hoho]

so, what's new on me??nothing..just tembam sedikit..ni la akibatnya asek ejek adek aku bambam.las2 aku pon bambam..huhu..duk umah bosan,mmg xde life... kalu weekdays, bangun soq patu tidoq balek patu bangon balik 6.30 siap2 n p keja pkul 7.15. smpai opis dlm 8.15.tu pon kalu jln x jem.then,duduk opis smpai 4.30 ptg patu balek umah. 5.30 bru smpai pastu men ngn ank2 meimei, mandi, smyg n get redi tlg mak masak nak bukak posa. abeh bukak posa, pi smyg patu tgk tb sat pastu gedebummmm~ tidoq smpai sok pagi.huhu.seryes boring hari2 mcm nih.sebbek da nak abeh intern x lama lagi. rasa cm da keja betul2 plak bila tgk2 balek jadual idop aku skrg. tu blom lg da kawen.da ade ank nnti ntah2 leh pengsan aku.hhahaha. *awlnye berangan..isk3*

oh ya, salu rehat aku pi melilau2 kat summit tapi kebanyakannya aku pi tidoq kat surau smpai pukul 3. hari ni pikah ajak balek umah dia..heheh.so aku pon guling2 la kat umah dia,men ngn kucin dia.banyak betoi kucin.umah aku pon bnyk jugak tp kecik2 lg.hehe. adik dia gelak kat aku td sebab ................................ haha, x leh btaw. nnti raya da taw la jalan nak pi umah pikah.raya taun nih aku nak jalan2 plak.asek duk umah layan org mai ja bek xyah raya..huhu

hmm,ank meimei da besaq.nnti aku update gambar sekor2. sumanya chubby mubby tapi sekor mak da bagi kat orang.huhu.salu aku tgk suma duk men skali tapi bila sekor da xdak aku wondering apa perasaan ank kucin tu bila tba2 cari mak n adek beradek dia xdak.mesti sedih kan...huhu.rasa cm nak suh mak bela ja suma tapi nak wat cmna.mak kami x mau bela banyak2.huhu

hmm...entry nih xdak gmbar.nanti2 la aku hapdet gambar2 terbaru.pewitt..haha.x lama lagi nak balik..yehu2.nak rempit ikut heway plak le.daa~

Tuesday, 28 July 2009

~home~

hubby said he is coming home this weekend

yeaa,im sooo glad

miss him already~!!

~niece and nephew~

my meimei da beranak bln 6 haritu n me dapat 7 ekor anak sedara.sumanya comel2 sangat~!!


Image035


*kabu*


Image031


*black*


Image036


*chaq*


Image039


*lang*

Friday, 24 July 2009

~gara2 eclipse~

eclipse1



yea,i know im quite outdated about this twilight saga series but think its not too late rite.hehe

da abes new moon mggu lps,so nak cari buku eclipse plak. mula2 igt nak bli seblom abes new moon tapi cm nak tggu bagi abes dulu,so aku pon lek2 le. mase lunch time g usha kt popular kt jj ade.so sng la nk bli nnti.then da blik dr kl,igt nak pi bli le.punye le eksited ajak pikah hr senin tu gi jj semata2 nak cr buku tu.and it's soo demitt~buku tu da tadak.cis2. pastu 2 3 kali aku ulang alik pi still dia x restock lg.demit lee...

da la boring gile nak mampos kot dok opis.leptop da tade.adek aku dekot tanak bg pinjam.nak bli kne simpan duet dulu.tgh usha2 leptop baru neh.eheeee....so,kesimpulannya,aku sgt memerlukan buku itu ntuk mengisi masa lapang yg kosong di opis ini. *panjangnya mukadimah seblom masok kisah sebenar.haha*

smlm pikah posa,so me alone keluar pi cari buku tu.mula2 pi jj kt perda,still tadak..nva mind.then my hubby suggest pi sunway carnival rather than pacific sbb pacific tu cm horror sket.so,aku pon drive la ke sbrg jaya.jauh gk la.tp xde la jauh sgt,tapi agak la jauh. *isk,cm kaplam plak*.penat2 aku pi jauh2,out of stock jugak kat ctu.demit~pastu aku nak pi gk pacific.horror pon horror la.janji aku dpt buku aku.2 kali aku pusing nak cr paking pastu siap suke suki wat u-turn ntah kt mane2 ntah.las2 skali dpt gk buku tu. kalu aku taw awl2 lagi aku da pi pacific.demit je.abeh minyak aku.sanggop aku x lunch semata2 nk cr buku tu.sebbek da tapau sesiap.balek opis bru makan.

balek umah pastu tido awal.penat gile nak matiiii....*nyesal plak tido awl,kalu x dpt tgk org tgkp antu kt umah pakngah..hukhuk.horornyee*

Wednesday, 22 July 2009

~penat la jalan2~

penat ulang alikpi keja x ilang lagi,family aku plan nak antaq adek aku bli KL n kebetulan ada kenduri kt umah sedara kat tg karang.ikotkan hati malas nak ikot.nak duk rumah je.tapi da sume org nak pi aku pon kna polo la.huhu.sebbek masa pi abah drive.kalu x pi KL leh jalan2 wit my hubby.huu.sian dia balek cni semata2 nak jmpa aku tapi aku plak kna pi sana.ni suma adek aku punya pasai la nih.ngada2 nak suh abah antaq gak.balek la sendri.huhuh

Image027


*with auntie jijah [mak kami le]*


Image021


*budak nih aku rasa nak geget2 je*



betolak ari sabtu,pastu pi kenduri pastu pi umah pakngah kt sg buloh.pastu ahad bru antaq adek.skrg adek aku da pindah da.da x duk kt bangsar da.skrg die duk kt kg baru.bes kot die punye kondo.tingkat 19 pastu view btol2 ngadap KL.x saba aku nak pi melapuk umah die nanti.haha.bole soh dia masak sedap2 kat aku.adek aku terer masak ooo.. *aku gk yg x reti masak.haha*

balek perak aku drive.pastu senin pegi keja plak.huhu.penatnya~.rasa pasni cm xmo pi mana2 da pon.nak duk kt umah je.x sabar nak tunggu jumaat.plis cepat plis hari jumaat...

Image022*view dr umah adek aku*


oppp...nak lari topik sket.hr tu jalan2 kt jj perda pastu nampk leptop hp pavillion dv2 ni.chantekk sangat..da la 12 inch,pastu nipis plak tu tapi syg processor x bes.huhu.skrg asek surfing2 leptop je sbb sume org nak bli leptop baru.aku juge mungkin nantii...xmo da pkai motobot.haha


Image029


*i can see me snapping the pic.haha*




Tuesday, 21 July 2009

~my day~

160709


yeah,pada tarikh itu adalah hari saya..yehu2.so,hepi bday to me~!!haha

what surprise i got?not so much la but oke la..my hubby drive all the way from kl to png just to make my day more colorful~love him.thank u syg

there's no cake or special celebration since we had no time of planning,so we did it just in a simple way.

we went for bowling and fyi this was our 1st time playing together..haha.sedey x??selama nih nak men tapi cm maleh sbb malu2 kucen lg.muahaha. da la ada promotion lak tuh,4 game 10 heng and plus kasut total just 13.00...murahkannnn~!!!

Image010


*gaya pro yg asek masok longkang*


Image013


*gaya pro yg asek strike*


Image017


*bajet terer le tu*


Image011


*senyom2 kambeng..mbekkk*



so,1st set i won n 2nd set he won.fair la tu kan.hehe.mula2 asek masok longkang je.wat malu muka kat budak2 skola yg lagi terer men.haha.ala,bese la da lame x men,warm up la dlu kan.hehe

then,we had our lunch at subway.ikotkan ati nak suh je amek sorg satu set tapi nnti kalu aku gemok sape yg susah?so share je la.huhu.teringin plak aku nak melantak smpai x hengat.. :P

Image019


*da kena geget ngn 2 ekoq monster*


Image025


*ngammm...monstor sdg makan.sila jgn kacu.haha*



pastu igt nak pi karok,nak asah bakat yg terpendam nih,tapi karoke2 kat cni cm horror je.x jadi la plak.nnti la balik g alamanda plak.kompem nnti kalu aku nyanyi sume org tercari2 sape la yg sore sedap tu.haha. :))

so,itulah alkisahnya pada hari jadi aku yg ke 22..waaa,da 22 tahon ropanya aku.da tua.hukhuk. :(

thanks to my hubby for making my day and make me soooo happy~!!love him always.

*kali ni x dapat celeb ngn petom2 kerna kami suma berjauhan and tenkiu pada sapa2 yang wish tu.sorry kalu x rply msg sbb kedit abes time tu.hukhuk.

Tuesday, 14 July 2009

Wednesday, 8 July 2009

Tuesday, 7 July 2009

~pic~

DSC00464



hehe...ini gamba nak promote abah aku..hehe.ensem kan encek yusop nih.patot la ank die pon chantek.hoho.aku saje2 selongkar gambar kat leptop nih,tbe2 ade tejumpe gamba nih.abah da cukop ensem tp ade spoiler plak tbe2 menyelit kt dalam gambar nih.perasan x sape spoiler dlm gamba nih?haha.burok btol le.isk3.sile2 cari.. :P

~happy birthday sayang~

070709


haha..x chanteknye tarikh tapi hari ni tetap bermakna becos its my hubby's birthday~!!!



Image001Image099

happy birthday sayang~!!!


love u soo much~!!


he know me so much but i just know him a little


he always guide me


love me


comfort me


no one ever replace him in my heart


love you..


Image105


*mrs giraffe and mr tiger*

~alone~

nobody-chair-komplot-alone

huu..im so the very sad.

usually, early in the morning,he will picked me up at where i always park my car,

send me to my office,

took me out for lunch and

picked me again and send me to my car. [not home la,jauh kottt]

but

now he already far from me.

we used to laugh together before he let me go home.

i really miss him.

Thursday, 2 July 2009

~bored tag~

skrg adalah waktu da abes lunch n masok opis semule. (taleh nak eskep,nnti kne tindakan etika) haha. tetibe terajen men'stalk'  blog org n tejumpe tag ini.katanya sapa2 yg bosan leh wat,so aku pon wat la.apakah tandanya itu??aku sedang bosan le.haiyoh2

1. Bekas kekasih saya adalah :
tidak mahu mendedahkan..haha. (sikeret)

2. Saya sedang mendengar :
lagu ringtone akak kat opis ni yg asek bunyi. ting tong ting tong

3. Mungkin saya patut :
pegi blasah supervisor yg asek x puas hati sengan saya.

4. Saya suka :
jika saya dapat eskep dari opis tanpa di cari oleh sesiapa kerna hanya duduk di opis sgt la bosan~!!

5.Sahabat-sahabat baik saya :
semua yg sygkan saya.hoho

6.Saya tak paham :
kenapa orang suka terhegeh2 nak masok simpang sedangkan saya nak cepat untuk smpai ke opis. (saya kan budak skema)

7.Saya kehilangan :
perasaan keseronokan untuk menjalankan latihan industri ini.

8.Ramai yang berkata :
saya sangat baik dan juga naif smpaikan org senang nak tipu saya.huhu

9.Makna nama saya :
ialah caha yg pemurag dan baik hati. (mmg patut pon saya ni baek)

10.Cinta itu adalah :
menyayangi seseorang dengan sepenh hati dan terima segala yang ada padanya.

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
memikirkan adakah saya telah buat logbook untuk opis sbg tugasan esemen yg diberikan kepada saya.(demit~!!)

12.Saya akan cuba :
untuk mengawal pemakanan saya kerna saya sudah gemok balik~!!!!!

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
tiada esok bagi kamu selamanya.

14.Telefon bimbit saya :
sangat cepat abes bateri.huhu

15.Bila saya terjaga dari tidur :
guling2 atas katil dulu sebelum ersiap2 untuk ke opis yg memakan masa selama sejam itu.

16.Saya paling meluat apabila :
saya tengok muka org yang saya menyampah dan org yang x puas hati dengan saya.

17.Pesta/Parti adalah : parti hari jadi,pesta  sukan serta parti hari raya?? oppss...parti b**h???

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
adik meimei saya,kucing kesayangan saya yang kini dah beranak 7~!!

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
14~sekarang kerna banyak perkara2 adventur berlaku dalam hidup saya.

20.Hari ini :
supervisor saya tiada dan saya sangat senang hati.

21.Malam ini saya akan :
duduk di rumah makan dan mungkin akan tidur pada jam 9.00 mlm

22.Esok pula saya akan :
dtg ke opis seperti biasa. arggghhhh~!!

23.Saya betul-betul inginkan :
membeli belah dengan borosnya tanpa memikirkan implikasinya.haha

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
serabut tapi tetap chantek.muahaha

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
pusat membeli belah le of kos.

26.Makanan Barat atau Jepun :
kedua-duanya.

27.Bilik yang terang atau gelap :
gelap kerna ada privasi~!! ngiauuu..haha

28.Makanan segera adalah :
tidak sihat tapi saya suka.

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
"ngntok la" kepada pikah ketika di opis

30.Siapa yang anda mahu Tag?
sesiapa sahaja yang rase ada masa lapang..:D

Friday, 26 June 2009

~cerita opis~

oke...da malas da nak kutuk2 opis sini.hari tu marah2 sebab ade "sebabnye". malas da nak pikir n malas da nak igt. mintak2 dpt tuka pi tm pt buntaq. dkt sikit *bukan sikit,banyak tuuu* minyak sep duit pon sep.huhu.

ari2 datang opis wat mende same. duduk ats kusi,lepak dpn kempiter n surfing2 smpai lebam. sebbek duet da masok n da dpt bli buku new moon.yehu2. gile outdated aku nih. org da abeh bace smpai breaking dawn aku bru bli new moon.klaka klaka.hahahaha.mari gelakkan jenjen. :D so,bace je la buku ni smpai lebam.huhu.

sok nk tgk transformer 2 ngn my hubby n soping moping.yeha2.x sabarnye. rindu dgn kehidupan di cyber. dont know what to add..len kali apdet lagi.daa~

new_moon_cover



*dgr kata nnti las2 skali bella ada ank pastu jd vampire gk.btul ke?..jadik spoiler sebentar..x sabanye nk baca smpai breaking dawn.hukhuk..bosan la duk opis.huwaaa*

Saturday, 20 June 2009

~satu hari yg membosankan lagi~

huh.hari ni duduk opis lpk bodo lagi satu hari.huh.tensen2.sebbek bwk bekal leptop adek aku so xde la boring sgt.almost 3 muvi aku layan.huhu.time2 ni la jugak rmai yg tego tgk cta apa tu,x kuar ikot teknisen ke hari nih.bongok2.da tade teknisen ajak kuar nk wat mcm mana.da la schedule apa pon x bagi, what did they expect us to do since there was nothing that guide us. huh. wish this 2 months will end fast~!!

Friday, 19 June 2009

~cepat la 5.30~

oke.skrg da 5.08 menet.mengikot jam di pc nih. lg 22 menet nak 5.30.cpt la.da x lrt da nak duk opis.huhu.gile bosan satu hari ni.bkn ade pi mn2 pon.da bekematu bontot nih.huhu. ekceli,nyampah la kat cni.da la xde keje.pastu skema lak tu.gile demit..bule mati aku lame2 kat cni..tade pon yg spoting2 mcm kt tmpt inten org len.arghhh~!!

Thursday, 18 June 2009

~blablabla~

oke,when i stalked everybody's blog,they wrote aboute their first day intern.mcm lebey kurang aku je.tapi aku cm lg bes sket kot.hahahah

oke, here the story~

awl2 pagi lagi aku da bangon nak get redi gi keje.ye la,first time nak gi keje.haha.n also 1st time drive sorg2 di pagi hari ntuk merempuh jem2 kat ats jln tu.mase mula2 nak pi tu punya la saya ketaq.haiyoh2.da la kna pi mpai butterworth nun.so kuaq pagi awai la.malangnya my hubby still in his holiday, so kna la pi butterworth sendri. sebbek abah da tunjuk jalan hari sebelum2  tu. smpai kat butterworth awal oo..kul 8.00 pagi cmtu.opis masok 8.30. so lek2 je dlu dlm keta tunggu pikah n yg len2 suma smpai. 1st day ni half day ja.yes2.sgt seronot.x sbq nak blik umah.kalu my hubby ada leh pi jln2.wuuu. so,pg tu tadak keje sgt sbb org yg kami patot jumpa tu cuti la pule.dia tataw ka ada org nak mai inten nih.ska2 hati lak pi cuti.huh. so,suma lepak cm org budus saja kat opis smpai lengoh pungkok. then,dpt borang pejanjian patu kna pi cop stem kt lhdn plak. pastu aku blik umah trus.smpat la lyn lalola n zati dan mawas ptg tu.hoho

2nd day pule, da x ketaq sgt da cm smlm.heheh. smpai2 opis dak2 nih kata org tu xdok cuti lagi.demitt~!!! apa aku nak wat nih???xkan duduk cm org budus lg.huuu.so i tot to run off at 10.00 wit my hubby pick me up. tgk2 time tu jgk la dia panggil nk wat briefing n bg blik borang yg da di cop stem tu. pastu dia bg halp day lagi.yehu2~!! abes je briefing tu apa lagi, mari kita chaloww betey...haha

3rd day cm bese le.tp sebbek akak tu datang jugak akhirnye.kitorg suma igtkan bile die dtg,kitorg dpt taw nak ditempatkan ke mn,ropa2nya blom.huuu.dia kata kja die jes wat surat untuk pi unit seblah n wat paskad. name tag la sng crita. cisss,demit2~!! satu hari menunggu menda tu siap.patu bru leh balik.lambatnya lagi leh balik.uhuu..itulah kisah di hari ketiga.arghhh~!!

4th day paling besss~!!da dapat surat suma n dtg ke unit seblah. pastu ada akak tu ckp dia akan wat penempatan n sok(hari jumaat) dtg leh amek surat tu n pi ke tmpt yg dia assignkn.the duration is jes 30 minutes.dr kul 8.30 smpai kul 9.00. patu merekea bagi kami balik~!!!!!!!!! oi,pkul 9 da leh balik ooo..tp lmbt sket la kan aku blik.bek aku ronggeng2 dulu.hoho

5th day aku pi butterworth amek surat n diorg ltak aku kat unit data platinum 2 bln n unit zpt 2 bulan. dua2 kat bm.so layankan sajas.pas amek surat trus polo pikah mai bm.dia mc lg sbb saket mata.behnyaaa. pastu igtkan da tadak keja leh balik.ropanya kna tunggu.pastu dia bg manual suh baca.huuu.tadak mud la nak baca manual tebai2 nih. lunch hr tu aku lunch sensorg kt kfc. bapak bosan sensorg.tataw nak pi mana.huhu. so,tepaksa tunggu smpai kui 5 bru leh blik.demitttt~!!!

itula story aku mase 1st week inten.gila bosan. skrg da 2nd week. pagi ikot teknisen, ptg duk sengap2 dlm opis smpai beku smpai kul 5.30. sangat bosan okeeee...apa salahnya bg la kami ni blik awai.duk dlm opis lama2 pon bkn leh blajaq pa pon kan.uhuu. ada satu hari tu aku try eskep,skali supervisor cari daaa....gila x spoting.huhu.tm cni skema seh.pastu ngn ada akak kerek lg tu.takpa kak,la ni hari kak,sok sok nih hari saya pulak...muahahhahahaha.

tadi doory the gorila kol.gile bapak bes dia siap leh guna tepon opis koling sana sini.huu..aku plak bosan sensorg kt cni.da la tade member untok gosipmungus. i wish i can transfer to the place where i have all of my friend that can gosip mosip wit me when we were bored.huhu.daa for now.sape2 yg rase kesian kt aku tu tepon la aku ye pkai tepon opis.haha

~bosannnn~

yehaa...result mmg da lama kuar tp jes pass fail je, tapi tadi saje2 burink2 aku cek balek kut2 gred da kuar.huhu.ropenye mmg da kuar.as i tot,its not like what i expected but its okay. study pon xde la aku pulun sgt cm seblum2 nih.tapi oke la kan bile pointer x trok sgt nih.harus besyukor jenjen. kamu tu usaha separuh jalan je.haiyoh2.

x sabarnye nak tunggu 5.30 ptg. nak brambos balek umah.uhu.lapa2.kejam btol my hubby bg mkn nasik coet saja.huhuuuu

oke, tangan aku da biru, itu menandakan x lama lagi aku akan keras cm es batu dlm peti es~

ekceli.bnyk menda nk apdet kat blog nih.psl p jln2 ngn my hubby kt bkt bendera, pi mandi ayaq tejon kat selama dll. namun memandangkan skrg sdg m'gunakan pc kt opis n xdak gmbaq untok diaplod, so later2 la eh. yea,lg 5 menet nak balik.yehu2.nak balik dah...

Wednesday, 17 June 2009

~yuhuuu~

alo alo alo.....

disebabkan atas permintaan ramai,aku pon apdet  la blog aku sbb ade org tu kate dia da tataw nak stalk blog sapa si dia paksa aku apdet.muhahahha

demit,tgn aku menggeletar sbb kesejukan.sejok gile kot opis nih.minggu lepas punye la tade keje.asek halp day je. minggu nih besepah2 kne ikot teknisen gi kilang la,gi balai la,g kemana2 saja la.at least ade gk la mende leh blaja.bagos gk la tu kan dr duduk saje lepak2 wat saket bontot je seharian dlm opis.hohoho..

sini xley online ym.buhsan lerrr....tataw nak wat pe.nak eskep lg takot kantoi.huhu.len kali kne tuntut ilmu ngn master doory nih. care2 nak eskep dari opis.hahaha.

tbe2 rindu lak nak blik cyber.huuu.penat la ulang alik tg pendang-bkt metajam.huuu.jauh kut.sejam lebih gk la nak smpai sini.tu pon kalu bwk slow.kalu speed leh le dlm 45 menet.tu pon sbb kalu aku kuar umah lmbt.abeh minyak kete bapak aku.da la skoler x masuk lg.huwa2.kalu lmbt lg masok gamaknye kne gi pinjam along le nih.hahaha. tbe2 aku rase aku da hebat gile bwk kete.siap leh drift lg tu.haha.

ape lagi aku nak merapu nih???haiyoh2.patotnye skrg ikot teknisen kuar. tp die x ajak2 pon lagi.huhu.alamatnye lpk dpn kompiter lg le.sebbek ade kompiter.kalu tak leh mati kebosanan aku.huhu.pikah plak mc lg hari nih.seryes bosan tade geng.uhuuu

aha..lagi satu seronot jgk la inten cni sbb laki aku ade cni lagi.hehehee.die salu bwk aku gi lunch tmpt bes2. sdp siotttt.ahaha.makin gemok la aku nnti.*tp x gemok pon.wekkkkk*

okes la.nak surf2 ape yg patot. facebook,frenster my space sume taleh bukak.so bace harian metro,utusan,berita harian je la yg aku mmpu.gile berimpomasi aku pasnih.nnti kalu nak taw latest brita tnyela aku.muahahha :))

oke la..daa~!!

Thursday, 21 May 2009

~xde motip~

aaaa..jp lg exam dic..tbe2 rase cm x prepare.nk kate x stadi da stadi...tbe2 rase kepala da tepu.. banyak lg x hapal kot.aaaaaa.plis jgn wat begini pade saya wahai incik kepala.wus2

semoga dapat jawab dengan bek satgi.huuuu

Wednesday, 20 May 2009

~bila musim exam~

huhuhuhuh


time2 exam ni la tbe2 aku rase banyak movie best


time2 ni la aku rase nak men gem yg dlu aku x hingin nak men lgsg


time2 ni la aku rase nak donlod n layan anime banyak2


time2 ni la aku rase nak tido banyak2


time2 ni jugak la macam2 menda aku nak buat...


kenapa masa aku tgh free2 tu xde pulak rase nak buat menda2 di atas???


Tuesday, 19 May 2009

~meimei~

hoo..tadi aku gi melawat oppo kat bilik incik nyah a.k.a anne..oppo sangat kecik n sangat2 comeiiii~!!!! n bile da balek bilik, tetiba rindu sama adek bebulu aku : meimei :

lama da x balik umah.meimei mesti besar macam tu jugak xpon kurus sket sbb dia sangat buas. satu fmly sangat sayangkan meimei sbb tu aku kata dia adik no 2 aku selain adik aku yg betol.haha

Image075


*close up*


Image021


*meimei kaco aku setadi*


Image064


*comei kan kan kan*


Image110Image100


*lepak dalam bakul baju*


Image115


*landing dlm plestik beg*


p/s: sile la cepat abes ekjem.tetiba x sabar nak balek umah. and paling x sabar nak jumpa my hubby~!!! almost 1 month we don't see each other. kenot go~huu!! I MISS HIM SO MUCH2!!

~3 lagi~

fuh, abes suda 1 paper yang paling aku x suka. terasa seperti satu beban yg sgt besar tetiba ja ilang. lega sangat2 (10 juta kali lemon). so,tinggal lagi 3 paper n naseb bek le ada banyak gap. *sangat2 lega*. kerna advanced microprocessor ni la aku seryes cam nak demam. ni mesti jangkit dari mili nih. jangan duk dekat2 ngn mili. nanti anda suma kena jangkit ngn demam dia. haha. oke la,nak minum air 100 tambah (100plus) pastu telan obat pastu tido...krohhh..krohhhh..zZZzzZZzZzZ~

p/s: sekarang sedang selesema..huuu..sroottttt...srottt..srrrroooottttt~!!

Sunday, 17 May 2009

~library btol le~

sedang aku smgat2 setadi besame intan yaki, time2 tu la nak tutop.haiyohhh~ bkn sepatotnye tutup kol 2 ke time exam week nih. akak gad ni mmg da nak kene ngn aku nih. huhu. wat penat je seludop jajan. x smpt nak makan lib da tutop. jajan dipowed kn untok hari esok. sekian~

p/s: sile la smbong setadi mikeropi jen2.kate nak skor~muahahaha *midtem pon fail buleh ke nak skor??~*

~benci microP~

seryes ni subjek PALING aku menyampah~!!!!!

kalu aku blaja btol2 pon bkn intel ke amd ke nak amek keja.

huh,tensen2..

rase nak tampa2 je sape2 yg cdgkan subjek ni jadi core.

bongok bongok bongooookkkkkk~!!!

p/s: aku rase da nak muntah ijau, muntah darah n segala muntah yg boleh dikeluarkan apabila baca sabjek nih. plis la cpt hari senin. demit~!!

Saturday, 9 May 2009

~setel~

hoh..abes da sagala macam esemen2 yg membebankan. cuma tinggal presentation je lagi..aaaa,malasnye nak present. ngade2 la nak suh present jugak si lecturer nih. org da anta esemen tu pon da cukop syukor taw.huuu *suke hati lecturer la nak soh present ke hape ke..haiyoh, ape la saya nih.huuu*

saya x suke esemen advanced microP. saya benci wat coding2 nih. huuu..namun, saya sangat2 suke wat esemen DIC (digital intergrated circuit) sebab sangat menarik. kitorg kena guna Mentor graphic untuk lukis layout untuk IC. waaa, best sangat rasa bila berjaya buat esemen dengan usaha sendri. baru la saye tahu mcm mane perasaan puas hati bile esemen da siap. :P kali ni terdapat beberapa perkara penting yang saya bru sedar:

1. belajar buat esemen sendri lebih memuaskan hati dari menunggu sos untuk di kopi :P

2. bile ade grupmate yg x contribute, saye rase sgt x fair dan itu mungkin bole menjadi punca pergaduhan as what i had experienced before.  :P

3. ntah ape lagi ntah. nanti da bule pikir baru tambah. haha

di sini saye nak share layout yg kitorg design semasa bertapa di lab untuk beberapa minggu. haha. tbe2 rase cam cantik sangat layoput ni smpai nak wat desktop wallpaper. haha

layout-edited


total size = 0.35 micron (betol ke??)

Thursday, 7 May 2009

~motobot~

zaman kesenyapan motobot saya da berakhir

sekarang die da stat bising mcm dulu

arghhhh~!! tesnsen2

rasa macam nak baling keluar tingkap je motobot nih. huh~!!

~antique bakery~

ahahaha...cam x disangka2 saya seronok plak tengok cite gay2 nih.. eeee yek yek~layan sude~

seblom nih tgk anime die je. agak menarik la. cam tempting gila kek2 n dessert2 dia. bole membuatkan saya terliur walopon itu hanyalah lukisan n katun semata2. dlm anime bese la lukis sume laki ensem2. hehe. *katon je ponn~*

antiquebakery1


*anime version*


antique_bakery


*bos n tukang wat kek yg 'gay'*



so bile surf2 kat pakcik google, ade live version punye. versi jepon. haih, sape la yg sanggop blakon gay tu. laki jepon mane la kan.haha~ skali bile usha2 kat cyber tracker, ade version korea pule. wow,cm menarek nih. so saya pon mendolod la ia. live action ngn anime version lebey kurang same. so bagi saye same je menarek dua2 nih. yg tabley thn tu yg live eksen ni pon mamat2 die ensem2 jugakkkk~~!!tapi yg saye paling suke adalah yg gay tu... hoh, apekah ini?? adakah saya sude gilas?? ahahahah.. TIDAK2 sbyk beratus2 juta kali lemon. huhu. cume skrg nih ter'feeling' lebey plak. haha. tgk cite bride wars pon da nak nanges sbb emma x jadi kawen. padahal xde menda pon.haha.

antiqueposter01


*live version~agk2 mane satu yg jadik gay dlm nih?haha*



p/s: ngntok la. nak tido. da biol wat repot DIC. huuu


 
Images by Freepik