Wednesday, 29 May 2013

Umrah Feb 2013

Alhamdulillah....

Selesai sudah mengerjakan ibadah umrah masa cuti raya cina yg lepas. X pernah terfikir akan menjejakkan kaki di tanah suci Mekah & Madinah pada usia sebegini..bersyukur sangat! Terima kasih hubby sbb sudi sponsor dan bawak wife dia bersama. Semoga syg dimurahkan rezeki.
:)

Nothing much to story, but being there is such a great experience. X boleh nak gambarkan perasaan mcm mana bila 1st time nampak Kaabah betul2 depan mata..sayu, sedih, gembira dll semuanya bercampur2..semoga ibadah umrah kami ni diberkati oleh Allah SWT dan semoga dipanjangkan umur untuk menjejakkan kaki lagi di tanah suci ini.

Monday, 27 May 2013

My barbie

Snapping this picture while "lepaking" with irdina this afternoon...she is definitely my barbie and I never ever thought that I'll love her this much! She is too cute to resist.Thanks to my husband! HAHAHAHAHAHAHA

Sunday, 26 May 2013

The weekend

Huishhh..rasa panjang sangat weekend minggu ni..awatnya x panjang, 3 hari cuti kot dari jumaat sampai ahad..kebetulan kena time cuti wesak kannn...and the most amazing part is we olz x balek kampung minggu niii!! Serious unbelievable kan..**sila la percaya..huuu** sepanjang dekat 3 tahun duk sini, pantang cuti panjang mesti hilang..jiran2 sampai pelik kami kerap xdak kat sini.hahaha...kali ni jiran2 mesti pelik sbb kami x balik pulak.. :)

Pengisian cuti weekend kali ni adalah dengan mengerammmmmm di rumah.. boring! Ajak hubby p klcc, bawak irdina p aquaria di baginya alasan jalan jem. Malas masuk kl..oke, finee...next try ajak hubby p bbq tepi pantai, ditolak mentah2 sbb makan kos..nak beli arang la, dawai la etc etc..waaaa, sejak bila hubby berkira ni?!! Sejak we olz confirm on our next big vacation!! Weeee...oleh itu perbelanjaan bulanan jadi limit..kena saving lebey.huuu..me is sooo sad because cannot shopping lebih2 anymore. . :(

So, untuk mengisi masa lapang, aku pun buat la apa2 yg patut..tetiba hari ni mood nak memasak mareyy, semangat beli bahan2 kat pasar borong..asalnya teringin nak beli siput lala, tapi semuanya jual sekilo dah siap pack. Jenuh le aku kalo nak melantak sekilo lala kann..hubby memang x la nak makan siput2 ni.yg dia tau ayam, ayam dan ayam..haha.terus keciwa..tengok ketam besar2, teringin ketam pulak.maka, beli la sekoq..banyak2 ekoq buat membazir ja.huhuh..balik rumah terus semangat keletung keletang di dapur lepas bg irdina mandi tidoq suma..si kecik tu pantang aku kt dapur, asek nak suruh dukung sbb dia pon kalut la nak tgk ummi memasak..isk3..

Lega hati bila tengok hubby makan bertambah walaupun lauk yg aku masak tu x berapa nak menjadi mcm abah masak...tapi bole laaa diterima ole tekak hubby...weee..suka2! irdina? Mcm selalu susah nak makan..dia akan makan kalau ada ramai2..setakat tgk muka ummi n abah kat meja makan tu mmg x membuka selera dia.haha..sampaikan tokmi bg cadangan suh hantaq dia kat umah ibu time makan...haiyohhhhh...

Next aku semngat buat cookies...try resepi baru yg lain dr yg lain....memang bes tapi aku gatai2 p tambah tepung sbb terasa adunan terlalu lembik. Hasilnya? Cookies yg x berapa nak menjadi!!! Huu..menyesal sude..wuwuwu...next time nak try buat lagi sampai jadi..nanti aku tepek resepi kat sini..amik dr blog mat saleh mana ntah...heee

Ni baru cerita jumaat dan sabtu..hari ahad bakal menjelna dan masih lagi dengan mood pengeraman..huu..tp esok nak setelkan laundry dan kemas2 apa2 yg patut lg..till then..bye2

P/s: rasa ruginya x balek minggu ni... x dpt nak attend 3 kenduri.. 1 majlis bertandang cousin dan 2 lagi kenduri ex-schoolmates..semoga semua majlis berjalan lancar dan meriah! Huuu..sedey2... **ini semua sbb budget constraint..next week nak balik lagi..bangkrap la kalo tetiap minggu nak balik kan..huhuh**

Monday, 20 May 2013

Hari hari sayang mak.. :)

Walaupun hari ibu dah berlalu, harap x terlambat untuk coret2 sedikit wish untuk mak!

Untuk mak yg paling sporting,

Terima kasih kerana memahami apa yg anak mak sorg ni mahukan,
Terima kasih kerana menjadi pendengar setia dan penasihat yg terbaik,
Terima kasih di atas segala2nya,
Anak mak yg sorg ni sayang mak sangat2!!
**tapi malu untuk meluahkan terang2an.haha**

 
Images by Freepik