Tuesday, 26 November 2013

Lemauuuu..

Huuu...ingatkan boleh rilek ja x kena morning sickness, sekali kena juga walaupun x ganas macam dulu..huhuh..start masuk 6 weeks ja makin menjadi2. penat memanjang walaupun dah rest secukup2nya..perut asyik berangin pastu tekak mesti rasa loya..tapi kalo dapat air masam, especially mango, InsyaAllah hilang loya dan badan segar bugar balik...tapi x lama pun, lemau jugak x lama lepastu.haha. at least oke la kan, bole jugak pi keja daripada dulu nak drive pon x bole...

Cuma kali ni bila aku extra penat mesti akan bleeding sikit..x la fresh blood, cuma brown spotting setompok dua...lepas tu mesti rasa cramp kat perut...huu..makanya, bila aku pun x berapa nak sihat nih, terpaksa la kami hantar irdina duk ngan tokmi kat kampung...tokmi ngan tokabah kemain suka cucu sorang tu balik duk ngan depa...kali ni mungkin lama sikit kut kami tinggalkan dia kat kampung. .mungkin sampai aku betul2 sehat...sian anak ummi. Ummi pun hari2 rindu kat dia. Rasa sunyi & pelik bila xdak anak dara sorang tu kat rumah nih..huu

Wednesday, 20 November 2013

Expanding.... :)

Alhamdulillah...

I've been waiting for this, moment to expand our tiny family..heeeee..yeszzaaa, im pregnant, again! yayyy!!

x sangka cepat jugak rezeki kali ni..EDD 17th July 2014. sehari lepas birthday aku! ummi nak pujuk adik baby keluar 16 july..pastu abah pulak kata nak pujuk adik baby keluar 7 july, konon nak bagi sama tarikh birthday ngan abah lettewwww..hahaha

pregnancy kali kedua nih lebih rileks berbanding yang 1st dulu..dulu dapat tau ja pregnant 5 minggu, terus uwekkkk uwekkkk muntah lemah longlai bagai..lembik dekat 3 bulan bak angg! tapi kali ni, Alhamdulillah Allah mudahkan semuanya. masih sihat segar bugar macam biasa. cuma kadang2 ja penat, letih, mood swing, loya sikit...yang lain semua ok sajaa..heheheee..semoga diberi kemudahan sampai hari bersalin nanti..weeee, can't wait to see my tiny family expanding next year!

oh ya, EDD time bulan puasaaaa...hukhuk..punya la target takmau bulan posa sebab xmo kena ganti banyak2 sekali kena jugak.so, next year raya berempat lah kami..InsyaAllah...heee

Monday, 11 November 2013

its been 3 years since 11.11.10

selamat ulangtahun perkahwinan yang ke-3 sayang!

Alhamdulillah kami masih kekal bahagia menyulam cinta dan asmara bersama sejak 11.11.10. semoga kebahagian kami ini kekal hingga ke syurga. tapi rumahtangga mana yang x pernah bergolak dilanda masalah kan...begitu jugak kami. ada masa gaduh2 manja gittewwww..baru la meriah suasana kan.hahaha. apapun, terima kasih Allah kerana telah memberikan kamu, suamiku sebagai pembimbing keluarga kecil ini di duniaMu...love u till jannah sayang!


the moment

after 3 years..

3 of  us :)


tengkiyuuuu so much for this anniversary present! love u mucho2!! heeee :)




 
Images by Freepik