Saturday, 26 November 2011

4 hari lagiii!!!

holaaa...

4 hari lg nak abes pantang!hoyeh2.sementara irdina tidoq, leh la aku apdet skit2.

x sabaq rasanya nak bawak irdina kuaq jalan2.first & foremost kna bli baby carrier dulu sbb abah irdina eksaited nak dukung irdina.pastu baru p beli stroller.kalo ikutkan ummi irdina nih, skrg jugak nak beli stroller.so, plan nak balik SK maybe minggu depan.minggu ni banyak yg ummi kena belajaq ngn tokmi (mak aku) cara2 nak menguruskan irdina. makin besar, makin aktip sayang ummi ni.tidoq siang pon 5 menet ja mau..org tua2 kata makin besaq makin banyak akal.hee..

semenjak jadi ummi nih, masa utk menda2 len sgt terhad.even diri sendiri pon x sempat nak urus.mata aku yg dulunya chantek **hakhak.perasan** kini dah jadi mata panda.memang dah xdak istilah tidoq lena.malam2 3x irdina akan bangun nak nenen.siang2 time irdina tidoq, aku plak x ngntok.huu..bila dah sebulan lebih nih, irdina dah pandai xmo tdoq siang.malam still mangkit nenen 3x.penat memang penat smpai kadang2 aku mcm dah nak give up.tapi bila tgk irdina senyum n buat aksi kiut miut, hilang suma rasa2 tu.timbul plak rasa sedih sebab ummi irdina cepat sgt give up.sian kat irdina.hukhuk.indahnya rasa menjadi seorang ummi nih.

op op..irdina dah mgkit nak nenen..brb..

*******************************************************************************************************

okeh, irdina da tdoq atas riba ummi nih.kinyang da haa..alhamdulillah aku dpt fully breast feed irdina n stok susu pun banyak.sampai melimpah ruah.bangun pagi mesti basah bju.kdg2 smpai tmpt aku tdoq pon basah sbb susu meleleh.dulu risau jugak tkt2 x bnyk susu.mungkin ni rezeki irdina n niat aku nk fully BF anak kesayangan nih.heee.oke,pelaburan membeli medela swing sgt berbaloi baloi.aku dah mula wat stok susu utk irdina utk disimpan. :)

anak aku nih sgt la x suka dibedung.kalu bedung siang hari, 5 menet ja tahan.pastu dah mola meronta2.malam ja leh bedung elok2, tu pon kna tunggu dia tdoq nyenyak.hukhuk.kicik2 lg dah mcm2 .haiyoh2


hari pertama irdina



free style moment



irdina dah ilang rambut.hee.muka cam budak laki ja.isk3


majlis aqiqah & cukur ranbut irdina dah dibuat pada hari ke-7.nnti aku apdet.tu pon kalu sempat nk pegang leptop.huu.latest punya gmbaq bnyk dlm henpon tp x sempat nk transfer lg.smpai sini saja yaa..bye2

Saturday, 12 November 2011

our princess

salam...

holaa!!miss me?haha.
i'm back for a while.sementara baby tengah tdoq guling2 atas aku ni,
sempat la aku nak apdet skit2 blog nih.hee.sekarang sude pandai nak memerap kat umi dia nih.haiyoh.

Alhamdulillah, selamat sudah melahirkan our cutest princess 3 minggu lepas.

Nur Irdina Nazihah bt Mohd Iqbal
17/10/11
3.13 kg, 50cm
Delivered thru EM LSCS :(

Terkilan jugak x dapat nak kuaqkan irdina ikut pintu.mgkn mmg dah tersurat irdina kuaq ikut tgkap.hehe.xpa2, utk anak2 yg akan datang, akan sedaya upaya kuaqkan ikut pintu. **lambat lagi okee.hoho** walopon kena operet,tapi merasa jugak la aku sakit nak bersalin smpai pintu rahim dah tebukak 7 cm. Sakitnya tu mau tau la..org yg dah besalin kompem tau kan..oleh sebab kpla baby masih tinggi,xmo masuk jalan maka tepaksalah kena operet.aku pn redha ja time tu sbb dah x tahan sgt dah rasa.so, crita time besalin nnt aku karang sbb ni guna hp hubby..ssh nak taip.hukhuk

hari ni hari ke-26 aku berpantang n baby pon dah berumur 26 hari. :P 18 days to go utk abih pantang..eee, x sabaqnyaaa nak kuaq jalan2 bawak irdina.I'm proud to be a mother.byk dugaan n cabaran nk menjaga anak yg kecik ni.nasib baik irdina anak yang baik dan senang diurus.really love my baby!!

Oke la, smpai sini saja dulu.len kali apdet lg.gambar irdina nnt aku share.bye2 :p

11.11.11

To my precious husband:

Happy 1st Wedding Anniversary!!
Thanks for being the most wonderful husband.
You give me all the joy and happiness.
I love u so much and always love you forever.
Semoga rumahtangga kita berkekalan hingga ke akhirnya.

From:
Your beloved wife :)
 
Images by Freepik