Sunday, 13 September 2009

~cyber~

updating from cyber using LAN cable in hb4 wing A 2015..

hoho..aku kat cyber sekarang.naseb baek hubby bagi leptop suh donlod2 kat CT..hehe.so boleh le aku mencoretkan x sikit x banyak ape yang aku buat di sini.

i'm so the very tired yesterday and the day before yesterday.hari kamis tu pagi pegi keje.sebbek mintak half day dapat.pastu mintak cuti hari jumaat.naseb baik jugak dapat..trima kaseh pakcik~!! then petang tu gerak ke kl dengan menaiki bas mara linear pada pukol 6.30 ptg.of kos le bukak pose dalam bas.cam sedih je rase.haha.sangat penat okee..

semalam g jmpe lec psl fyp..sangat2 berharap kami dapat buat title tu.huu..die kate barang sume ade. cuma masalahnye sekarang adelah chemical yg sangat2 diperlukan maseh x sampai2.ala,malas la nak carik tajok laen.huhu.penat je kalu da datang diskas2 skali x dpt buat.wawawa

aktibiti bukak puasa smlm adelah bersama my hubby.yeahhh, 1st time buke skali nih spnjg bulan pose taun nih.maklomle, kami bejauhan.hehe.aku dengan tamaknye membeli kebab,kropok leko, popeah otak2 dan ciken wing untuk santapan bebuke.naseb baek aku x tambah mee goreng ke hape ke.kalu x memang x habes. *smlm buke dekat upten uniten..saje nak interprem kat sane..hoho* sekarang perot aku da kecik.x macam dulu.dulu perot belon + stokin. leh sumbat ape saje.haha

aku punye la berangan nak gi terawih kat masjid besi.tapi x sempat sebab kitorg makan sangat lame oke.nak menghabeskan semuanye.xkan nak membuang.bazir je.x baekkk..isk2. tape2,len kali leh gi smyg sane.len kali tu ntah bile.hukhuk

then malamnye g sahur kat SS2.yeah,my hubby da janji kalu aku datang die nak bawak pegi ctu sahur.tapi aku maeh lagi sangat kenyang oke...gile amajing oke dengan selera makan aku sekarang nih.my hubby sangat suke bile aku hilang selera makan.. *pelik x?*

so,plan harini adelah teman my hubby pegi soping moping baju raye die dan berbuka dengan adek aku dekat umah die... :P

p/s: entry ni dipublish lambat kerna x sempat nak update smpai habis.da ngantok gile babas.bye2 nak tdo.len kalu apdet lagi.daa~

Wednesday, 9 September 2009

~us~

we are seperated..sejak aku start intern ada saja masalah  smpai di satu tahap kami hampir putus. Aku sayangkan dia . sangat2 sayang sbb tu apa saja yg dikatanya aku turutkan,apa saja yg dikatanya aku terima dan bila dia marah aku tentang sesuatu yang remeh,aku mintak maaf dan just let go everthing.kalau aku terasa dengannya,aku hana buat tak tahu saja kerna aku tahu dia sayangkan aku.hanya dengan senyumnya saja dia sudah boleh pujuk aku. Kerna dia tahu itu kelemahan aku.tapi aku?tahukah aku apa kelemahan dia? i don't know what's wrong with myself.adakah aku yang tidak amik peduli and just let go everything or dia yang terlalu overprotective... 

kadang2 aku rasa aku yang paling banyak berlembut hati dengan dia.terima saja apa yg dia cakap walaupun sesetengahnya mengguriskan hati.semua tu dulu x menjadi perkara berbangkit sehinggalah smpai di satu tahap kesabaran aku semakin tipis..

now...

he said i'm weird. i'm not like before. i always argued with him.fight back every word he said to me even for the the things i'm wrong and i always get mad easily.he said i'm not myself anymore. he don't like the new me.

please give me some time...i need to think why i'vecame like this....

actually i don't know the real cause...

mungkin kerna kesabaran aku di tahap paling maksimum. dia terlalu degil dan terlalu ego. ya,aku minta maaf kerna terlupa nak mesej bila smpai ofis kerana aku benar2 terlupa.bukan sengaja.maaf juga lagi kerana aku x dapat nak angkat call kerna keadaan tidak mengizinkan.ini pertama kali aku bekerja.pengalaman pun tidak ada. jangan la sesuka hati nak memaki hamun aku kerana aku terlupa dan tak angkat call.perkara ini membuatkan kami hampir berjauhan. aku mengalah dan memang itu salah aku tapi aku x menganggap benda itu suatu masalah besar.tapi x tahu la pulak kan apa pandangan orang lain.

environment kerja tnb dan tm x semestinya sama.ya mungkin dia bernasib baik sbb tnb x kesah kalau budak intern dia nak bllah pi mana pun.tapi tm ni sangat2 la prihatin ke mana sahaja bidak intern dia pergi. kerna itu la aku dikenakan tindakan etika.tapi mungkin juga aku yang salah.hmm..ada beberapa lagi peristiwa yang berlaku sehinggakan orang2 di ofis menganggap aku ini seorang yang bermasalah.

bermula dari peristiwa itu, aku mula memikirkan yang aku sudah x boleh nak berlembut hati lagi.aku kena lawan balik papa ang dikatakanya.aku kena ada pendirian sendiri. aku ni memang ada pendirian kah?

namun aku tahu kalau aku menghamburkan perkara yang tidak logik, pasti dia akan turutkan. dan itu sangatlah menyakitkan hati aku. finally,aku juga yang mengalah dan meminta maaf..

aku tidak mahu asyik menyalahkan dia kerana aku juga ada silapnya. Aku mintak maaf kerana telah berubah.aku mintak maaf kerana tidak mampu menjadi yang terbaik untuk kamu.aku mintak maaf…………

tapi kadang2 aku juga tidak faham dengan diri sendri.apa yang sebenarnya yang aku mahu? bila diberi kebebasan, aku membangkang..bila aku diberi ruang, aku membantah..

mungkin aku memerluakan ruang untuk diri sendiri...tolonglah Tuhan panjangkan jodoh kami hingga ke akhir hayat kami.........amin

Tuesday, 8 September 2009

~opis baru~

haha...opis baru la sgt kan.ekceli minggu nih kne duk kat bukit tengah.sangat dekat oke dari highway.so sangat la memudahkan aku .x payah nak masok smpai ke pekan bm jauh2.hehe. yg besnye punch card timer die lmbt hampir 5 menet ++..hoho.so kalu smpai lmbt pon punch card x merah.haha.tapi yg xbesnye nanti balek mesti lambat.demitt~!!

sebbek ade juge pc kosong di sini.xde la aku mati bosan bace manual ke hape ke. tapi aku rase kalu lame2 aku gune pc nih leh buta mata aku.d da la skrin kale kuning..silau kot mate aku..bongok btui monitor bejename TATUNG nih.pastu tetikusnye pon asek duk wat pasal..bongok2.saba je la aku..huhu

seronotnye mereka2 di sana soping moping di jalan tar. aku kat cni da tataw nak soping hape.jenjen taleh soping banyak2.nnti kene marah ngan mak..pastu duet kne simpan nak bli leptop baru..yeha2.~!!

p/s: plan nak pi kl ujung minggu nih tapi xtaw lepas ke x..huhu..minggu depan abeh da keje..yeaaa~!!

Friday, 4 September 2009

~what should i do?~

what should i do? nak wat apa sekarang nih?

kompem2 xde keje pagi nih.dan petang nih juge.

gile boring tahap dewa smpai nak nanges aku.

nak melalut2 time lunch hour pon nak gi mane?

bole x nak blah awal hari nih?

selambe sude...huhuh

anyway, hope it's not too late to wish happy fasting to all of you

nak tido dpn pc.bye~

Thursday, 3 September 2009

~ntah~

okey,here i am again... bru je pas gayut ngn doory td.demit je die da nak balek umah.aku pon nak gk keje sekerat hari.huhu.malas la duk cni.lec pon da atang so sumanya bleh di anggap setel.tapi xpe la, layan je la kan..satgi lepak kat surau leh guling2 smbil makan2.eh eh,aku posa le..mn leh mkn.aiyo2.

ngantok le pagi2 cmni.x la pagi sgt pon.tgh hari da nih..mlm td punye la awl aku tido.skrg ngntok lagi.ape nak jadi nih... anyway, i'm so so so the very excited because my hubby is here..yayy~!! u can't imagine how much i missed him and it's been almost 3 weeks we didn't met. yay againn~!! ujung minggu ni leh pi soping moping..maybe breaking fast together too...

hmm..ni antara gamba2 anak mei2 yg comel2..sempat jugak aku transfer mlm tadi ke dlm pendrive 4 g aku tu.haha.gile batak pendrive 4 g pon nak kecoh.pedulik la sebab ni 1st time aku bli pendrive aku sendri wooo...x caye sudah.tanye adek aku sebab aku salu pinjam pendrive die smpai rosak.ala,die bli pendrive ciplak sape suroh.mmg la cpt rosak kan kan kan..

Image130


ahaa...ini la kabu yg da besar.comel kan kan kan..


Image105


ini bella.tapi mak aku da bg kat orang..sedihkan..huhu


hmm..oke la.nk wat keje len plak.len kali aku apdet2 lagi.kepale hotak x dapat nak memikirkan cerita2 bes ntuk diceritakan.daa~


p/s: driving make me sleepy..

Wednesday, 2 September 2009

~hola hola hola~

halo helo wellowww~

suda lama tidak mengupdate blog kerna ketiadaan pc.skrg kt switching department, so ada pc extra so leh la update blog n skodeng2 blog org len balekkk...hoho

musti suma org rindo aku kan.aku taw.aku taw.hohoho.skrg da rasa sng hati sket sbb lecture da visit pagi td.yehu2.so the very lega... sebbek bek dpt dr shima n she is very nice. and the best part is bila kami mintak nk bg ckp 16 minggu je intern n die bgtaw supervisor n supervisor kami bagi~!! yayyyy bejuta2 lemon~!! [ekceli akan habis lebih awal dari hari yg kitorg mintak..hoho]

so, what's new on me??nothing..just tembam sedikit..ni la akibatnya asek ejek adek aku bambam.las2 aku pon bambam..huhu..duk umah bosan,mmg xde life... kalu weekdays, bangun soq patu tidoq balek patu bangon balik 6.30 siap2 n p keja pkul 7.15. smpai opis dlm 8.15.tu pon kalu jln x jem.then,duduk opis smpai 4.30 ptg patu balek umah. 5.30 bru smpai pastu men ngn ank2 meimei, mandi, smyg n get redi tlg mak masak nak bukak posa. abeh bukak posa, pi smyg patu tgk tb sat pastu gedebummmm~ tidoq smpai sok pagi.huhu.seryes boring hari2 mcm nih.sebbek da nak abeh intern x lama lagi. rasa cm da keja betul2 plak bila tgk2 balek jadual idop aku skrg. tu blom lg da kawen.da ade ank nnti ntah2 leh pengsan aku.hhahaha. *awlnye berangan..isk3*

oh ya, salu rehat aku pi melilau2 kat summit tapi kebanyakannya aku pi tidoq kat surau smpai pukul 3. hari ni pikah ajak balek umah dia..heheh.so aku pon guling2 la kat umah dia,men ngn kucin dia.banyak betoi kucin.umah aku pon bnyk jugak tp kecik2 lg.hehe. adik dia gelak kat aku td sebab ................................ haha, x leh btaw. nnti raya da taw la jalan nak pi umah pikah.raya taun nih aku nak jalan2 plak.asek duk umah layan org mai ja bek xyah raya..huhu

hmm,ank meimei da besaq.nnti aku update gambar sekor2. sumanya chubby mubby tapi sekor mak da bagi kat orang.huhu.salu aku tgk suma duk men skali tapi bila sekor da xdak aku wondering apa perasaan ank kucin tu bila tba2 cari mak n adek beradek dia xdak.mesti sedih kan...huhu.rasa cm nak suh mak bela ja suma tapi nak wat cmna.mak kami x mau bela banyak2.huhu

hmm...entry nih xdak gmbar.nanti2 la aku hapdet gambar2 terbaru.pewitt..haha.x lama lagi nak balik..yehu2.nak rempit ikut heway plak le.daa~
 
Images by Freepik