Monday, 30 November 2015

Selamat Hari Lahir Irdina sayang!

Pejam celik pejam celik kejappp ja Irdina dah 4 tahun! You grow up so fast sayang!  
Tahun depan dah nak masuk sekolah...**uuuuu...again, ummi feel so old**  

Disebabkan ummi & abah x pernah buat birthday celebration kat Irdina, maka tahun ni marilah kita buat birthday partayyy secara kecil-kecilan...tapi more to doa selamat & family gathering sahaja...jemput jiran2 & sedara terdekat kat rumah tokmi sebab kebetulan masa tu kami balik kampung...


Plan nak buat simple saja tapi bila pi MR DIY, maka terbeli la pulak prop yg kat belakang tu..hahaha...jadi la nak oiii...ummi ni bukan kreatip sangat. Lagi pulak leh recycle untuk next birthday celebration kannn...irdina kata nak jadi princess **penangan crita frozen** tapi cari crown x jumpa..nasib dapat jugak cekak reben pink yang ada crown secoet tu..itu pun dah happy sangat2 dah dia..

Kek semua home made by me...baking sampai tengah malam haaa.nasib ada pembantu (a.k.a maksu)..kalu x jenuh sampai ke pagi baru siap...semangat buat 3 jenis kek..brownies kedut with salted caramel & almond croquant, moist chocolate cake with choc ganache & cream cheese dan juga carrot cake...a must have tasty delicious carrot cake tu requested by tok abah..asyik semua chocolate pun muak jugak kan...





Sebenarnya dalam kepala plan nak buat deko kek yang lagi best dan cupcake as gift tapi masa dan keadaan x mengizinkan...tokmi kata oke la camni pun..bukannya nak buat majlis kawen pun yg nak ber"desert" table bagai..haha..






Alhamdulillah, all went well...x sempat nak tangkap gambar ramai2..maklum la budak2 len suma jenis x reti duk diam..jenuh panggil nak amik gambar sekali tapi sorang pun xmau..konon malu lettewwww..hahaha..termasukla si iman humaira tu...

Apa2 pun semoga nur irdina nazihah menjadi anak yang solehah, anak yang mendengar kata, cemerlang dunia & akhirat...ummi love you so much! Tahun depan pi sekolah rajen2 naaa...jangan malas2! Hehe






 
Images by Freepik