Thursday, 18 April 2013

Susu nak jadi yogurt!

Hmmm...somehow rasa macam xbes pulak guna stainless steel bottle nih...semenjak dah ada botol baru ni, aku guna botol ni ja la utk bg kat pengasuh irdina..hubby suruh bg botol avent tp aku mengeras jugak nak bg organickidz...aku pikir apa guna ada botol baru tapi still nak guna yg lama...lagi pulak rasa avent tu mcm da expired ja.huuu...1st day irdina guna organickidz kt rumah pengasuh nampak macam oke..

2nd day petang tu, aku nampak kepekatan  susu irdina lain mcm sket..aku bg dia minum, tp dia mcm x interested..oke, fine..aku bancuh susu lain dlm avent baru dia mau minum banyak.sementara tu organickidz biar dulu..pukul 9 mlm nak basuh botol, aku perasan bau semacam kat susu tu..pekat mcm yogurt,  bau masam2..selalunya pengasuh akan bancuh susu sebelum 530..kiranya, masa abah amik susu still suam & akan tahan sampai pukul 9...dah rasa pelik tapi wat dono ja dulu...

3rd day, jadi lg mcm tu...ni aku discover lg awal..pukul 7 susu tu dah nak jadi yogurt..ni dah over ni...aku try rasa..serius da masam macam nak basi..huuu..cemana la satu hari irdina minum kat rumah penngasuh kalau cenggini gaya susunya...huhu..nasib baik dia x menunjukkan tanda2 alahan x pon keracunan. Mintak simpang la..huhu

Tapi masa aku test hujung mggu lepas oke ja susu tu...x penah jadi pon mcm ni...kebetulan malam td hubby cek botol stainless steel tu..aku da basuh tapi hubby kata still bau masam & ada sisa2 susu...jadi, mungkin ni lah punca kenapa susu irdina cepat nak basi...botol x basuh betul2...salah aku gak pi gonyoh skit2 ja...x betul2 gonyoh dan double gonyoh...huuu..dan mungkin jugak di rumah pengasuh botol tu x dibasuh properly...so hari ni, aku bg jugak la avent tu...mau x mau hjg minggu ni kena p cari jugak botol plastik baru utk irdina. Bekal ke rumah pengasuh...hukhukhuk...

P/s: jenuh la kena tadah telinga dengar hubby beletiaq....hahahahaha

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik