Tuesday, 31 May 2011

gegurl or boboy???

cepatla khamis pelishhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ibu n abah dah x sabar nak tengok baby ni girl ke boy..

ibu sangat2 la dah x sabar nak shopping untuk baby. x tertahan tengok duet dalam bank asek bekepuk cmtu ja sedangkan sale sangat la banyak sekarang..tangan asek rasa gatal2 nak withdraw banyak2 pastu shopping2. isk3. **haha..bajet banyak la sangat duet tu.**

ibu wish baby ibu ni baby boy tapi abah x kesah mana2 pon. tapi kalau Allah dah bagi rezeki baby girl pon ibu terima saja janji anak ibu nanti sihat n comel n bambam!!

really can't wait!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Saturday, 28 May 2011

syukur alhamdulillah

aku selalu mengeluh penat, sakit badan, sakit pinggang, tidoq x sedap, pusing kiri salah, pusing kanan pon salah, telentang pon x selesa tapi rasanya tu semua normal la kan kalu pregnen nih. ni baru 4 bulan lebih dah mengeluh macam2. belum lagi masuk trimester 3. isk3...

tapi aku patut bersyukur sebab baby sehat dan kandungan tadak masalah. semuanya oke. baby aktif, plasenta (uri) kat atas..tadak komplikasi lain2.sekrang pon da makin aktif. syukur alhamdulillah.

mcm sesetengah orang, heart beat baby lambat detect.dah nak msk 20 weeks baru ada tu pon slow ja. aku patut syukur sebab my baby time 11 weeks da dpt detect heart beat. kat opis aku ada sorang akak ni pon pregnen jugak..kawen lebey kurang aku tapi dia melekat awl. semalam dapat tau dia dapat mc 2 bulan sebab ada komplikasi uri di bawah. dokte suh rest. best tuu dapat mc 2 bulan. tayah penin2 kepala dengan keja kat opish yg serabut lagi menyerabutkan. huuu..tapi risiko uri kat bawah ni sangat la bahaya. sila google sendri kalu nak tau.huuu...sian kat akak tu. semoga dia n baby dia selamat n sehat.

oh ya. tadi sempat melalut ke menara sat.dapat jumpa yani n pikah..sangat eksaited oke!!!hoyeahhh!!!!doory n sitot plak cuti.aiseh.. lama da x jumpa.since aku kawen hari tu.waaa...lama tuuuu..rindu juga nak jumpa petom2 yang lain.banyak gosip2 aku tatau.cis cis.haha.ehe..x nampak sangat lagi tummy aku tuu...kalu berdiri nampak la obvious sket.heheheh.sebbek aku pakai cun hari ni. x plan pon nak pi menara.hoho






harap nanti dapat gather ngan suma petom2. mintak2 la my hubby bagi pemisen. doakan plishhh!!!

Wednesday, 25 May 2011

my appetite..

::before pregnant::

1. x boleh makan nasik. kna makan roti wholegrain dan masakan yang berasaskan bihun, mee, kueteow dan seantero dengannya. asalkan bukan nasik!!**tapi aku curik2 jugak makan nasik.haha**

2. nak makan fast food kena timbang berat dulu. xpon sebulan or 2 bulan sekali.kalu pi mekdi, hanya buleh makan fillet-o-fish sampai da muak. teringin nak makan dabel cis beger!!huuu

3. nak makan western??jarang sekali. kalu pi makan pon dapat makan grill fish saja sebab healthy la skit dr ciken coppp...dapat makan ciken coppp pon bila berat turun mencapai target.haha

::during pregnant::

1. boleh makan nasik.nak makan banyak mana pon ikut suka. tapiiiii.....aku x lalu makan nasik.aku lebih suka makan bihun, mee, kueteow dan seantero dengannya.isk2

2.nak makan sekarang da tayah timbang berat. berat memang kompem naik.nak makan dabel cis beger n mekciken banyak2 pon tapa..tapiiiiiiiiiiiiii...aku x lalu lgsg dabel cis beger ka, mekciken ka...aku lagi suka fillet-o-fish.hoho

3. nak makan wester??bila2 masa pon bole..tapiiiiiii...x lalu pon ciken copp tu..aku sangat suka grill fish..eheee

hmm..pelik kan.sebenarnya banyak lagi aku nak senarai tapi aku lupa.haha..adakah ini tanda2 baby pro-abah???waaaa, manyiak kijam wooo...adeh, penin pala ibu..haha

Friday, 20 May 2011

our baby!

heh...lamanya x menuleh di sini padahal hari2 bukak blog sendri. seblum ni punya la semangat sampai 2 entry 1 hari.hahaha...banyak menda nak story tapi mood nak menuleh tu xdak, ditambah pulak kebizian kerja.huuu.. hari tu da tuleh da satu entry tapi x abeh, last2 skali masuk draft.kunun nak post esoknya last2 x post pon.hahah...

oke la, cerita panjang pon x guna.heee..kali ni nak update gambar my baby in my tummy!! best tau.hari2 tengok tak jemu..menjadi pengubat rindu.pastu x sabar nak tunggu bulan depan untuk next check up. nak tengok baby lagi.heee

11 weeks :D


dapat gambar ni masa 1st time antenatal checkup hari tu. masa tu aku still mabuk teruk la jugak tapi da kurang skit berbanding time peak morning sickness tu.huuu...masa dokte scan baby tengah tdoq kut. tamo wat aksi kat ibu n abah pon..dokte kejut suh bangun pon tamo bangun.isk2. aku eksaited sangat tengok baby sampai hilang rasa pening2 nak muntah tu. taktau nak explain macam mana perasaan aku time tu. nak nangis, terharu, seronok, x percaya n mcm2 lagi. syukur sangat my baby da ada heartbeat. riso jugak kalu cek2 tadak heartbeat lagi nih. semua sifat dah nak sempurna. aku suka tengok kaki dia sbb nampak comel sangat.kalu tengok dekat2 dah nampak bentuk jari tapi pendek2 lagi.comel kannnn!!!**kepala seblah kanan, kaki seblah kiri**



14-15 weeks :D


latest pic yang dapat masa 2nd antenatal chek up hari tu..hehe..dah besar dah baby. masa tu perut pon da nek sikit tapi x la besar sangat. dokter cakap baby nampak mcm tersepit sbb nampak ruang dia sempit tapi bila dokte scan kat bawah2 still ada ruang kosong.baby duk dekat dengan plasenta. nak dekat ngn ibu yaaa...heee..masa ni baby sangat aktif. dia da mula wat aksi.hee..nak tergelak jugak masa tengok tu. tegedik2 haa kaki n tangan dia godek2..serius comel.lagi skali aku rasa terharu, nak nagis n mcm2 lagi perasaan yang susah nak digambarkan. alhamdulillah baby aktif n sehat. semoga baby akan terus membesar dengan sehat n sempurna zahir dan batin.


x sabar nak tunggu awal bulan 6 ni untuk next check up. dokte kata ni last kami dapat tengok baby kami full dari kepala sampai kaki macam ni sebab pasni dah x muat skrin tu.heee..skrg da 17 weeks. my tummy da makin besar smpai hubby tanya dah caya belum da pregnant?heee...mesti la caya.isk2. hubby eksaited sangat n x sabar rasanya nak tunggu bulan 10 or 11 ni. expected due date hujung bulan 10 tapi harap2 sangat boleh lanjut smpai bulan 11...01/11/11 pon chantek gak kan...heee..nak pujuk baby la nanti. 1st anniversary ibu n abah 11/11/11 ni. our baby is the best present to us for our 1st anniversary nanti.


p/s: dah x buleh pakai seluar jeans.hukhuk..hujung minggu ni nak pi soping2 lagiii.hee

Monday, 9 May 2011

Selamat Hari Ibu!

semalam hari ibu. pagi2 lagi da wish kat mak.hehehhe...kat mak mertua, hee, mcm segan sikit so hubby wakilkan.hoho..to me??soon be mummy, wish kat diri sendri ja la.haha..


Mak, terima kasih kerana telah menjadi ibu dan satu2nya sahabat baik dalah hidup kami. I love you!!!



to both mak, i love you two..heee (paling kiri n paling kanan)


kepada abah2 sekalian, bulan depan hari bapa, so bulan depan la kami wish ya.hoho..


p/s: banyak aku nak story tapi gambar x transfer lagi dari henfon hubby so, nak kena tunggu hubby transfer dulu.haishhh...

Monday, 2 May 2011

excited!!

it such a beautiful feeling having 'someone' inside your tummy.


can't wait to see my baby tomorrow!!!!

 
Images by Freepik