Friday, 26 June 2009

~cerita opis~

oke...da malas da nak kutuk2 opis sini.hari tu marah2 sebab ade "sebabnye". malas da nak pikir n malas da nak igt. mintak2 dpt tuka pi tm pt buntaq. dkt sikit *bukan sikit,banyak tuuu* minyak sep duit pon sep.huhu.

ari2 datang opis wat mende same. duduk ats kusi,lepak dpn kempiter n surfing2 smpai lebam. sebbek duet da masok n da dpt bli buku new moon.yehu2. gile outdated aku nih. org da abeh bace smpai breaking dawn aku bru bli new moon.klaka klaka.hahahaha.mari gelakkan jenjen. :D so,bace je la buku ni smpai lebam.huhu.

sok nk tgk transformer 2 ngn my hubby n soping moping.yeha2.x sabarnye. rindu dgn kehidupan di cyber. dont know what to add..len kali apdet lagi.daa~

new_moon_cover



*dgr kata nnti las2 skali bella ada ank pastu jd vampire gk.btul ke?..jadik spoiler sebentar..x sabanye nk baca smpai breaking dawn.hukhuk..bosan la duk opis.huwaaa*

Saturday, 20 June 2009

~satu hari yg membosankan lagi~

huh.hari ni duduk opis lpk bodo lagi satu hari.huh.tensen2.sebbek bwk bekal leptop adek aku so xde la boring sgt.almost 3 muvi aku layan.huhu.time2 ni la jugak rmai yg tego tgk cta apa tu,x kuar ikot teknisen ke hari nih.bongok2.da tade teknisen ajak kuar nk wat mcm mana.da la schedule apa pon x bagi, what did they expect us to do since there was nothing that guide us. huh. wish this 2 months will end fast~!!

Friday, 19 June 2009

~cepat la 5.30~

oke.skrg da 5.08 menet.mengikot jam di pc nih. lg 22 menet nak 5.30.cpt la.da x lrt da nak duk opis.huhu.gile bosan satu hari ni.bkn ade pi mn2 pon.da bekematu bontot nih.huhu. ekceli,nyampah la kat cni.da la xde keje.pastu skema lak tu.gile demit..bule mati aku lame2 kat cni..tade pon yg spoting2 mcm kt tmpt inten org len.arghhh~!!

Thursday, 18 June 2009

~blablabla~

oke,when i stalked everybody's blog,they wrote aboute their first day intern.mcm lebey kurang aku je.tapi aku cm lg bes sket kot.hahahah

oke, here the story~

awl2 pagi lagi aku da bangon nak get redi gi keje.ye la,first time nak gi keje.haha.n also 1st time drive sorg2 di pagi hari ntuk merempuh jem2 kat ats jln tu.mase mula2 nak pi tu punya la saya ketaq.haiyoh2.da la kna pi mpai butterworth nun.so kuaq pagi awai la.malangnya my hubby still in his holiday, so kna la pi butterworth sendri. sebbek abah da tunjuk jalan hari sebelum2  tu. smpai kat butterworth awal oo..kul 8.00 pagi cmtu.opis masok 8.30. so lek2 je dlu dlm keta tunggu pikah n yg len2 suma smpai. 1st day ni half day ja.yes2.sgt seronot.x sbq nak blik umah.kalu my hubby ada leh pi jln2.wuuu. so,pg tu tadak keje sgt sbb org yg kami patot jumpa tu cuti la pule.dia tataw ka ada org nak mai inten nih.ska2 hati lak pi cuti.huh. so,suma lepak cm org budus saja kat opis smpai lengoh pungkok. then,dpt borang pejanjian patu kna pi cop stem kt lhdn plak. pastu aku blik umah trus.smpat la lyn lalola n zati dan mawas ptg tu.hoho

2nd day pule, da x ketaq sgt da cm smlm.heheh. smpai2 opis dak2 nih kata org tu xdok cuti lagi.demitt~!!! apa aku nak wat nih???xkan duduk cm org budus lg.huuu.so i tot to run off at 10.00 wit my hubby pick me up. tgk2 time tu jgk la dia panggil nk wat briefing n bg blik borang yg da di cop stem tu. pastu dia bg halp day lagi.yehu2~!! abes je briefing tu apa lagi, mari kita chaloww betey...haha

3rd day cm bese le.tp sebbek akak tu datang jugak akhirnye.kitorg suma igtkan bile die dtg,kitorg dpt taw nak ditempatkan ke mn,ropa2nya blom.huuu.dia kata kja die jes wat surat untuk pi unit seblah n wat paskad. name tag la sng crita. cisss,demit2~!! satu hari menunggu menda tu siap.patu bru leh balik.lambatnya lagi leh balik.uhuu..itulah kisah di hari ketiga.arghhh~!!

4th day paling besss~!!da dapat surat suma n dtg ke unit seblah. pastu ada akak tu ckp dia akan wat penempatan n sok(hari jumaat) dtg leh amek surat tu n pi ke tmpt yg dia assignkn.the duration is jes 30 minutes.dr kul 8.30 smpai kul 9.00. patu merekea bagi kami balik~!!!!!!!!! oi,pkul 9 da leh balik ooo..tp lmbt sket la kan aku blik.bek aku ronggeng2 dulu.hoho

5th day aku pi butterworth amek surat n diorg ltak aku kat unit data platinum 2 bln n unit zpt 2 bulan. dua2 kat bm.so layankan sajas.pas amek surat trus polo pikah mai bm.dia mc lg sbb saket mata.behnyaaa. pastu igtkan da tadak keja leh balik.ropanya kna tunggu.pastu dia bg manual suh baca.huuu.tadak mud la nak baca manual tebai2 nih. lunch hr tu aku lunch sensorg kt kfc. bapak bosan sensorg.tataw nak pi mana.huhu. so,tepaksa tunggu smpai kui 5 bru leh blik.demitttt~!!!

itula story aku mase 1st week inten.gila bosan. skrg da 2nd week. pagi ikot teknisen, ptg duk sengap2 dlm opis smpai beku smpai kul 5.30. sangat bosan okeeee...apa salahnya bg la kami ni blik awai.duk dlm opis lama2 pon bkn leh blajaq pa pon kan.uhuu. ada satu hari tu aku try eskep,skali supervisor cari daaa....gila x spoting.huhu.tm cni skema seh.pastu ngn ada akak kerek lg tu.takpa kak,la ni hari kak,sok sok nih hari saya pulak...muahahhahahaha.

tadi doory the gorila kol.gile bapak bes dia siap leh guna tepon opis koling sana sini.huu..aku plak bosan sensorg kt cni.da la tade member untok gosipmungus. i wish i can transfer to the place where i have all of my friend that can gosip mosip wit me when we were bored.huhu.daa for now.sape2 yg rase kesian kt aku tu tepon la aku ye pkai tepon opis.haha

~bosannnn~

yehaa...result mmg da lama kuar tp jes pass fail je, tapi tadi saje2 burink2 aku cek balek kut2 gred da kuar.huhu.ropenye mmg da kuar.as i tot,its not like what i expected but its okay. study pon xde la aku pulun sgt cm seblum2 nih.tapi oke la kan bile pointer x trok sgt nih.harus besyukor jenjen. kamu tu usaha separuh jalan je.haiyoh2.

x sabarnye nak tunggu 5.30 ptg. nak brambos balek umah.uhu.lapa2.kejam btol my hubby bg mkn nasik coet saja.huhuuuu

oke, tangan aku da biru, itu menandakan x lama lagi aku akan keras cm es batu dlm peti es~

ekceli.bnyk menda nk apdet kat blog nih.psl p jln2 ngn my hubby kt bkt bendera, pi mandi ayaq tejon kat selama dll. namun memandangkan skrg sdg m'gunakan pc kt opis n xdak gmbaq untok diaplod, so later2 la eh. yea,lg 5 menet nak balik.yehu2.nak balik dah...

Wednesday, 17 June 2009

~yuhuuu~

alo alo alo.....

disebabkan atas permintaan ramai,aku pon apdet  la blog aku sbb ade org tu kate dia da tataw nak stalk blog sapa si dia paksa aku apdet.muhahahha

demit,tgn aku menggeletar sbb kesejukan.sejok gile kot opis nih.minggu lepas punye la tade keje.asek halp day je. minggu nih besepah2 kne ikot teknisen gi kilang la,gi balai la,g kemana2 saja la.at least ade gk la mende leh blaja.bagos gk la tu kan dr duduk saje lepak2 wat saket bontot je seharian dlm opis.hohoho..

sini xley online ym.buhsan lerrr....tataw nak wat pe.nak eskep lg takot kantoi.huhu.len kali kne tuntut ilmu ngn master doory nih. care2 nak eskep dari opis.hahaha.

tbe2 rindu lak nak blik cyber.huuu.penat la ulang alik tg pendang-bkt metajam.huuu.jauh kut.sejam lebih gk la nak smpai sini.tu pon kalu bwk slow.kalu speed leh le dlm 45 menet.tu pon sbb kalu aku kuar umah lmbt.abeh minyak kete bapak aku.da la skoler x masuk lg.huwa2.kalu lmbt lg masok gamaknye kne gi pinjam along le nih.hahaha. tbe2 aku rase aku da hebat gile bwk kete.siap leh drift lg tu.haha.

ape lagi aku nak merapu nih???haiyoh2.patotnye skrg ikot teknisen kuar. tp die x ajak2 pon lagi.huhu.alamatnye lpk dpn kompiter lg le.sebbek ade kompiter.kalu tak leh mati kebosanan aku.huhu.pikah plak mc lg hari nih.seryes bosan tade geng.uhuuu

aha..lagi satu seronot jgk la inten cni sbb laki aku ade cni lagi.hehehee.die salu bwk aku gi lunch tmpt bes2. sdp siotttt.ahaha.makin gemok la aku nnti.*tp x gemok pon.wekkkkk*

okes la.nak surf2 ape yg patot. facebook,frenster my space sume taleh bukak.so bace harian metro,utusan,berita harian je la yg aku mmpu.gile berimpomasi aku pasnih.nnti kalu nak taw latest brita tnyela aku.muahahha :))

oke la..daa~!!
 
Images by Freepik