Sunday, 28 April 2013

Kagum!

Kagum dengan hubby...ni mesti dia mai mood rajen & baik hati ni . haha..org tgh rajen ni jgn ditegur..nanti hilang terus mood dia. :p

last week, selasa & rabu aku ada training kata tmtc. Kebetulan pengasuh irdina mintak cuti half day sbb anak dia ada appointment kat hospital sebelah pagi. Memandangkan aku xleh nak cuti/ half day, kami plan nak bg maksu irdina jaga, sekali maksu pun bz ada presentation fyp dia.haiyoh..mau xmau, abah irdina la kena amik cuti jadi baby sitter.haha...

Yang x sangka tu, balik2 rumah ingat nak basuh la baju2 yg aku dah longgok dalam mesin basuh pagi tu..sekali tengok dah clear. Wow!! Baju siap berjemur kat bilik ampaian cantek ja..hubby tolong basuh & jemurkan...kagum iolzz tau! Susah ni hubby nak jemurkan baju..last tolong pon masa irdina kecik2 lagi kut x silap.heee

Pastu nak basuh la pinggan mangkuk yang aku tinggal kelam kabut pagi tu lepas masak bekal irdina..semua aku da kumpul dalam sinki..sekali tengok dah kosong rupanya!! Hubby da basuhkan kata ko. Siap gonyoh periuk hangit aku lg sampei nak licin.ni yang paling aku kagum sekali!..selalunya jangan harap la hubby nak pegang sabun basuh pinggan sbb nanti tangan dia mengelupas..serius I olz is kagum...irdina pon hepi ja duk ngan abah dia...ada ciri2 mr mama nih.hahaha

Apapun, bersyukur sangat hubby banyak membantu...somehow he had change a bit dari dulu..dulu susah skit nak mintak tlg buat kerja2 camni kalo aku x mintak tlg dulu..sekarang dah rajen skit . alhamdulillah... ♡♥♡♥

P/s: oh, tentang botol susu stainless steel tu, aku nak tarik balik kata2 aku di entry yg lepas....ssslllrrruuuuppppl!!! Hahahah...actually,  xtau sbb apa puncanya susu tu nak jadi yogurt time tu, tapi so far after kejadian tu susu irdina masih okey walopon dalam botol stainless steel...hehehe..now, she happily drink in it.. :p

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik