Wednesday, 29 June 2011

pening.

wahhh...da nak masuk bulan julai la..sangat suka!!

b'cos july is our month!!!heee..

oke..sekarang aku tengah pening nak cari hadiah untuk hubby..nak bagi pepium, jam or baju, suma tu dia da dapat dalam hantaran kawen hari tu. kalu bagi pepium banyak2 pon bukan dia nak pkai.hadiah pepium 2 thn dulu pon baru ja abes. yang baru ni ntah bila nak habis.bek la cari benda lain. huuu..kalau boleh aku nak bagi something yang akan wat dia sangat serprais n terharu..

nak masakkan kek, takut membazir ja.ya la, hubby pon bukannya jenis yang makan banyak. harap ja dapat hadiah oven sampai 4 bijik. simpan ja la suma tu buat pekasam.haha.lagi plak aku pon bukannya larat sangat nak wat kek.isk2.

aku tau hubby teringin psp. kalu aku bagi psp, kompem punya la dia terharu.silap2 leh nangeh2 lagi. **haha...over lak aku nih** tapi kannnnn.......................aku takut nanti dia asek men gem kt psp smpai lupa aku.huuuuu..aku pulak yang guling2 nangeh sorang2..huuu...tu yang pening nih.huuu..kompius nak blikan psp ka x. any suggestion??huu



oke..aku nak bagi psp kaler pink kat hubby dengan syarat cover pink tu xleh tukaq langsung!! kompem dia malu nak men di khalayak ramai kan.hakhakhak

p/s: hadiah 1st wedding anniversary nih dah x riso dah..a cute baby for daddy..heee..insyaAllah. :D

Thursday, 23 June 2011

hectic

huh...

penat la minggu nih.banyak betui keja. ni suma anonymous punya pasai.huhuh.sebbek customer department aku sehat2 saja.mintak2 la x kna attack.huh.

banyak sbenarnya nak story.pasai ayam penyet **our current food addiction**. pasai dabel date ngn doory'n'kimci sabtu lepas. **gambar x transfer lg dr henpon hubby**. pasai baby..heee..tapi nothing much la.cuma baby semakin aktip tambah2 kalu pagi2 abah bg salam kat dia, x lama lpas tu mesti bangun n golek2 kat dalam ni.hee.sat dia main kat atas.sat dia main kat bawah pastu dush2 pundi kench ibu smpai x larat nak pi toilet.isk2.i love the feeling of baby kicking inside. hari2 ternanti2 tendangan sayang ibu di dalam nih.tapi minggu nih ibu bizi skit. x sempat nak feeling2 ngn baby.sian kat baby.huuu.

oke la.len kali stori panjang2 lagi yaaa...

daa~

Friday, 17 June 2011

21 week

just received this newsletter that i subscribe from babycenter.com



aha...hari ni sangat dasat baby besilat kat dalam ni sampai kejang perut ibu. ganas betul sayang ibu nih.hehe. ibu ingat dah salah makan sampai sakit perut. risau jugak ibu kalu jadi apa2 kat baby sampai rasa nak ajak abah pi klinik malam nih haa.. sebbek ibu surf2 n rupanya ibu dah start rasa Brixton Hicks contraction.hee..

 

Friday, 10 June 2011

5 bulan.

wow, sedar x sedar dah 5 bulan aku pregnent.heee...

makin sihat n makin kuat makan. bayangkan dalam masa sebulan berat aku naik 5 kelo!!! seryes tekijut aku.haha.tapi tapa, ni berat ibu+baby.hee. macam2 aku nak makan sekrang. latest punya mengidam adalah beger tepi jalan..ikutkan hati nak suh hubby beli dua tapi bila pikir2 balik macam banyak sangat pulak..hubby pun x suggest sangat makan banyak sebab burger pon bukan elok sangat untuk baby.**tapi kalu baby teringin jugak nak wat macam mana..huu**.ingat nak stori pasal haritu punya checkup tapi aku tadak mood sebab dokte cam malash2. gambar baby pon dia x bagi. huh. tunggu bulan depan punya checkup pulak macam mana.huh.





see...dah boleh rasa baby gerak2 bila da masuk 5 bulan nih.hee..and yeahh, aku da rasa baby gerak2 n minggu ni sangat la aktif dia golek2 kat dalam nih.hoho.**sekarang tengah taip pon bole rasa baby aktip golek2. baby ni aktip di siang hari.hee** sbenarnya aku da stat rasa lama da.masa da tengah 4 bulan tu kot. time tu tengah baring mengiring sambil tengok cita korea kat leptop. tetiba rasa mcm something 'tumbuk' perut dari dalam..bila hubby bangun dengan eksaitednya aku bgtau aku dapat rasa baby gerak2. tapi hubby kata bukan kot sebab awal lagi **perut aku x besar sangat lagi masa tu**, mebi angin dalam perut kot..kecewa skit tapi masih berharap aku akan rasa lagi. sekarang, hari2 aku rasa.hee.even tengah drive dalam jem pon bole rasa. **senyum sorang2.hee**

oke la.malas nak tulis panjang2.tiba2 keja banyak pule.uhuuu..oh ya, satgi nak balek penang. 3 weeks in a row weekend kami balik kampung. weekdays ja ada kat umah. mula2 memang rasa penat tapi rasa seronok pon ada. ekceli aku nak update gambar kawen aku haritu **maklumla, sekarang kan musim orang kawen.haha** nak la jugak tumpang skali.hoho. tapi macam x sempat plak. esok la kot kalu rajen.haha :P

p/s: umah da ada streamyx, boleh la update dari rumah terus. tayah tunggu kat opis bru nak update.heee

Wednesday, 1 June 2011

mengidam.hee

hoyeahh...i'm starting to enjoy my pregnancy!!

heee...hari2 sekarang rasa makin bersemangat walaupun aku penat drive pi balik sk n ttdi hari2. **hubby tamo hantaq da..huuu** dan aku semakin kuat makan!!!!!!!hahaha..

masa awal2 dulu rmai yang tanya aku mengidam apa. of kos la aku x rasa mengidam apa langsung sbb tengah pening n muntah2. makan pon x lalu.huuu.sampai berat pon turun 3 kg. berat aku sekarang? esok tau la.hoho..rasa da lebih 60 kg nih.hakhak..oke, sekarang aku da start mengidam.nasib bek suma benda aku teringin tu available sekarang..antaranya::

1. fries mekdi --> pi mekdi drive thru semata untuk beli fries medium saja.pastu mintak sos banyak2.sekali makan x hengat kat hubby di sebelah.haha.

2. nasik kenduri --> ohoo..sebbek sekarang musim orang kawen. so nasik kenduri sangat la available. minggu lepas sanggup paksa hubby ikot pi kenduri kat kampung. 2 pinggan skali aku bantai.sedappp!!!! minggu ni pon ada kenduri lagi n of kos la aku nak makan banyak2 lagi.haha

3. grill fish --> tetiba aku sangat suka makan yang ni. da ajak hubby pi makan malam sok. hubby oke saja..haha

4. YTF (young tau foo) --> ni makanan ruji masa belajar kat MMU dlu. konon makanan diet la sebab x makan nasik.tapi x kurus sangat pon aku dulu.still ada lemak gelebeh2 gak.haha..skrg asek ajak hubby pi pasar malam bangi nak beli ytf. kalu pi pasar malam wajib la beli juge jagung rebus n tau foo fa..**our feberet since deting2 dulu.hee**

ehe..tu ja kot buat masa nih.tatau la kalu akan bertambah lagi nanti2.haha.tapi sampai sekrang aku masih x lalu makan nasik kecuali bila balek umah mentua n ada lauk ayam mak ngah biah..**lauk peberet hubby dari dulu2 lagi n aku pon da stat suka** nanti nak belajaq masak lauk ayam tu la ngn mak mentua aku. nanti kalu aku rajen nak wat open house **kalu rajin la kan** leh la masak lauk tu.heee

 
 
Images by Freepik