Tuesday, 28 July 2009

~home~

hubby said he is coming home this weekend

yeaa,im sooo glad

miss him already~!!

~niece and nephew~

my meimei da beranak bln 6 haritu n me dapat 7 ekor anak sedara.sumanya comel2 sangat~!!


Image035


*kabu*


Image031


*black*


Image036


*chaq*


Image039


*lang*

Friday, 24 July 2009

~gara2 eclipse~

eclipse1



yea,i know im quite outdated about this twilight saga series but think its not too late rite.hehe

da abes new moon mggu lps,so nak cari buku eclipse plak. mula2 igt nak bli seblom abes new moon tapi cm nak tggu bagi abes dulu,so aku pon lek2 le. mase lunch time g usha kt popular kt jj ade.so sng la nk bli nnti.then da blik dr kl,igt nak pi bli le.punye le eksited ajak pikah hr senin tu gi jj semata2 nak cr buku tu.and it's soo demitt~buku tu da tadak.cis2. pastu 2 3 kali aku ulang alik pi still dia x restock lg.demit lee...

da la boring gile nak mampos kot dok opis.leptop da tade.adek aku dekot tanak bg pinjam.nak bli kne simpan duet dulu.tgh usha2 leptop baru neh.eheeee....so,kesimpulannya,aku sgt memerlukan buku itu ntuk mengisi masa lapang yg kosong di opis ini. *panjangnya mukadimah seblom masok kisah sebenar.haha*

smlm pikah posa,so me alone keluar pi cari buku tu.mula2 pi jj kt perda,still tadak..nva mind.then my hubby suggest pi sunway carnival rather than pacific sbb pacific tu cm horror sket.so,aku pon drive la ke sbrg jaya.jauh gk la.tp xde la jauh sgt,tapi agak la jauh. *isk,cm kaplam plak*.penat2 aku pi jauh2,out of stock jugak kat ctu.demit~pastu aku nak pi gk pacific.horror pon horror la.janji aku dpt buku aku.2 kali aku pusing nak cr paking pastu siap suke suki wat u-turn ntah kt mane2 ntah.las2 skali dpt gk buku tu. kalu aku taw awl2 lagi aku da pi pacific.demit je.abeh minyak aku.sanggop aku x lunch semata2 nk cr buku tu.sebbek da tapau sesiap.balek opis bru makan.

balek umah pastu tido awal.penat gile nak matiiii....*nyesal plak tido awl,kalu x dpt tgk org tgkp antu kt umah pakngah..hukhuk.horornyee*

Wednesday, 22 July 2009

~penat la jalan2~

penat ulang alikpi keja x ilang lagi,family aku plan nak antaq adek aku bli KL n kebetulan ada kenduri kt umah sedara kat tg karang.ikotkan hati malas nak ikot.nak duk rumah je.tapi da sume org nak pi aku pon kna polo la.huhu.sebbek masa pi abah drive.kalu x pi KL leh jalan2 wit my hubby.huu.sian dia balek cni semata2 nak jmpa aku tapi aku plak kna pi sana.ni suma adek aku punya pasai la nih.ngada2 nak suh abah antaq gak.balek la sendri.huhuh

Image027


*with auntie jijah [mak kami le]*


Image021


*budak nih aku rasa nak geget2 je*



betolak ari sabtu,pastu pi kenduri pastu pi umah pakngah kt sg buloh.pastu ahad bru antaq adek.skrg adek aku da pindah da.da x duk kt bangsar da.skrg die duk kt kg baru.bes kot die punye kondo.tingkat 19 pastu view btol2 ngadap KL.x saba aku nak pi melapuk umah die nanti.haha.bole soh dia masak sedap2 kat aku.adek aku terer masak ooo.. *aku gk yg x reti masak.haha*

balek perak aku drive.pastu senin pegi keja plak.huhu.penatnya~.rasa pasni cm xmo pi mana2 da pon.nak duk kt umah je.x sabar nak tunggu jumaat.plis cepat plis hari jumaat...

Image022*view dr umah adek aku*


oppp...nak lari topik sket.hr tu jalan2 kt jj perda pastu nampk leptop hp pavillion dv2 ni.chantekk sangat..da la 12 inch,pastu nipis plak tu tapi syg processor x bes.huhu.skrg asek surfing2 leptop je sbb sume org nak bli leptop baru.aku juge mungkin nantii...xmo da pkai motobot.haha


Image029


*i can see me snapping the pic.haha*




Tuesday, 21 July 2009

~my day~

160709


yeah,pada tarikh itu adalah hari saya..yehu2.so,hepi bday to me~!!haha

what surprise i got?not so much la but oke la..my hubby drive all the way from kl to png just to make my day more colorful~love him.thank u syg

there's no cake or special celebration since we had no time of planning,so we did it just in a simple way.

we went for bowling and fyi this was our 1st time playing together..haha.sedey x??selama nih nak men tapi cm maleh sbb malu2 kucen lg.muahaha. da la ada promotion lak tuh,4 game 10 heng and plus kasut total just 13.00...murahkannnn~!!!

Image010


*gaya pro yg asek masok longkang*


Image013


*gaya pro yg asek strike*


Image017


*bajet terer le tu*


Image011


*senyom2 kambeng..mbekkk*



so,1st set i won n 2nd set he won.fair la tu kan.hehe.mula2 asek masok longkang je.wat malu muka kat budak2 skola yg lagi terer men.haha.ala,bese la da lame x men,warm up la dlu kan.hehe

then,we had our lunch at subway.ikotkan ati nak suh je amek sorg satu set tapi nnti kalu aku gemok sape yg susah?so share je la.huhu.teringin plak aku nak melantak smpai x hengat.. :P

Image019


*da kena geget ngn 2 ekoq monster*


Image025


*ngammm...monstor sdg makan.sila jgn kacu.haha*



pastu igt nak pi karok,nak asah bakat yg terpendam nih,tapi karoke2 kat cni cm horror je.x jadi la plak.nnti la balik g alamanda plak.kompem nnti kalu aku nyanyi sume org tercari2 sape la yg sore sedap tu.haha. :))

so,itulah alkisahnya pada hari jadi aku yg ke 22..waaa,da 22 tahon ropanya aku.da tua.hukhuk. :(

thanks to my hubby for making my day and make me soooo happy~!!love him always.

*kali ni x dapat celeb ngn petom2 kerna kami suma berjauhan and tenkiu pada sapa2 yang wish tu.sorry kalu x rply msg sbb kedit abes time tu.hukhuk.

Tuesday, 14 July 2009

Wednesday, 8 July 2009

Tuesday, 7 July 2009

~pic~

DSC00464



hehe...ini gamba nak promote abah aku..hehe.ensem kan encek yusop nih.patot la ank die pon chantek.hoho.aku saje2 selongkar gambar kat leptop nih,tbe2 ade tejumpe gamba nih.abah da cukop ensem tp ade spoiler plak tbe2 menyelit kt dalam gambar nih.perasan x sape spoiler dlm gamba nih?haha.burok btol le.isk3.sile2 cari.. :P

~happy birthday sayang~

070709


haha..x chanteknye tarikh tapi hari ni tetap bermakna becos its my hubby's birthday~!!!



Image001Image099

happy birthday sayang~!!!


love u soo much~!!


he know me so much but i just know him a little


he always guide me


love me


comfort me


no one ever replace him in my heart


love you..


Image105


*mrs giraffe and mr tiger*

~alone~

nobody-chair-komplot-alone

huu..im so the very sad.

usually, early in the morning,he will picked me up at where i always park my car,

send me to my office,

took me out for lunch and

picked me again and send me to my car. [not home la,jauh kottt]

but

now he already far from me.

we used to laugh together before he let me go home.

i really miss him.

Thursday, 2 July 2009

~bored tag~

skrg adalah waktu da abes lunch n masok opis semule. (taleh nak eskep,nnti kne tindakan etika) haha. tetibe terajen men'stalk'  blog org n tejumpe tag ini.katanya sapa2 yg bosan leh wat,so aku pon wat la.apakah tandanya itu??aku sedang bosan le.haiyoh2

1. Bekas kekasih saya adalah :
tidak mahu mendedahkan..haha. (sikeret)

2. Saya sedang mendengar :
lagu ringtone akak kat opis ni yg asek bunyi. ting tong ting tong

3. Mungkin saya patut :
pegi blasah supervisor yg asek x puas hati sengan saya.

4. Saya suka :
jika saya dapat eskep dari opis tanpa di cari oleh sesiapa kerna hanya duduk di opis sgt la bosan~!!

5.Sahabat-sahabat baik saya :
semua yg sygkan saya.hoho

6.Saya tak paham :
kenapa orang suka terhegeh2 nak masok simpang sedangkan saya nak cepat untuk smpai ke opis. (saya kan budak skema)

7.Saya kehilangan :
perasaan keseronokan untuk menjalankan latihan industri ini.

8.Ramai yang berkata :
saya sangat baik dan juga naif smpaikan org senang nak tipu saya.huhu

9.Makna nama saya :
ialah caha yg pemurag dan baik hati. (mmg patut pon saya ni baek)

10.Cinta itu adalah :
menyayangi seseorang dengan sepenh hati dan terima segala yang ada padanya.

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
memikirkan adakah saya telah buat logbook untuk opis sbg tugasan esemen yg diberikan kepada saya.(demit~!!)

12.Saya akan cuba :
untuk mengawal pemakanan saya kerna saya sudah gemok balik~!!!!!

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
tiada esok bagi kamu selamanya.

14.Telefon bimbit saya :
sangat cepat abes bateri.huhu

15.Bila saya terjaga dari tidur :
guling2 atas katil dulu sebelum ersiap2 untuk ke opis yg memakan masa selama sejam itu.

16.Saya paling meluat apabila :
saya tengok muka org yang saya menyampah dan org yang x puas hati dengan saya.

17.Pesta/Parti adalah : parti hari jadi,pesta  sukan serta parti hari raya?? oppss...parti b**h???

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
adik meimei saya,kucing kesayangan saya yang kini dah beranak 7~!!

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
14~sekarang kerna banyak perkara2 adventur berlaku dalam hidup saya.

20.Hari ini :
supervisor saya tiada dan saya sangat senang hati.

21.Malam ini saya akan :
duduk di rumah makan dan mungkin akan tidur pada jam 9.00 mlm

22.Esok pula saya akan :
dtg ke opis seperti biasa. arggghhhh~!!

23.Saya betul-betul inginkan :
membeli belah dengan borosnya tanpa memikirkan implikasinya.haha

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
serabut tapi tetap chantek.muahaha

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
pusat membeli belah le of kos.

26.Makanan Barat atau Jepun :
kedua-duanya.

27.Bilik yang terang atau gelap :
gelap kerna ada privasi~!! ngiauuu..haha

28.Makanan segera adalah :
tidak sihat tapi saya suka.

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
"ngntok la" kepada pikah ketika di opis

30.Siapa yang anda mahu Tag?
sesiapa sahaja yang rase ada masa lapang..:D
 
Images by Freepik