Monday, 24 January 2011

3 kelo

ohoiiii....

berat da naik 3 kelo la weiiii!!!!

lagi 2 minggu kotttt...

nanti x cun la aku.

huuu...

apa patut buat?

minum teh kareb?? **orang kampung punya..eee..yek yek**

diet epel?? **determination aku x tinggi macam doory**

yoga?? **nanti aku saket urat badan**

joging dari rumah ke opis?? **aha..gila!*

sempat ka 3 kelo lemak hilang dlm masa 2 minggu??

haishhh...

Wednesday, 19 January 2011

gumbira

kenapa aku rasa gembira??

sebab semalam hubby da balek.manyak syiokk ooo..

sebab semalam jumpa gorgor a.k.a doory  **aha, lame x panggil kau gorgor** and she told me some shocking news and i'm hepi for her.

sebab hari ni nak balek rumah..banyak persiapan yang x siap lagi...

sebab ujung minggu ni nak pi kenduri besfren hubby..

itu saja.

hehh..tadi rasa macam banyak ja benda yg aku rasa hepi. bila da list out mcm ni rasa sikit plak.haha.

anyway, it's good to hear that lot's of my friend are  getting enggaged/married. i know what u feel deep down inside your heart because i already go through all that first before you olllzz okeyyy...mesti rasa neves tapi eksited.cuak tapi x sabar dll.

ramai yang tanya aku pasal duit hantaran. nak tau kadar semasa. bole plak cemtu ehh..tapi ni memang stended la orang skrg.tapi bagi aku, ikut kemampuan bakal suami la.jangan la tinggi sangat tapi kalau bakal suami sanggup xpa.jangan la sampai berhutang.wat loan bank la, along la, angah la semata2 nak nampak granddd gitewww..

letak rendah2 pon xpa, janji cukup nak wat kenduri.kalu pelamin tu share2 ngn bakal suami pon bole.kumpul la duit awal2. aku rasa kalu sekarang pakej pelamin RM 3000 pon da cukup grand da. **macam perunding majlis perkahwinan plak aku nih.haha**

oke lah. tetiba habis idea plak nak crita padahal tadi kemain macam2 aku nak story. nak stop sat. satgi kalu idea tetiba mai balik aku sambung yaaaa...

Monday, 17 January 2011

makan

aku sangat suka makan sebab aku 'chenta'kan makanan.

salu teringin nak masak macam2.

semngat surf2 resepi yg nmpk cm sedap2 kat myresepi.com

bila tengok JJCM, mesti aku terliuq..nampak tempting kottttttttt....

tambah pulak time tu tengah kebuloq tahap gaban...

aisehh..

salu cerita kat hubby tempat makan yg bes2

tapi......

mesti kena marah pastu.haha *padan muka*

aku xleh makan sesuka hati sebab nanti aku gemok.

bila aku gemok, aku dah rasa x cun.

hubby pon x suka aku gemok.

dia suka aku kurus macam model so dia rasa aku howttt.. **skrg pon da howtt paaaaa**

banyak benda yang aku suka xleh makan.

especially nasikkkk!!!!!!!!!

tapiiiiii..........

semua nih untuk kebaikan sendiri jugak.

kalu gemok senang dapat penyakit.

3 serangkai la (jantung,drh tinggi, keciang manis), 2 serangkai la, berangakai2 la. *macam2*

bila tua2 nanti pon maseh maintain kurus mesti org tgk anak ngn mak macam adik kakak. *pewitttt2*

kan bagus tu.

oleh itu, terpaksa sacrifice nasik dan makanan2 yg sedap2 tuuu

nasib baik la jugak hubby konsider leh makan yang sedap2 tu sekali sekala..

masyehhhhhhhh sayanggggggggggggggg!!

 

ohhhh...baru lepas google nasi goreng and dessert. look what i've found. isn't it soo tempting **drooling**



me:teringin sangat nak makan nasik goreng cemni. can i have this for dinner syg??


hubby:NOOOOOO!


me: huuuu..oke dearrr.. @_@ *ppbbtttttt*



me: this one look delliiccciiioouuussssssss!!!


hubby: NO!



me: mengidam nak makan choc kek la syg.


hubby: alasan. NO.



me: this one look healthy.bole makan?


hubby: tengok dulu cemna. hmmmm..


 


P/S: healthy food is good.

outstesen

aha..ini bukan cerita aku yang outstesen dan bukan cerita pasal orang yang pegi outstesen. ini cerita pasal pasangan yang dah kawin dan husband dia yang outstesen. rupanya bes jugak bila dah kawin nih. semua perbelanjaan rumah, husband yang tanggung. alhamdulillah dapat husband yg bertanggungjawab nih.

minggu nih tiba2 my hubby kna pi outstesen kat sg besar. area selangor lagi, tapi jauh la jugak sebab aku pernah ikut tahun lepas. ala2 mini hanimun la kununnya..hotel best.duk kat chalet atas laut tuu...tenang and romentik gituu..tapi kali ni xleh ikut sebab aku pon bizi.kerja kat opis pon besepah2.nak mintak cuti pon x sampai hati.da la opis x cukup staff.kalu aku cuti banyak2 kan haru satgi.tapi xpa, banyak lagi masa pasnih hubby akan outstesen lagi.aku kna kumpul book off banyak2 le gitu.uhuuu


romentik kan view **shooo shuwetttt**



**pewittttt2x**



teringin plak nak nek kapal tu.


 


so, skarang duk kat ostel MMU terchinta sat.uhu..cedih2. tapi xpa, ni la peluang aku nak lepak2 ngn petom2 yang ada dekat2 cni lagi.hehe.sebbek hubby pon da bagi pemisen tapi kna bagitau dulu seblum pi mana2. **baekkkkk sayanggggggggggg** hee..dalam kereta on the way nak hantar my hubby;

hubby: eh, mana wallet abg?

aku: mana tau abg letak mana. tu la, suka sangat letak merata2 bla...bla...bla... (beletiaq la sikit, besa la bila da jadi isteri nih.haha)

hubby: nah, amik nih belanja makan minggu nih. (sambil hulur duit kaler ...... kat aku)

aku: huish, waa...baiknya abg..tapi duit ayg byk lagi nih..dlm purse pon beratus lagi duk ada ( bajet macam kaya plak aku nih.haha)

hubby: amek la..kan ustaz kazim* kata kalau suami keluaq bekerja kna tinggaikan nafkah untuk isteri.hehe

*my hubby suka dengaq ceramah ustaz kazim elias kat youtube. baguihkan hubby I nih.heeee

aku: waaaaaaa...masyeh sayang..heee

hubby: cukup dak tu makan 3 hari nih?

aku: lebih dari cukup la syg. ayg makan pon sehari max 10 heng. kan la ni tgh diet.heee

*****************************************************************************

haaaaaa...ni la dikatakan nikmat berkahwin. kan da dapat extra money bila husband kita pi outstesen.hehe.so,yang single2 tu cepat2 la pi cari laki yang baguih utk di buat suami. sebbek aku da dapat sorang. alhamdulillah. :P

Friday, 14 January 2011

ok-aku-tak-tau-nak-mengarut-apa

perghhh...hari ni hari jumaat..esok cuti tapi mesti x macam cuti sebab masih banyak benda x setel lagi. ada lagi 3 minggu ja lagi seblum 5/2/11 *pewittt2*

banyak benda dalam kepala yang aku nak cerita tapi aku xreti nak susun yang mana satu patut aku crita dulu so aku biaq dia beteraboq dalam kepala dan oleh itu aku pon nk cerita lain kali tapi saja2 nak update blog macam konon2nya ada orang follow blog aku dan bukak hari2 kut2 aku ada update tapi sebenarnya hanya aku saja yang asyik klik blok sendri smpai 10 kali dlm satu hari oleh itu dalam 12000++ pelawat tu aku rasa almost 90% adalah diri sendiri.haha.serius sadis.

 

Thursday, 13 January 2011

kerja

suatu petang, dah 5.30 dah nih..dalam lif on the way nak turun:

budak baru: keje call centre ni tade kaitan langsung la dengan ape yg saye belajar kat U dulu la kak..uhuuu

akak senior:ala, biasela tu dik.sume kat cni keje tade kaitan langsung dengan ape diorang balaja dulu. die ni pon baru gak (sambil tunjuk kat aku) . cube tanye die  keje die ade kaitan x dengan ape die blaja. xde kaitan kan dik kan...(sambil tengok2 kat aku)

aku: aah.heheeeheeheee....

budak baru: buat penat je saye abeskan mase 5 tahun kat U blaja engineering, sikit pon tade kaitan. kalu tau cenggini bek saye blaja sampai spm pn da cukop.

akak senior: eh, awak jangan tak tau, yang call centre kat cni sume ade degree tau.ala, biase la tu.sume orang pon rase macam tu..

 

haish budak baru ni..bersyukur la TM panggil ko masuk keja. kalu x, pegi la intebiu merata2.isk2..x reti bersyukur langsung. ahaha, pandai kata orang padahal sendiri pon sama macam tu jugak masa awal2 dulu. haiyoh2..itu la, dulu masa blaja pandai2 amik nanotech sebab course baru.teknologi baru.bajet nampak cam gempak ja. tapi memang gempak pon.hahaha. sekali bila da masuk keja, haaaa mau tau laaaa....kena jaga dinding api tuuuu....x pernahnya masa belajar dulu lecturer ajar pasal dinding api nih. tapi sekarang, akulah di antara penjaga dinding api yang terhebat di Malaysia..hakhakhak....

 

Thursday, 6 January 2011

wuju

kesian wuju aku...huuuu

baru 4 bulan pakai wuju, side mirror seblah driver dah nak hancur..huuu...sedih la.ingat aku beli wuju pakai bulu ketiak ka.huh.punya la duk jaga **jaga la sangat** tup2 orang lain yang rosakkan wuju aku. serius aku sumpah sapa yang terlanggar side mirror wuju sampai nak tecabut tu, mati jatuh longkang.. **isk3..x baik laaa** oke la..macam kejam sangat..biar kaki orang patah seploh.huh

mula2 side mirror wuju kena langgar aku maybe ada kat ofis, so aku tak tau sapa yang langgar. balik2 keja tengok side mirror wuju dah macam tu..2nd time aku rasa kna langgar lagi semalam kat paking menara tm.dah la nak hancur, makin hancur la jadinya.serius orang tu pon aku sumpah jatuh longkang patah kaki.huh.

ingat murah ke nak ganti.kalu bleh ganti part yang patah oke la jugak.nih kena tukar satu side mirror terus.maunya RM300++ jugak la.huh.buat sementara nih terpaksa la guna double side tape dulu nak lekatkan side mirror tu.dah la kaler merah.ada style tu.haha


macam luka kena jahit pon ada.. **kesian wuju**


 

Tuesday, 4 January 2011

2011

"ia adalah suatu tahun yang amat baru di mana banyak benda baru berlaku dalam hidup saya!!"

- di translatekan dari ayat asal yang asalnya nak tulis dalam bahasa omputih. nak tulis "it's a whole new year where lot's of new things happened in my life" tapi terasa macam x bes n poyo plak nak ber"english".lagi plak MUET pon dapat band tuuuuttttt, so kalu silap tatabahasa maunya orang kutuk belakang lagi la malu walaupun aku x tahu.*alhamdulillah aku dapat pahala..hehe..mekasehhh*

2011....aku terlupa nak wat azam tahun baru sebab asyik sangat jalan2 tepi laut sambil dengan hubby baru *hakhakhak..da kawin mesti la baru, time bercinta bukan hubby betul lagi..kan kan kan!* nak tunggu tengok bunga api kat padang kota lama. masa free2 tu terlupa jugak nak wat azam baru. tapi kena jugak ka wat azam??seriously kadang2 aku rasa hidup aku macam "just go with the flow". aku ni suam-suam taik kucin..mula2 semangat, las2 semangat pun hilang entah ke mana.huuu..memang tabiat da nih. aku rasa yang nih kena ubah kot..

januari...

x banyak dah kut persiapan untuk kenduri nih februari depan..seriously kepada sapa2yang nak kahwin tu plan la dari awal2..aku ni  memang jenis suka buat benda last minute. memang da tebiat da kut dari dulu..ni pon kena ubah kot.*boleh masuk list azam tahun baru* abah memang da tau perangai aku sebab tu dia sangat bising bila kad kenduri x p tempah2 lagi. las2 skali family aku pi tempahkan sendiri kad dkat kedai wat kad kahwin dan aku terpaksa merelakannnya sebab masa da sangat suntuk.huuu... bukan apa, aku nih cerewet sangat.nak jugak guna custom design yang aku da suruh adik aku design kan. sangat cantik di mata aku okey...di mata orang lain mungkin nampak x cantik tapi like i care kan..


bajet nak print tu maybe murah la kan..ya la, design sendiri punya cuma suh mintak tolong print atas kertas ja tapi bila pi tanya semua kedai dekat area serdang and sk, suma mahai macam taik. hubby kata buat apa nak kad tebal2 and cantik2, las2 nanti orang baling dalam longkang jugak.sangat busuk oke bila pikir2 ada betul jugak cakap hubby tu.so, decide nak beli kertas kad yg dalam 160gm - 200 gm then pi print guna laser jet. bila pi suma kedai, pun kos jadi mahai macam taik jugak. hubby suruh print guna bubble jet printer tapi aku kata x lawa. then bila hubby try test print bubble jet atas kertas artcad nampak lawa plak. haha.. itu la, xmau lagi dengar cakap hubby..family da tempah beratus kad xkan nak tambah lagi kot.isk2

oke..aku dah agak terkeluar tajuk sedikit. mesti orang agak menyampah bila asik2 pasal hubby and pasal kahwin. aha, pastu mesti aku akan jawab "sukati la dah blog aku"..standed la jawapan ni so aku pon folow the flow ja.hahaha.serius macam orang yang xdak trademark sendiri.isk2. x reti la nak cari trademark sendiri.boleh ajar??

so, petom2 semua...*kalu la masih melawat blog aku nih..sob.sob* theme aku hitam merah putih <- highlight kan kalu x nampak tapi mesti da bleh agak kaler apa yang last tu kan.hehe..

dah la. kerja menimbun tapi masih lagi meluangkan masa dan waktu menaip di sini. bai bai semua.

sebelum itu, selamat tahun baru 2011 semua. semoga rezeki aku bertambah.eheee...amin..




 
Images by Freepik