Monday, 30 July 2012

Poney Warehouse Sale! Wajib terjah!

Salam Isnin...

huaarghhhhhh!!!
mengantuk gila okeh.macam biasa, sampai SK pukul 2 pagi..nasib baik sahur tadi x terbabas. kalau x melepet la kami laki bini kat opish.haha..oke, off topik!

Since kami balik melalui PLUS highway dari KL **lepas hantar adik aku kat Kg Baru**..harusla potong ikut jalan belakang **melalui South City Plaza** untuk ke Equine..x kose lee nak pusing jauh2 nak masuk SK ikut simpang kat D'Alpinia **sebelum masuk LDP** tu. tengah malam buta kompem la x jem jalan belakang ..

then, i saw a banner on PONEY Warehouse Sale!banner dia macam ni:-


dekat dengan rumah! harusla wajib terjah kan! so, mommies & friends out there, mari kita soping habis habisan..raya dah nak dekat ni..aku nak cari dress yang chomel2 untuk gegirl kecik tuuuu...hehe..

sukaaa, sukaaaa!!!!




p/s: nak try sekodeng2 dulu poney kat alamanda seblah ni..mana tau kot2 harga lebih kurang sama. baik amik yang kat outlet. lagi bersih & puas hati kan..hee :)

Friday, 27 July 2012

Wordless Friday: Medan, here we come!









Will update our story there later. =P
**mood tengah rajen bercerita**




take care SOC!

**In b4, i should have published this entry long ago, but it end up in my draft..huhu**

okeh, this is specially created for SOC (Security Operation Centre), my previous workplace...the place where i enter my foot into real working environment. :)

on 29/6/12, it was my last day in SOC. don't know how to describe my feeling. okay, let be honest! i'm quite happy and i don't know why. but part of me feel a little sad. ya la, kita dah selesa kerja kat situ. kiranya macam duduk dalam comfort zone la. kalau bukan sebab kerja shift, xdak maknanya aku nak cari tempat lain buat masa ni. sanggup stay situ kalo bos x bagi pindah lagi pun.hahah**over**

so, sebelum berpindah, haruslah ada farewell party. thanks to the mastermind yg plan the party! i'm glad that almost of SA can join together with TE & bosses. kecuali Ida sebab dia ada meeting kat Sabah. jauh bebeno mitingnya...hehe. dan Amir, kerana ada hal. Anfal pon join sebab ini farewell party untuk kami berdua. dari department yang sama (SOC) berpindah ke department yang sama juga di Putrajaya (NSSI).haha.

AGM, Pn Rosmidah & Ex-Manager SOC, Pn Fini.


SOC members
**from left** ellyas, VJ, haizad, harpal, mukrim, En Aidil (SOC Manager), Pn Ros, Pn Fini, me, anfal, iqa, liyana.

bergambar kenangan di opis. 


the girls, except Ida..huhu
the boys, except Amir..unavailable hari tu.isk3
since 2 orang keluar, mesti la ada 2 orang yang mengganti tempat kami. So, selamat bekerja di SOC to both new joiner! i know SOC will be better serving the customers. teringat lagi masa 1st aku masuk department tu. ia sangat kritikal! staff x cukup. request dari customer pulak sangat banyak. mana nak monitor, mana nak troubleshoot, mana nak buat firewall config lagi...memang kelam kabut..nak rotate shift pon cukup2 makan je. bab cuti memang kena sacrifice sikit. kalau ada yang EL, yg sedang bekerja ni terpaksa buat double shift ganti tempat orang yg EL tu. pernah jugak la aku sekali dua kerja 8.30 pg - 12 tgh malam..masa tengah pregnant dulu pun pernah ganti oarang masuk kerja malam ( 12 mlm - 8 pg).nasib baik hubby bg kebenaran.huhuhuh.tapi super duper letih la sebab siang tu masuk opis macam biasa, then, malam tu pun masuk lagi.huhu...ini baru sikit  nak dibandingkan dengan teammate yang lain...diorg lagi banyak buat double shift...aku sangat berterima kasih kepada semua (SA & bosses) sebab bertolak ansur dengan aku untuk masuk normal working hours! thanks a lot & i love you guys!!!

my final wishes to you guys:

Kerja elok2..SOC is one of the best place to learn the new things, new technologies & opportunities. grab any chances that you get & explore it. =P

daa~




p/s: dengar kata korang kena stay 3 tahun dulu baru boleh mintak tukar eh?heheheh..

Monday, 23 July 2012

not well

today is 3rd day of Ramadhan...

and i'm not feeling well..

light fever, headache, runny nose & cough..

tu laaaa....

gateiiii lagi pi makan dorian banyak2!

"____"


Friday, 20 July 2012

rezeki ramadhan :)

Alhamdulillah!
Alhamdulillah!
Alhamdulillah!

Thank you TM for the salary adjustment & increment. i never imagine it would be so much like that! definitely will serve you better!

oh, lupa nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada kamu semua. Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu satu makna kepada kita. kalau tahun lepas dapat puasa penuh sebab tengah mengandung, tapi tahun nih dah sah sah x dapat puasa penuh.hukhuk..sedihnya..

i'm quite excited for this year Ramadhan & Aidilfitri sebabbbbb :-

  • i'm fasting & BF my baby - such a new experience for me. doakan aku mampu melaksanakannya :)
  • kalau tahun lepas raya berdua, tahun ni dapat raya bertiga!!
  • tahun ni turn raya rumah aku! yeaaaaaaaaa!!!
  • mintak2 irdina dah pandai berjalan .mesti lagi kiuttttt pakai skirt & baju kurung. gaji nnti nak borong headband cantek2 lagi. sukaaaa sukaaaa :P

Thursday, 19 July 2012

does she had enough sleep??

semenjak makin besar ni, irdina makin kurang tidoq siang. as a new mummy, aku selalu fikir cukup ka anak aku ni tidoq siang?puas ka dia tidoq?berapa jam dia patut tidoq siang?kalau dengan tokmi, irdina bangun pukul 6 pagi, pukul 8 akan tidoq balik. lepastu bangun, breakfast & mandi dan tidoq balik pukul 11 pagi. lepas lunch dalam pukul 2.30 ptg tu masuk buai.tapi selalunya dia xkan tidoq lama sangat.paling lama pun dalam sejam. kalau nak lama lagi, kena ada orang tunggu tepi buai. nampak bergerak sikit ja terus enjut. kalau dengan ummi, bila ngantuk ummi bagi tidoq. kalau xmau tidoq jugak setelah dipaksa, ummi ajak main.hahaha

alhamdulillah sejak dari dalam pantang lagi irdina memang jenis senang tidoq. senang bela dia ni. x banyak ragam sangat especially waktu malam. pukul 7 malam komfem dah tidoq. kalau terjaga tengah malam tu biasa la nak nenen & etc. sebab tu masa lepas pantang & masa aku unpaid leave, kami jarang keluar sampai malam. 6.30 wajib dah ada kat rumah. lagi satu petua untuk anak senang tidoq, pasangkan Al-Quran & zikir lazim. yg ni memang kami amalkan dari irdina lahir sampai sekarang dan InsyaAllah sampai bila-bila. jangan kata irdina saja lena tidoq..ummi abah dia skali lena tidoq.hahah..tapi bukan la dia x pernah terjaga langsung..biasala baby kalau x bangun malam itu x sah! heee..

ekceli, terbuka email dari babycenter dengan subject yang agak menarik...


How much sleep does your child need?

it so helpful! looking at this table, since irdana dah masuk 9 bulan, seems like irdina should have 3 hours day time sleep for 2x. maksudnya macam pagi tidoq 3 jam, petang tidoq 3 jam. but, she ain't like that! huuuuu...patut la badan x gedibam gedibum sangat macam baby lain tapi still comey! hee.. berat sekarang roughly dalam 8 kilo lebih...bole la. bole la..so, ummi kena berusaha keras untuk memujuk irdina tidoq dengan lebih lama di siang hari...tapiiiii, boring la kalau dia tidoq. x leh nak main ngn budak yang dah makin banyak perangai tapi gigi sebatang pon belum naik lagi! haha..

untuk full info, bole baca kat babycenter.com

itu saja nak share. bye2..

p/s: cerita medan akan di update nanti yaaa!! tungguuuu.....hakhakhak

Wednesday, 11 July 2012

she loves camera







last but not least
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*


her passport pic was soooo funny! 
siap kena pakai kot haaa...
KAHKAHKAH 

Tuesday, 10 July 2012

Irdina!

Dah pandai merangkak 1 2 step.
Dah pandai berdiri sendiri asalkan ada tempat untuk di capai.
Cepatnya anak ummi ni membesar!
Alhamdulillah.....


Friday, 6 July 2012

it's friday!!

dah jumaat rupanya...
xdak mood nak update sangat pun sebenarnya..
minggu ni saja 3 hari kat annexe.
hari ni pun lepak kat sini satu hari lagi..
oleh sebab sampai awal, tumpang tempat doory dulu..heheheheh

aha...harus berbangga ni tempat ko aku interprem kat sini doory!


nanti petang, hubby datang amek terus balik kampung!!
rindu la kat anak dara kecik tuuu...

Monday, 2 July 2012

New workplace

Alhamdulillah...

Punya lama mencari post area cyberjaya/putrajaya, dapat jugak akhirnya di putrajaya!

Now, I'm sitting at my own cube after almost 2 years sitting everywhere available in SOC office..hehe...Since i'm new here, just feel like budak-baru-habis-belajar-nak-masuk-kerja...somehow, i hate that feeling...huuu

I miss soc.miss my old teammate....**nasib baik ada anfal.at least ada jugak yg kenal.huu**


 
Images by Freepik