Saturday, 15 October 2011

midnight hungry

skrg da pukul 12.39 menet tgh malam n me soo the very hungry.huu.tu la, td mkn nasi briyani kt pt muntaq skit jaa walopon sedap.nk wat cmna, x lalu nk mkn bnyk.lg plak perut tgh x sedap sbb angin.huu.hari ni x terkareb lg.salunya awai2 pg lg dah cr jamban.haha**blum nak terberanak lg yaa.hakhak**
So, hubby la jadi mangsa aku yg kena kuaq tgh2 mlm p cr beger.sebbek mlm ni balik alma.ole itu, bnyk lg gerai beger tepi jalan yg masih bukak.hee.series lapaq gilas nih.
bby plak x reti nak duk diam.sgt aktip di malam hari sjak akhir2 ni.haih, bila la anak ibu nih nak kuaq.x sabaq dah rasanya nak main ngn ank ibu nih.huu..abah tu lg la x sabaq2.hr2 pujuk bby kuaq.hehe.bby masih siok duk dlm perut ibu nih.hee.ibu lg suka ank ibu ni aktip.at least i know u there and healthy. :)

oh, mana beger nih x sampai2 lg..lapaq siuttt..

Tuesday, 11 October 2011

ouch!!

halooo againn!!

hee.like i story yesterday, kalu ada apdet tu maknanya x beranak lagi. hoho.smlm not in the mood nak apdet lg..so, here i am live from penang. :)

semalam pi sepital ngn hubby.dr mlm tu aku tdoq x lena sbb cuak nak kena seluk ngn dokter.mcm2 soklan aku da prepare nak tanya dokter.huhuh.mangkit pagi, trus kijut hubby suh mandi siap2 suma.dlm pkul 11 cemtu smpai sepital.dekat ja sepital itngn umah mak mentua aku nih.ada la dlm stgh jam perjalanan.sbb tu standby kat sini sementara ada hubby.hoho.kalu dr tg pendang, memang menapak la jauhnya.so, smpai sepital aku ingat ramai la org sbb last time checkup mmg rmai. sejam lebih menunggu. tu x temasuk dokter naik ward tgk pesakit lagi.isk3.tp smlm masa smpai, org x ramai punn and dokter xdak kat bilek sbb dia tgh ada operation kat OT. oleh itu, kena la tunggu.berakaq jugak la pungkuk sementara nak tunggu dokte tu.huhuh.sebbek aku dapat turn cepat jugak.hoho.masa nak cek tu, hubby xleh masuk..kna tunggu kat luaq.haha.aku plak neves nak kna seluk.ceit.

dokter: hi nurul, baby aktif?

aku: aktif jugak dokter.tapi da kurang sikit.

dokter: perut ada rasa mengeras x?

aku: ada.

dokter: hmm, dlm stgh jam tu brp kali mengeras?

aku: x sure la dokter. x perasan pon.hehe

dokter: oke, lpas ni u monitor dlm stgh jam brp kali perut mengeras ye.

aku: oke dokter.

dokter: sy nak cek u punya pintu rahim ye.kalo dah terbukak, hr ni admit. kalo belum, minggu depan dtg cek lg.

aku: oke dokter. (dalam hati bedebar2)

dokter: u relax ye. jgn angkat bontot.

hah, amekaw!! aku igt x saket mana kena seluk nih. sekali senak siut.bekerut dah muka aku ni rasanya.rasa mcm lama pulak dokter cek.sakit kutt..

dokter: hmm..x tebukak lagi nih. kita tgk minggu depan cmna ya.

aku: oke dokter.yg pasal kepala baby besar tu mcm mn ya?boleh normal ke dokte?

dokter: xpe, u jgn risau.yg tu kita sama2 usaha nnti.kita tgk dulu minggu depan mcm mn.

aku: ouh. oke.

dengan blur + sakit x abeh lg, aku pn kuaq menonong dr bilek dokter.dah telupa suma soklan yg nak tnya kat dokter tu.huhuh.so, next appointment adalah isnin depan. tapi kalu da sakit seblum tarikh appointment, bole trus pi ke bhgn emergency.hubby punya la bising kat aku sbb x tnya dokter soklan2 yang aku nak tnya tu.huuu..nak wat cmna.tetiba jadik blurr.huuuu.aku sebenarnya nak rikues utk induce kalo xbleh bersalin normal.xmo kena operet.huu..nak rasa mcm mana rasanya beranak normal.huu.

hubby pon dah x sabaq nk tunngu baby kuaq.hari2 dia pujuk baby.tapi dah baby xmo kuaq lagi nak wat cmna.hehe.lg plak, aku x trun tanda2 nak besalin lg.haiyohh..hari2 doa supaya cepatla baby kuaq.dah x sabar rasanya nak pegang anak sendiri.hee.**ekceli dah x larat nak usung perut..nak usung baby plak.hehe** apa2 pon, doakan aku selamat melahirkan baby. oke, la.lapaq pule..baibai for now. :P

p/s: mlm td aku skt perut n skt pinggang cm senggugut tapi sekali ja.adakah itu tanda2 dah nak dekat bersalin??hummm.. **garu2 dagu**

Monday, 10 October 2011

@38 weeks 1 day

haloooo...

i'm back!!! x beranak lagi aku nih.hakhak.masih lagi larat nak jalan2 soping tapi cepat semputt..huhuh..sepanjang minggu nih aku duk kampung.manyak syiokk ooo..rasa macam kembali ke zaman bujang dulu.bezanya kali ni perot aku muncitt sebab ado baby.hehe.

latest checkup hari rabu lepas kat kpj perda.1st time checkup without hubby.mak n abah temankan aku.hukhuk.result checkup sangat la membuatkan aku riso.huhu.masa scan, dokter kata kepala baby agak besar.ia normal tapi dokter takut x muat nak lalu pintu rahim.kepala baby da kat bawah tapi belum engage lagi.huuu.so, dokte bagi 2nd chance kat baby selama seminggu utk dia engage n nak tgk saiz kepala dia. kalu besar jugak, mebi akan kena operet.huwaaa!! aku xmo kena operet..aku nak bersalin normal.huuu.bila fikir2 balik, aku rela kena induce dari kena operet.diskas ngn hubby, dia pon setuju.so, tarikh appointment di cepatkan dari hari rabu ke hari isnin sbb alang2 hubby balek ni better dia pon ada skali masa jumpa dokter. leh diskas dengan lebih detail.next appointment, dokter nak cek pintu rahim.gulp! adakah itu maknanya kena seluk??oke, cuak sedikit di situ.huuu..seblum nih masa checkup kat kajang suma oke jaa..hukhuk.tiba2 balek mai penang jadi mcm ni pule.huuu..semoga semuanya dipermudahkan Allah.

oke la, untuk menghilangkan cuak nak jumpe dokter esok hari, meh nak share the most feveret pic of my baby yg aku duk simpan dlm wallet nih.hee..sukaaaa sangat tengok. rasa cm x sabaq nak tunggu baby kuaq.


ibu sukaaa sangat yang nih.hee.see her chuby cheek and tembam hand. :P **pandai posing rupanya anak ibu nih.hee**




hmm...xdak idea dah nak bebel apa. yang aku tau, aku dah x sabaq nak bersalin.haha.hari2 tunggu tanda tapi xdak punn..huhu.tapi pelvic pain still melimitkan pergerakan aku.kdg2 sakit sangat bila nak bangun.sbb tu aku malas baring.duduk lagi bagus.huu..tapi sakit jugak bila nak bangun berdiri.oh ya, baby makin berat.haritu dokter bgtau da 3.37 kg..mak aku gerun dengaq n dia suh aku stop makan supplement yg dokte bagi. dari dulu lg mak aku x berapa suggest makan supplement sbb takut baby besaq tapi aku telan jugak sbb hubby nak baby tembam.hehe.so, layan sajala labuuu..bila da jadi cmni, bru hubby suh stop mkn.hakhak.

oke la, stakat ini saja dulu.kalu aku apdet lg esok o lusa maknanya x besalin lagi la aku.hoho. **seronok betui baby duk kat dalam nih**

Sunday, 2 October 2011

my october

hola holaaaaaa....

ni mebi entri last aku sementara aku masih ada internet access kat kampung nih.hehe.skrg da masuk 37 minggu.baby da full term n bila2 masa saja baby akan keluar **eksaitednyaaa(+nevess)..hee** plan asal nak start maternity leave 10/10/11. tapi disebabkan oleh aku mengalami pelvic pain yg melampau, dokter x bg aku pi keja dah n dia bg mc smpai la start maternity leave aku tu. lagi pulak baby dak cukup matang n dokter kata bila2 masa aku boleh deliver.

So, hubby akn blik SK sorang2.wuu.cedih2.ikutkn hati nk ikut tapi semua org x bg sbb takut aku terberanak tgh jalan.hakhak.ole itu,stand by ja la kt kg.ujung mggu ni hubby akn blik lg.cian dia asek ulang alik.walopon dah besa tapi penat kutt.huu..aku plak dah lama berangan nk p konvo adik aku n petom ujung mggu nih.mmg x dapat lee..huu.cedih lagiii..wuwu.

Oke la, nk bebel banyak2 pn da x larat.next week kalu aku x deliver lagi n balik mai alma, leh la aku update lg.kt alma ada tenet.hee..kt tg pendang xdak tenet sbb org suka curi kabel tm.huhuh..okies, baibai for now. Doakan aku selamat melahirkan baby yg kiut miut dan sehat semuanya.

P/s: mintak2 la hubby subscribe no celcom data plan kt aku.leh dpt bb pree satu.leh update live from tg pendang.hoho
 
Images by Freepik