Thursday, 31 July 2008

~tag tag tag~

mili mho mho tlah men'tag' aku.ole sbb aku ade sikit mase nih,so aku pon dgn rajennye menkomplitkan tagiegie neh.haha:

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

1. nad
2. nad jen
3. jenjen.(buruk benau)

THREE THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 33 MINUTES:

1. patah balik bilik sbb klas knsel..huhu
2. tgk anakku bkn anakku
3. makannsss

THREE WAYS TO BE HAPPY:

1. jalan2 buang mase
2. of kos la kalu banyak duwet kan
3. sopings sopingss sopingssssss

THREE OF YOUR FAVORITE SONGS AS OF NOW:

1. leona lewis - better in time.
2. leona lewis - take a bow.
3. leona lewis - yesterday.(pendek kate 1 album leona lewis)

THREE THINGS YOU LOVE IN A GUY:

1. himself
2. humour.
3. lovely

THREE PERSONS YOU MISS:

1. my mom n daddy at home
2. my hubby (everyday i miss him)
3. meimei n bubut (is this can be considered as person??haha)

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

1. adiah mahal2..(haha.materialistik)
2. gitar gitur.xmo ni mili mho yg nak..aku nak...hmmm..
3. new laptop la of kos..(pc skrg da cam motobot)

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR NEXT VACATION:

1. europe
2. japan
3. cuti2 mesia..(mesia las skali bru ni gi jln2..haha)

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

1. makan.
2. downloading
3. shopping.

THREE FAVORITE CARTOON/ANIME CHARACTERS:

1. bloooo
2. doraemon.
3. spongebob n patrick star, x lupe juge oggy n da kokorojes dan banyak la lagi

THREE OF YOUR FAVORITE FAST FOOD:

1. mekdi
2. kei ep si
3. pizahat

THREE FAVORITE DRINKS:

1. TEH AIS!! D (same cam mili)
2. air kosong (bagos ntok kesehatan)
3. air buah (juge bagos ntok kesehatan)

THREE THINGS FOUND IN YOUR HANDBAG:

1. wallet.
2. handphone.
3. kunci bilik.

THREE FAVORITE COLORS:

1. pink.
2. purple.
3. blue, red, turqouise etc.

TOP THREE U LOVE SO MUCH:

1. of kos femily
2. my hubby
3. all the people i know especially petommess!!

Tag:

sape2 yg tringin nak wat..:))

Tuesday, 29 July 2008

~ekzem o ekzem~

hari nih ade ekzem midterm test je pn.analog n digital communication.bkn ekzem final nih.haha.da maleh nk stdy.bajet da terer kunun.nnti time ekzem tekial2 nk jwb.huhu.boring2.eeiii..nak soping..nk soping..huhu..lambatnye rase masa berlalu.huhu.

oke la.maleh da nak tulih panjang2.nak kne pi stadi lg nih.huhu.kalu otak cm eistein tape gak.adeh..k la.babai.tataa.daa~

Monday, 28 July 2008

~duriann~

hmmm...sedapnye la kan durian ni kan..heehehe..x sgke la plak my hubby ade blikan durian.its a surprise for me..never thought to eat durian again since im not really well after the fever attack..haha..thats why i LOVE him so muchhh!!he always know what i want n my favourite n everything in me he knows.hehe..love u so much dear..:)

walopon durian tu ade 2 bijik je tapi sedap kot..ade 26 ulas kot sume..xtaw la kalu ade ter'miss' kire.haha.rase nekmat gile la.da name pon peberet kitorg kan. sedapp.rase cm batak x pnah makan durian plak.isk3.pasnih kene bnyk minom air kosong.nnti dmm lg sape yg ssh??diri sendiri jugak yg susah kan.hukhuk.


*so the very sedapp*



*chantek btol buah nih*


ahahah..nampak sedap kan.nak makan gi la bli sendri.hoho.pas kenyang sume kitorg gi lib nak stadi.stadi la kunun.aku asek kaco die je.aku x stadi pon.tade mudd..mudd aku salu dtg mlm2.haha.x sedar diri lgsg..sok ade kuiss tp ape pon x bace.luse ade midterm test analog n digital communication.bnyk lg kot x stadi.leh men2 lagi.leh plak nak update2 blog.isk2.oke lah...kne gi smbung stadi nih sbb nak kene sedar diri balek nih..huhuh..dadaa~

Sunday, 27 July 2008

~soping sket2~

helo2...

pg td ade ytm punye miting..xde mende pon..seminar gitu2 je.pastu kne gi grandhall ntok frenship day launching ceremony.huhu.kol doblas lebey bru balek bilik..penatnyee.pale pening.tdo la jap smpai tgh hr sket.then my hubby came to pick me up n we went to eat.aku je la yg mkn sbb kebuulo gile.die da mkn daaa..

then,he ask me nk gi mn?got 3 choices:amalamanda,sk o bangi??of kos la i choose amalamanda becos lots of things i want to buy.hehe..smpai je alamanda,spirit nk soping bekobar2..n my hubby so very spoting n he polow me everywhere i go.haha.lastly,masuk kuar kedai tu keda ni dpt gk selai baju..yeyeahhh!!!..selai je kot weh..tp tu pon da rase puas sbb dpt baju yg aku bekenannn sgt!!hehe.dlm hati ade bnyk lg mende nak bli nih..huhu..meh nak wat senarai sket..hmmm::

  1. baju lagi

  2. suar jinssss

  3. jam fossil

  4. sneakers

  5. besday present for my hubby *lmbt sket pon xpa kannn syg..hehe*

  6. besday present for mom,dad n sis..*ni sume yg tertunggak sbb tade duwet..haha*


bnyk benau nih..penin da pale sbb mcm2 nak bli..kalu ikukan bnyk lg nih tp ni je yg igt..hukhuk..sedey2..nnti nak gi pc fair lg nk kne bli catridge printer.pastu ade hati lg nk ikot dak2 nh gi bijou bazaar kt bangsar..waaaaa..my soping desire so the very high but the money so the very low..haih2..sabo2..sem dpn ade duwet lg bole bli..heheh..sabo ye nad ye..kontrol2 sket perasaan tamak nk soping tu..haha

Saturday, 26 July 2008

~aku bengang lagi!!!~

marah btol la aku hari nih..da la tgh x sehat nih...kebulo lagi..ade plak la kan yg nak cr pasal ngn aku kan.

aku: berape nih kak?

akak bab* hb3: 4 ringgit.

aku: hah???4 ringgit??mahalnye..tempe n kenteng sket je nih..ns xde

akak bab* hb3: sekali cedok da singgit dik.ni da lebih secedok nih.

nad shah: ni kentang 2 3 ketul je kak.

seketika kemudian akak tu pergi ke blakang ntok betanyekan harga yg patotnye..sayup2 kedengaran...

abg yg kat dapor tu: 4 ringgit??? (mcm tekejot)...sok sek sok sek bla bla bla..(da x dgr da ape die ckp)

kemudian akak bab* hb3 dtg kembali..

akak bab* hb3: RM2.50 dik..

aku: hah..2.50??

akak bab* hb3: ye la dik..tempe da mahal skrg nih..

aku: mahalnye..ni kalu kat sirah singgit lebey je..

akak bab* hb3: hah,kalu cmtu gi la bli kat sirah..

aku: oke xpe..kalu cmtu sy xmau yg nih

akak bab* hb3: xpe kalu xmau.sy xde masalah.

aku: oke,xpe..(smbil brambos dgn mencarut2 dlm ati)

apekah weh,stkat tempe n kentang 2 3 ketul pon 4 hengget..aym ke dgg ke ikan ke pon xde..aritu aku da kne skali da yg bihon grg 4 hengget..bapak haram abg yg cas aku 4 heng tu kan..aku mmg nak sumpah la kdai tu bangkrap.gi mampos la weh..die hengat ngn student leh wat bodo.kdai len pon nek hrge gk tp xde la melampo cm kdai die tu kan..ske2 hati mak bpk die je. mmg patot pon lauk tgh hr die x abes..org pon da x hingin mkn kt ctu.bek mkn kt western lg bagos..kepade sesape yg terbc entry nih,sile sebar2kan spy jgn bli da mknn kt kdai grg2 kt bwh hb3 nh.(gile jht aku..hahaha..[gelak setan].._).tp rasenye rmai da taw kan. semenjak bro bear xde nih n semenjak di jg oleh akak n geng2 die yg cm hrm tu,hrge makin melampo tp servis mknn cm taik.kalo sedap cm aku gi mkn kt restoran ade aym udang sume xpe g.nih aym seketul dua..sayur pon sayur busuk2 je..bley blah la weyyyy..marah btol haku..tgk muke akak tu je da rs berapi..hish..rase nk blasah je..tp saba2..x  lame lg bengkrap le die tuh..hahahahah... gi taupau kat sairah xpon bli naget kt bwh nih lg sedap..x hingin da aku nak gi kdai tu..tobat lahom xnk bli  mkn kt ctu da.

mgkn akan ade yg rase x patot la kan aku mrh2 maki2 akak tu cmnih kan.tp org kate kalo nak meniage tu,meniage elok2..customer always right..kdg2 bkn kite tamo byr tp da bnyk kali da kne cmnih..da brp rmai da org yg kne cm haku..member2 aku pon da kne..bile counter balik bru la kte tesalah kire..salah kire ape jadahnye,nak amiik untung lebey la tu..huhu..saba ye jenjen..wuwu

Friday, 25 July 2008

~fever~

first, i got soar throat,then a little cough n then followed by sneezing for almost non-stop (haha) n after that,here come the FEVER!!!waaaa...i cannot go la like this..so many things to do..this not the rite time 4 u la fever to come visit me..i got 2 lab reports to submit tomolo n nex week n then got quiss n also test laa..adeh2..syuh2 for a while fever..haihsss...kinda feel better for a while after swallowed 2 panadols activefast after dinner..hmm,hope feeling more better tomorow..

Tuesday, 22 July 2008

~balik kampong~

mggu lepas aku balik umah...waaa...sonoknyee..tbe2 je rase bes gile balik kg..cm x pnah balik umah.haha.kali nih sonok sbb adik aku xde..haha(kejam2)..rase cm ank tunggal plak..haha..mak masak sedap2 walopn simple je.abah blikan durian..my most peberet buah..3 bijik aku makan sorg,akibatnye skrg gusi bengkak n sakit tekak..adoi2..hukhuk..tapi xpe,janji sedap..hoho..balik umah juge dapat jumpe ngn mei mei n bubut..meimei da besar!!bubut maseh lg ensem tp ade luka sket2..tu la,gi men smpai tamo balek lg..isk2..meimei cm bese garang nak mampos ske geget2..becalar2 lagi tgn aku nih..haihhhh..truk btul meimei nih..balek umah skali skala mmg siok kan.. :P


*peberet place meimei*



*ini da besar sket neh..comelnye*



*bubut yg ensem*

Monday, 21 July 2008

~160708~

hepi besday to me..


hepi besday to me..


hepi besday to me..


hepi besday to me......


*nyanyi ntok diri sendri..haha*



ye..aku dilahirkan oleh mak aku pade pagi (subuh la sng crite) 16.7.87..21 taun lepas..lame da tuh..sbb tu umo aku pon 21..haha:D..tua da kan..yani kate aku da leh ngundi..die suh aku daptar cepat2 tp nnti aku nak sokong ape eh??hmmm..politik mesia kacauuu..haha..(tetibe je)

org 1st wish aku,of kos la laki aku kan..haha..tempatnye di depan lib mmu besaman kul 1200 tepat kot..haha..aku tgh gayut2 ngn mak tapi mak lupe..huhu..tapa2..selepas itu aku dpt wish dr sapa ntah..aku pon lupe..hehe..haaa,da hengat..romet2(intong n dyaz) aku wish...maseh2 n tahniah..anda berdua di tempat kedua..sile jgn rebot2 adiah eh..haha..

pastu rmai la yg stat wish aku..maseh2 sume..hehe..pada pagi harinye,setelah bangon tido n on pc,n on9 ym incik nyah n others pon wish dan juge dgn tanpa sgan silunye aku wat setatus selamat hari jadi ntok diri sendri..haha..poyo giles kan..haha..pedulik ape..besday gel la katekan..:D..onster yg paling lambat wish aku adelah mili..caom pon wish aku awal tau..blasah ko gk nnti..hehe..neway maseh2..hehe

at nite,my hubby gave me a baskin n robin icecream cake..waaa...so the very deliciousssss..we ate until half but still cannot finished it..so,anta nek atas bg kt member2 tapi sori la kitorg da telan bnyk gile..hehe..sedap2..maseh sygku..


*a heart from my hubby*



*mmm...so the very sedapppp*


sori la kepade sape2 yg x dpt rase..sbb die da nak cair..huhu..after eating2 the cake aku still lapa becos im craving for bihon goreng..(apekah bihon goreng??haha)..i propose to my hubby to go to SS2 as this is my day..tapi die wat ngengade lak nak wat esemen..rase nak blasah je..layan je..ropenye ade seswatu yg tesembunyi di situ..haha..da abes esemen die duk donlod2 mende pulak dah..lagi la aku bgg kan..nak nanges je rase..ade ke patot mlm besday duk kt bwh hb3 je..huwaaaa..sedey aku..pastu die ajk gi lib plak sbb batt notebook die nak abeh la plak kan..haih..aku layan je tp aku da agak sumthing da nih..haha..ropenye ade sepraissssssssssssss!!!..x tekejut pon sbb da agk tp tekejot juge sbb igtkan diorg nyorok jauh2 rupenye dekat kete intan je..muat gk eh korg monster2 nih..haha


**sambung update pd 210708..haha**


aritu x lrt nak tulih bg abeh sbb bz bnyk keje + nak balek umah..hoho..pd mlm besday aku diorg blikan aku kei ep si sbb laki aku pesan die yg blikan kek..hoho..1 barrel kot diorg bli..melantak kei ep si la aku..haha..baru pas yogagas makan kek eskerim + kei ep si pule,waaaa...bole gemokss gituu...riso2...tp x riso sgt..haha..bes2 mlm tu..feel like its sooo perfect becos i have all my friends an my love celebrating me all together meder..hehe..



*happy together meder*



*bersama kete gerakan-kete rasmi ntok besday sape2*



*wit my syg*


maseh kepade sume2 yg menjayakan besday yg sepraissss nihh!!! lebbiu2 allllll!!!



Tuesday, 15 July 2008

~kene tipoo n di tag!!~

oh..sedeynye kene tipoo smpai nak dekat seminggu da ngn kosmet2 aku neh..ade ke patot diorg kate lec buat kuiz time aku blah brambos ntok eskep kelas..huhu..x patot..x patot..baru arini aku tawu kebenarannye..hampeh..sume berpakat nak bg aku cuak muak nih..ele,x heran pon..hahhaha...

baru2 nih,dya,si romet aku telah men'tag' aku..hoho..mari kite tgk ape yg di'tag' itu..haha

1) What is the most important thing in your life?
family,my hubby n my journey of life


2) What is the last thing that you bought with your own money?
YTF a.k.a yong tau foo + chocolate ice blended


3) Where do you wish to get married?

on a cruise ship..weee

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
already owned by him..:D


5) Are you in love?

everyday i'm in love with him




6) Where was the last restaurant you had dinner?
haha..makan kat malee di dengkils..eh,x..mase bk pose ngn intan n dya kat sirahhh..


7) Name the latest book that you bought?
buku nota kecik kaler pink yg beharge RM4.90 kt kepo.


8)What is your full name?
tgk dlm IC:Nurul Nadiya Mohamad Yusoff


9) Do you prefer your mother or father?
mak-bile nak mintak nasehat..abah-bile nak mintak duwet..haha

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
prince charming dlm barbie..haha

11) Christina or Britney?

britney

12) Do you do your own laundry?
of kos le..eberiday i do my laundry taw..


13) The most exciting place you want to go?
europe

14) Hugs or kisses?
Hugs n kisses..


15) Point out 5 things about the person who tagged you.

1)dia dok depan pc
2)dia duk tgk muvie
3)dia krus sket je dr aku
4)dia baek
5)dia sape ntah yg tag aku nih..hahahah


16)8 things I am passionate about:
1)my stuffs
2)study(kononnye)
3)berat badan
4)antm
5)jalan2
6)bawak keta
7)makan
8)soping!!!!!


17)8 things I say too often:
1)hampeh
2)pungk*k hang
3)hmmmm
4)lapaq
5)adoi
6)kuang ajaqqqq
7)bekpi la
8)...........

18)8 books I’ve read recently:
1)electronic circuit n analysis

2)


3)


4)



5)

6).


7)



8)

tu je kot wat mase nih sbb aku MALASHHH!!

19)8 songs I could listen to over and over again:
1)i'm yours-jason mraz
2) better in time-leona lewis
3) pieces of mey-britney spears
4)gimme more-britney spears
5) bleeding love-leona lewis
6) last night-pdiddy ft keisha cole
7) big girls dont cry-fergie
8) 4 in the morning-gwen stefani



20)8 things I learned last year:
1) be more concentrated to get excellet result
2) time exam anta pc balek umah
3) yoga menyihatkan n menguruskan badan
4) be a committed person
5) do it yourself
6) blaja manage duwet
7) kawan nih ade macam2..hehehj
8) i love him more n more



Monday, 14 July 2008

~semalam~

semalam adelah hari sabtu,so ini adelah weekend..ape aku buat mase weekend??hmm..smlm gi jalan2 pusing kl bersama sygku yg tersayang n juge adekku..

i tot nak pg lmbt sket sbb mlm seblom tu pon kitorg balek dr william pon da lambat..takot my hubby penat je kalu nk gerak awal2 nih..so,kitorg gerak tgh hari n smpai kt bangsar dlm kul brp ntah..pas amik adik aku,kitorg pon gi le ke mid kan sbb ctu je pon yg dekat..elok la die pon nak soping sbb jj ade,metrojaya pon ade..haha..layannn..aku pon ade gk la bli brg sket2 n dpt la baju selai..hoho..sonok gk sbb da lame x soping..huhu..tapi xpe,my hubby da janji ckp len kali leh dtg lagi kalu nak soping2..hehe..da jln2 kat mid tu kitorg pon da kebulo..so,kitorg brambos dr mid ntok ke kg bharu ntuk melantakssss...aku paw adek aku suh die blanje makan sbb die banyak duwet..haha..lega hati aku die blanje..lps mkn,nak gi lowyat plak la kan sbb minah tu ilangkan pendrive die yg abah blikan tu..rase cm nak blasah je..wat penat je mlm seblom anta die aku besengkang mate watkan esei ntok die..bile pendrive ilang sbb mane ntah die cmpak aku lagi la rase nak blasah die kan..hadoi2..sesampai di bukit bintang,my hubby pon gi paking kt bb plaza..jauh benau nak gi lowyatnye..tapi seronok gak aku cuci2 mata tgk baju2 n kasot2 yg lawa2...aaaaaa,nak soping!!!!!x sabaunyeee...tapi xpe,my hubby nak bwk lagi pasnih..hohoh..sonok2..:D jalan punye jalan gi bli pendrive sume kitorg pon anta adik balik n ktorg pon blah balik cyber..waaa..phenat btol jalan2..tapi seronok juge laaa..hehe..mlm tu tido x sedar ape dah sbb ngntoks+phenat..hoho

sonok2..nnti nak gi jln2 lagi tp bile weekend nih rmai sgt org..serabot jadiknye..



**our orange day**


sempat plak suh adik aku tgkpkan gamba kitorg time teman die mkn kat mekdi..lupe plak nak amek gmba ngn die..hahaha..:D


Saturday, 12 July 2008

~tahniah+seronokkk!!~


**mak yg chantek n abah yg hensem..hehe**


tahniah2 abah dpt nek pangkat jadik tok sarjan..hehe..sonok la tu..mesti la sonok kan..tapi tamo la pindah2..huhu..kalu kena pindah pon mintak2 la dekat2 kan abah kan..kalu dapat jauh2 abeh la umah tu tinggai kosong ja..wuwu...kami tamo pindah..huhu..tapi apa2 pon TAHNIAH jugee...hehe..abah kna blanja kami nih tauu..:)


smlm saye sgt seronok kerana dapat enjoy ngn member2 bersama sygku sekali di wiliam.hoho.antara muke2 yg pg william mlm tadi adelah of kos la me n my hubby,intan,sitot,yani,nad shah,mili,dodot n x lupe juge incik nyah n copo laa...mule2 intan ajak,pastu aku pon saje2 je ckp kt sygku,x sangka pule die pon nak ikot..waaaaaa...im so surpriseeee!!!!kitorg gerak ngn intan..mule2 saje xnk btaw diorg sume aku ikot.saje nak wat seprais kunun.mesti diorg amajing nnti kalu tgk aku tbe2 je ade..haha..tapi disbbkn takot kne tinggal,aku pon msg la incik nyah=anne..haha..die suh aku msg yani nk kompemkan ade ruang kosong ke x.haha.die xtaw laki aku ikot haaa..da deal sume2 kitorg pon tunggu intan kt petronas n gerak bersama2..laju gile intongs bawak kete..haha..dasat2..di tgh2 heway tu tbe ade kete vroommmm2 bunyinye..ropenye subaru..dgn ntah hape2nye laki aku gi kejar n cocok si subaru nih..mmg x tekejar la kan..kelisa vs subaru mmg kelisa la yg kalah kan..haha..ape la sygku nih.aku di seblah da cuak sbb laju benau die gi kejar kete tu.adeh.sesampai aje di william,incik nyah n others da oderkan.me n my laki oder spaghetti meatball(menu biasa tu kalu ke ss2 pon),pink phanter n ribena spesel.bule la william nih tapi we more prefer ss2.ala,x jauh da pon..hengat kt bandar sunway ropenye jauh lagi.da nak ss2 da pon..haha..bek lajak gi ss2..da la mahal..kalu kt ss2 tu murah je.hampehhh..total skali kitorg mkn adelah ntuk 2 org mkn..hmm,tapi tape,layan je sbb ni 1st tyme  kitorg gi william.da tawu william cmne oke la..nnti kalu tebukak pintu ati nak pegi lagi bole pegi..haha..dlm nk dkt kul 1 kitorg pon balekk.smpai2 je bilik aku da ngantokss...ape nih..td da la mkn belambak2..oh,berat aku mesti nek lagi..aaaa..tidakkk!!!tamo2 gemokkk!!!mggu depan nak pose deret..huhuh..abeh la aku..


arini punye aktibiti adelah nk pegi ke bangsar amek adek aku pastu gi midvalley kot.die nak soping2 sket.mlm ni ss2 pule pls..haha..(mmg dasar x sedar diri gemokk!!)


thanks syg..u give me a lot of happiness n thats y i lebbiu shoo much!!(he had change i lil n become more considerable n cared on me..maybe da tue kot..makin matang la kot kan..ape2 pon saye ttp sygkn die..:D

Thursday, 10 July 2008

~tabiat~

oho..tabiat lame datang kembali..walopon keje blambak tapi maseh nak tgk muviess yg di donlod kt cybertracker neh..hadoi2..got so much things to do..but..what should i do now??so the very not in da mood doing things especially academic things..ape nak jadi nih.. x bagos..last monday got nanoscience quiz..gosh,i know nothing..i had study but i forgot already..want to copy member,but feel not so good to cheat the prof..what to do..so,just pasrah only..huhu


ooo..ezrin,ko curi link aku eh..haha..mane ko dpt blog aku nih..haha..x thn quote prof tuh..dasat ko eh igt ayt sebijik2 ape die sebot..even aku bace pon rase cm prof yg ckp..haha..so the very funny..:))..aku ade mencuri sket gmba kt blog die..aku pon tensen gk dgn care penulisan n pengajaran prof tp layan je laaa...


 



**sangat tidak tahan keserabutannye**



**subtitute the eqution into this equation then u will find the answer**


serabut gile kan die tulis notes..pastu da la nak wat klas 2 jam strett..x tahan..maunye aku blah dlu..haha..hengat aku sorg je escape,ropenye ade juge lagi yg escape..haha..bosan kot..tp ade la lawak2 budus2 sket nih..papehal kne stadi sesiap nih..next week got another quiz..dont want it to be like the 1st quiz..huwaaaaa...


ole itu,kene buangkan cpt2 tabiat2 yg melalaikan nih..hukhuk..tapi cm taleh je..haha..papehal pon,nak siapkan lab repot mini project dlu..jumaat da kne anta,satu urup pon x tulis lagik..haiyoh2..oke la blogiegie,mari wat lab repot sambil tgk muvieessss..dadaa~


oh,lupe..today i feel so the very happy..wanna knoe why??tayahla...becos my hubby had said something to me that can make me burst into tears...so the very terharu when he said like that..cant wait for that moment..doa2kan la ehh..haha..okes la..sambung wat keje...tutttttt(line putus)~

Tuesday, 8 July 2008

~saye marah~

ade ke patot..smgt2 aku pegi klas kul 8 pagi skali x dpt sain attendance..bengang gile oii..bek aku tido dengan sedapnye dikala pagi yg sejuk n hujan nih...bole la plak kan org yg pgg attndace list tu simpan attendance list kat die..rase cm nak blasah je..almost half kot x sain lagi..yg ko pegi simpan tu sape suh..kalu aku taw sape yg x passing attendance tu rase nak gi maki2 je muke die..aarrghhh!!

yg lecturer pon satu..consider la sket..nih  tros kate tayah sain..bole la plak kan die ckp sape suh x mintak attendance kt die..mane la kitorg nih nak taw..hengat kan attendance circulating around..dont know la kan die stuck somewhere..huh..masok nih da 2 kali absent..ade lagi beberapa kali chance je lagi ntok monteng..apekah!!huhu...pasnih kne gi klas gk la..bengang aku bengang..phenat je bangon awl smgt2 nak gi klas..benci btol~

kelas di penghujung hari ni pon lagi satu yg membuatkn aku nyampah..kerek siot lec nih..aku rase nak blasah je die..da la nak ngaja pon cm x iklas je..asek mendengus2 je..pastu pandang2 org jeling2 kalu soklan yg die tnye tu kite x bg respon..eee..mmg nak kne btol le lec nih..tensen aku..lege sude bile jam sude menunjukkan kul 7..huhu

lagi 1 aku bengang ngn akak ytf sirah nih..aku amek item x bnyk kot..kck2 je..lebey kurang same cm yg aku bli ytf kne RM2.80 tu..skali ko aku tnye brape die kate RM4.00..bapak mahal weh..nak je aku ckp kt bro yg jage kaunter tu aku nye ytf 3 hengget je,tapi aku bek ati..x sanggop nk menipoo2 nih..aku pon menyatakan harge yg sbenarnye..oleh itu aku mengambil keputusan selpas ini ntuk makan megi n cereal je..jimat sket..da bole kurus lagi..haha..simpan duwet ntok soping kan lagi bagos..ee.x sabnye nk soping..bile eh nk gi soping??lambat2 sket pon tape..kumpul2 duwet bagi bejuta2 lemon dlu..hoho

di tgh2 mlm nih lapo kebulo la plak kan..sabau je la..lagi bbrpe jam da nak pagi..ole itu,sile tido..zZzZzZZZzz~

~070708~

happy birthday sayang!!!! now u r 22 years old.(waa..suda besar..dlu kechik je lagi)..hope we will be together meder till our last breath.lebbiu..lebbiu..lebiuu shooo much2!!!

akhirnye smlm dpt juge tengok WANTED bersama dgn sayangku..pasni leh tgk bnyk2 lagi muvieee...yeahh!!!happy to have him back here with me..tot i want to belanja him eat2 at SS2 tapi bile smpei tutup la pulek..apekah,jauh nih datang dari putrajaya with love..bazir minyak n tol je tapi tape layan je..da SS2 x bukak,kononnye nk mencari william.tau jalan pon sket2 je..igt dkt2 SP rupenye kt tmpat len..yg kitorg nih pon masok la mane2 ntah nak cari si wiliam tuh skali lalu kt jalan yang pnuh dgn NYAHHHHHHHHH!!!aahahhahah...geli gile tgk nyah2 nih..ngn skirt pendeknye,baju seksi meksi..aaaauuu..siap panggil2 kitorg lagi,ape die hengat kitorg nakchop diorg..eeyyuuuu,x lalu kot..nak muntah lagi ada..nakmuntah ijau,oren,kunin,merah sume ade..haha..akhirnye kitorg pon da malas cari n perot pon da kebulo,kitorg balek cyber n melantak kt oldtown..jauh benar pegi alih2 balik mkn kt cyber..haiyoh2..layan je la..len kali bole pegi lagi kann...hehe..

Happy besday again sayangku..i lebbiu2.. hope we can do lots of things together and sorry if i hurt you many time..n dont be so jeles meles eh..hehe



"So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours"


**happy besday syg!!**

Saturday, 5 July 2008

~weekend~

weekend nak wat ape eh??angin2 malas nk update blog sude mariii..isk3..bosan btul wikend nih..tataw nak wat ape..dak2 nh rmai yg balek..mili gi deting meting ngn mr C die..bes le tuh..hukhuk..aku nak pi deing ngn sape??my hubby tamo balek lagi..waaa..tot he wanna come back today..huu..tape la..jap lagi mak n abah smpai...mak n abah mai lagi..yeahhhh!!!!sonok2..

Wednesday, 2 July 2008

~adoyyai~

adoyyaiii..badan saket,kaki saket..badan sgt penat becos really tired n exausted today maa..nak tido nih..tape x leh tido..apekah??

~monteng~

hoho..arini aku attend klas pembuka n penutop je..di tgh2nye aku monteng sebabnye..family aku datang..wehuu2..sonoknye..diorg dtg ngn pakngah+makngah+sepupu aku sbb nak antar sepupu aku tu gi KPTM(kolej poly-tech MARA) kat bangi tu..i tot my daddy don want to singgah at me bekos he said he wat to straight dont belok2..straight je ke bangi tu..tapi bile da kat sg buloh tu,die pandai2 carik jaln sendri yg akhirnye membawa ke cyberjaya..silap jalan le tu yg trus menghala kat aku yg berada di cyber neh..hakhak..bile my daddy smpai,aku pon cepat2 la turon..excited neh..haha..smpai kat kete kitorg sumbat2..sebbek muat sbb aku nih KECHIK je..haha..my mummy cdgkan gi putra dlu jalan2 jap bwk pakngah+fmly..okeh,set mari kite ke putrajaya..yeyeahh!!kitorg pon jln2 pusing2 amek gmba..tu je la..pastu da pnat pusing2 kitorg pon gerak nak ke bangi..masok ikot tol UPM,skali my daddy salah jln..aku ckp ikot sign board johor baru KLIA,tapi die gi ke KL pule..aiyoh,da salah jalan..mane nak cari u turn..hukhuk..jauh gile la jalan smpai kat sg besi bru ade u turn kt auto bavaria tuh..sebbek..yg mak aku da gelabah2 da takot x sempat gi reg..lek mak lek..sempat jee...hehe..da u turn tu kitorg pon straight je,no belok2 smpai kat bangi..hohoh..banyak gile la kete kt kptm tu..sume nak gi register..lame benau tggu sepupu aku tu gi reg..da la phanassss...tapi xpe,aku mentein..haha..da abes register tu kitorg gi la makan..aku makan skitt je sbb kenyang nasik lemak ade lagi..pas mkn kitorg pon gi la ke ostel..bapak tinggi bilik ostel sepupu aku tu..tingkat atas kot..phenat kitorg panjat tangge..tapi xpe..aku kan mentein..haha..pas abes2 sume,kitorg pon turon la nak balik..aku plak drive..aku pon drive le balik smpai cyberjaya neh..pastu dlm kul 5 cmtu mak aku pon balek la pas da antar aku..tapi x balek tros lagi..singgah smyg kat surau MMU dlu..dlm kul 5.45 bru diorg gerak..ala..mummy n daddy da balik..hukhuk..tape2,jangan nages sbb minggu depan mummy n daddy dtg lagik sbb nak anta adekku pule kat UNIKL MIIT..ntah kat mane ntah tmpt tuh..aku nak pegi pon aku tataw..hukhuk..layan je la..heheh..kul 6 gi klas tutorial da abes klas aku balek le bilik..isk2..nih nak gi library pule ade meeting ntok esemen..haiyoh2..phenatt~

Tuesday, 1 July 2008

~ngantok~

huhuh..ngntoknye...adekah ini kerna penangan nasik lemak??huu..mr gobbi kate bekpes kne makan berat2..lunch mkn yg ringan2 jee..i polo what he said..tapi xpe,pas makan tadi da basoh baju..oleh itu tenaga telah digunakan da maka dengan itu bolehlah tido..yeyeahhh!!!

~phenattt~

fuhh...walopon klas harinih stat lambat tapi sgt memenatkan!!smpai bilik je rase nak tesembam..huhu..mane x pnat,brunch(bekpes+lunch) makan koko krunch ngn melo je.pastu x mkn ape da sbb tade mood nak makan..pastu kul 1 gi klas..mentein lagi time tu..ofkos la menten sbb bru pas brunch..duk khusyuk2 dgar tan ai hui ajar,tbe2 je da abes klas..waaa..seronoknye rase...pastu begegas2 ke surau sbb nak smyg zohor sbbnye pastu ade lab mini project..

masok2 je lab pas smyg tu tgk2 nad shah da ade.die tlg signkan sume n amek komponen2 baru..tapi kitorg punye crossfader x siap lagik!!!ciss!!kne sambong wat yg tu dlu bru bleh wat lab 3 punye lab..aku tgk circuit connection tade masalah..oke,chantek la tu leh dpt output btul da neh..dengan sonoknye aku pulas2 potentiometer tu smpai abes..tgk output waveform lawa je nih..tetibe oji-san(lec jepon yg sude berumur a.k.a. tue) dtg..die kate salah pulak dah..output distorted,ciss..huhuh..tape,aku mentein lagi..cek2 mane yg x btol..kitorg pomen2 osiloskop tu pusing itu ini las2 skali dpt gk sine wave.itupon lps tnye mr faisal kot name die..die kate x semestinye pulas potentiometer tu smpai abes..pulas smpai dpt max sine wave dah la..x payah la smpai distorted..ooooo,bru kitorg phm..pastu die ckp output mesti increase gradually ngn input..hoh,apekah pulak dah tu..kitorg yg x phm nih pon ye ye je la..pastu duk pomen2 lg..isk,rase cm x btol..pastu panggil oji-san pula..yg kitorg tnye btul ke x waveform nih tapi die gi cek voltage supply..appaarrraaa...tnye len,len yg die tgk..tapi tapela bg can la sbb da tue kan..hoho..pastu tapela..las2 kali da pedap sgt wat je la lab 3 tuh..crossfader nih KIV dlu..huhuh..sabo je la..pas lab ade klas lagi...aku da mule x mentein nih..hadoiii..

abeh je lab,kuar ngn nad shah..tetibe nampak yanie n sitot..diorg pon nak gi klas juge..sementara tggu lip,sembg2 la..diorg kate aku da KURUS!!!waaaa...seronoknye..agak2 brape pule berat aku kali nih..hmmm..rahsie..rahsie..haha..klas kt tgkt 3..sbbek nek lip..smpai2 je klas tgk x rmai org..dgn selambenye aku masok..usha la lec yg tgh ngajar tu..eh??ni ke lec yg patot ajar nanoscience??i tot dr. Lim..ni bkn dr lim yg i tot..ni lec enjen math..apsal tetibe ajar nano??isk2..musykil2..aku tnye mmber aku die kate btol la..ini la lec yg ajr sbject neh..hoh,bia btol.."btollll,"kate mmber aku lagi..hoh,caye2...aku pon dgn konsentretnye mendengar die ajar..pham juge die ajar..bagos2..tapi bpakle bnyknye derivation...die igt ini enjen math???jgn ckp yg masok ekjem nnti pon die nak wat derivation..adoiyaii..makin lame aku duk dlm klas tu makin x mentein aku..prot da kebulo,mengelegak nyanyi2.."bpak le org tue nih bile nak brenti",aku bemonolog sendirian..mase lambat benau bejalan..apsal x lari pecot je adoiii..phenat aku phenattt!!....."okay, i stop right here so we can continue next class on Wednesday buttttt i made extra hour to replace last week tutorial direct after class ya",said lecturer..yayy!!aku da sonok klas da abes..dalam pale hotak duk pikir nak pi bli YTF (yong tau foooo) kt sairah..tapi bile dgr but die tu aku da rase cm x sonok je..adeh...phenatnye lagi betambah2..huhuh...die punye pasal la nih..sape suh silap jadual..hukhuk..tape la..layan je..gua da lapar cm haremmmm...

da bli makan n balik bilik pe sume...energy level tros drop smpai ground state..aku rase btol2 nak tesembam tido tros atas katil..tapi sbb lapau n x smyg asar lagi..ku gagahi jua..haha..dahla..phenattt da tulis panjang2..nk tgk betmen pule la smbil wat lab repot lagiiii..hadoi2..

tape2...kite harus bepikiran positip..jenjen bole!!!eh,sape jenjen nih??silap2..NAD bole!!!nanti mase yoga rabu nih kite all out eh..yeyeahhhh!!!

 
Images by Freepik