Wednesday, 30 April 2014

big girl already... =)

salam semua,

eheee...asyik2 ummi banyak cerita pasal adik baby and random rumbling saja lately..meh kali ni kita cerita pasal kakak irdina pulak =)

time flies sooooooo fast! sedar x sedar tahun ni irdina dah nak masuk 3 tahun. such a big girl already. semakin memahami apa kita cakap dan dia pun semakin petah! ummi is proud of u sayang. kadang bila tengok perkembangan dia dari sehari ke sehari membuatkan ummi rasa terharu..ada sentimental value di situ. cmna ya nak describe...

hmmmm...indescribably! u have to feel it yourself. i'm so blessed having her and eventually it makes me appreciate & love my mom more! baru paham macam mana perasaan seorang mak. walau nakal macam mana anak tu, walau seorang anak tu dah mengguris hati seorang mak, namun kasih sayang seorang mak tu tetap kuat, kekal abadi dan tiada gantinya! sroobbbssss..... **emosi seketika**

ahaa, ni baru anak masuk 3 tahun..belum lagi masuk sekolah, masuk asrama, masuk universiti & kawen..ummi dah fefeeling sentimental bagai..hikhikhik..

last week irdina ada kat SK..dah sebulan lebih dia duk kampung, sian ummi rindu dia sorang2 kat SK ni..next turn abah & tokabah pulak rindu kat irdina.hahaha..kali ni tokmi nak try ajar irdina cicin (baca=kencing) sendiri. ya la, dah 3 tahun patutnya dah mula pandai ke tandas sendiri.x payah pakai pampers dah. 1st day ajar, 3 kali jugak la terbabas sebab x berapa nak pandai lagi..kadang irdina yang lambat bagitau..kadang bagitau masa tengah cicin..haiyohhhhh

masuk hari kedua, alhamdulillah oke dah.xdak la terbabas.tapi kita kena kerap bertanya kat dia.agak2 lama dia main tu, ce tanya nak cicin x? kalau dia terasa tu, dia bagitau. kalau x rasa, dia kata tamau cicin..hehe..masuk hari ke-3 alhamdulillah makin ok. kalau x tahan sangat dah tu siap tegedik2 lagi haa..haha..lawak sungguh! tapi ada terbabas sekali sebab memang da betul2 x tahan la tu kot..it's ok syg...masa keluar bagi pakai pampers, tapi bila smpai rumah irdina cakap nak cicin..mula ingat nak suh dia cicin dalam pampers tapi ummi pikir takut nanti dia terbiasa pulak. terus bukak pampers & tegedik2 dia lari ke toilet..ummi cek kat pampers, still bersih. nampaknya, irdina makin paham. mungkin anak ummi ni pun dah rimas agaknya pakai pampers...you are doing so well sayang!

cakap pun kemain sekarang nih..susunan ayat yang keluar tu kadang2 lawak sangat! kadang dengar macam budak besar yang cakap..oh irdina, why so fast u big girl grow up....x puas lagi main dengan dia rasanya..tambah pulak bila sekejap duk kat SK sekejap duk kat kampung.huuuu..minggu ni, ummi dah home alone..nasib ada maksu temankan.nasib jugak la minggu ni 3 hari ja kerja, x la lemau sangat nak tunggu jumaat..itupun ummi dah rindu gila2 kat irdina.wuuuuuuu...sejak nak jadi kakak ni, nampak perangai dia makin matang...again, ummi is soooo proud of u sayang!

kakak besar dan mainan feberetnya...kapai tebang & bas!

ada budak tengah protes sbb kena marah..haha



anak manja ummi

manja abah

wait for ummi tonite ya sayang!




Monday, 28 April 2014

Gatei tangan..

Huh..aku ni pantang kalu tengok balance duit dlm acc banyak lagi..keja nak menyoping jaaa!!! Tambah pulak hujung minggu lepas x dapat memborong kat pureen warehouse sale, lagi la aku x senang duduk..tangan nih duk gateiiii pi surf skodeng barang apa nak beli dek kerana kecewa x dapat memborong! Huh, sabaq cek sabaqqqqqq....

Sunday, 27 April 2014

Rindu laa...

Uhuuuu...
Rindu la kat irdina..sebelum ni terasa rumah meriah sebab ada irdina..ni irdina dah balik kampung semula dengan tokmi n abah...kebetulan hubby pun ada 1 minggu kat sini last week, me was soooo very happy! Terasa lengkap semula...we also had a short weekend gateway to PD..**will story that later**
Ni baru beberapa jam lepas hantaq irdina, abah n tokmi ke airport, ummi dah rinduuuuu sangatt kat dia! Sunyi tau duk rumah. Ikutkan hati nak keluar pi merayau2 sbb xmo sunyi2 sangat.huuu...alhamdulillah semua selamat sampai penang. Irdina la ni duk nak nek kapai tebang sangat. Setiap kali pi airport mesti ingat dia yang nak naik..dek kerana kesiankan anak dara tu, abah dia pun belikan tiket balik skali hari ni..so ummi was left alone with makcu..uuuuuuuu...
Ummi can't wait for this Wednesday! X sabar nak balik kampung and have another weekend gateway to CH! weeee ♡♡♡♡

Tuesday, 15 April 2014

lemau again...

eheheh...

ni bukan lemau sickness mabuk2 ya...aku da sehat alhamdulillah. perut makin membesar, berat makin bertambah. dah naik +- 10 kg da ni.huuuuu...kalo dulu berat sekarang ni adalah berat nak bersalin da, tapi ni baru 6 bulan stgh..warghhhhhh!!! cemana nak turunkan berat lepas bersalin ni??!! kompem mencabar.huuhuhuhu...harap2 lepas ni x naik banyak dah..pliissssssssssss... =( =(

oke, off topic dah..ekceli aku dah lemau kerja...nak cuti panjanggggggg...nak pi holidayyyyyy!!!!!!!!! so far, banyak plan plan holiday yang terbantut..semuanya gara2 hubby bz la, x kena dengan timing org lain la, bajet xdak la..huuuu..plan cuti sekolah hujung bulan 5 nanti nak pi pulau redang. ingatkan time tu aku baru 7 bulan ++...rupanya masa tu dah 8 bulan ++. lagi 2 minggu nak cukup 9 bulan. amat berisiko rasanya kalau nak travel naik bot bagai..huhuhu..makanya terpaksa cancel..huuuu

next planning nak pi berkelah and bermalam di teluk batik. mak aku ajak naik cameron highland tapi rasa macam xdak apa selain sejuk dan nyaman saja di sana..kadang rasa boring dah pi sana.hahah..pi berkelah tepi pantai la pulak. boleh rendam irdina dalam air laut, bagi ilang abeh gatai2 badan dia tu..huuuu..ingat nak ajak hubby pi masa cuti hari pekerja nanti, tapi tetiba dia kena standby pulak masa tu..haih..see, selalu bila plan baik punya ada saja yg x kena..huhu..nak paksa jugak hubby untuk available time tu...2 hari 1malam ja kottt..wuuuuu..kemain bz dia kat opis baru ni..nak ajak pi holiday bz, nak manja2 pun bz...boleh tak bila time aku balik mesti dia ada breakdown. even bukan standby tapi rajin kemain turun site. pastu balik subuh2 hari.siang tu kompem mengantuk & penat.nak ajak kemana pun dah x bes..huuuuu

me want a holiday pleaseeee!!!!



Wednesday, 9 April 2014

I'm feeling loved!!

This song is dedicated to me by hubby this morning. The lyrics & melody is soo sweet..me is sikit lagi nak nanges terharu tauuu...somehow, being a 'pjj' couple make u appreciate ur love one more and that's what we feel rite now! I love u mr hubby! ♡♡♡

"Ku adalah manusia
Yang paling beruntung
Memiliki kamu

Kau tiada habisnya
Menyayangi aku sepenuh hatimu
Cinta yang luar biasa
Ku serahkan.. pada dirimu

Kaulah cinta sesungguhnya
Sekuat hatiku kan menjagamu
Demi cinta seutuhnya

Ku kan berjanji seumur hidupku
Takkan lelah mendampingimu"

#Song by Sabhi Sadhi, "Cinta Sesungguhnya"





P/s: tetiba terasa feeling2 cam baru kena ngorat ngan pakwe masa zmn muda remaja dulu ..hikhikhik...but it sweeter bcos he is my husband now♡♡♡♡

 
Images by Freepik