Thursday, 21 May 2009

~xde motip~

aaaa..jp lg exam dic..tbe2 rase cm x prepare.nk kate x stadi da stadi...tbe2 rase kepala da tepu.. banyak lg x hapal kot.aaaaaa.plis jgn wat begini pade saya wahai incik kepala.wus2

semoga dapat jawab dengan bek satgi.huuuu

Wednesday, 20 May 2009

~bila musim exam~

huhuhuhuh


time2 exam ni la tbe2 aku rase banyak movie best


time2 ni la aku rase nak men gem yg dlu aku x hingin nak men lgsg


time2 ni la aku rase nak donlod n layan anime banyak2


time2 ni la aku rase nak tido banyak2


time2 ni jugak la macam2 menda aku nak buat...


kenapa masa aku tgh free2 tu xde pulak rase nak buat menda2 di atas???


Tuesday, 19 May 2009

~meimei~

hoo..tadi aku gi melawat oppo kat bilik incik nyah a.k.a anne..oppo sangat kecik n sangat2 comeiiii~!!!! n bile da balek bilik, tetiba rindu sama adek bebulu aku : meimei :

lama da x balik umah.meimei mesti besar macam tu jugak xpon kurus sket sbb dia sangat buas. satu fmly sangat sayangkan meimei sbb tu aku kata dia adik no 2 aku selain adik aku yg betol.haha

Image075


*close up*


Image021


*meimei kaco aku setadi*


Image064


*comei kan kan kan*


Image110Image100


*lepak dalam bakul baju*


Image115


*landing dlm plestik beg*


p/s: sile la cepat abes ekjem.tetiba x sabar nak balek umah. and paling x sabar nak jumpa my hubby~!!! almost 1 month we don't see each other. kenot go~huu!! I MISS HIM SO MUCH2!!

~3 lagi~

fuh, abes suda 1 paper yang paling aku x suka. terasa seperti satu beban yg sgt besar tetiba ja ilang. lega sangat2 (10 juta kali lemon). so,tinggal lagi 3 paper n naseb bek le ada banyak gap. *sangat2 lega*. kerna advanced microprocessor ni la aku seryes cam nak demam. ni mesti jangkit dari mili nih. jangan duk dekat2 ngn mili. nanti anda suma kena jangkit ngn demam dia. haha. oke la,nak minum air 100 tambah (100plus) pastu telan obat pastu tido...krohhh..krohhhh..zZZzzZZzZzZ~

p/s: sekarang sedang selesema..huuu..sroottttt...srottt..srrrroooottttt~!!

Sunday, 17 May 2009

~library btol le~

sedang aku smgat2 setadi besame intan yaki, time2 tu la nak tutop.haiyohhh~ bkn sepatotnye tutup kol 2 ke time exam week nih. akak gad ni mmg da nak kene ngn aku nih. huhu. wat penat je seludop jajan. x smpt nak makan lib da tutop. jajan dipowed kn untok hari esok. sekian~

p/s: sile la smbong setadi mikeropi jen2.kate nak skor~muahahaha *midtem pon fail buleh ke nak skor??~*

~benci microP~

seryes ni subjek PALING aku menyampah~!!!!!

kalu aku blaja btol2 pon bkn intel ke amd ke nak amek keja.

huh,tensen2..

rase nak tampa2 je sape2 yg cdgkan subjek ni jadi core.

bongok bongok bongooookkkkkk~!!!

p/s: aku rase da nak muntah ijau, muntah darah n segala muntah yg boleh dikeluarkan apabila baca sabjek nih. plis la cpt hari senin. demit~!!

Saturday, 9 May 2009

~setel~

hoh..abes da sagala macam esemen2 yg membebankan. cuma tinggal presentation je lagi..aaaa,malasnye nak present. ngade2 la nak suh present jugak si lecturer nih. org da anta esemen tu pon da cukop syukor taw.huuu *suke hati lecturer la nak soh present ke hape ke..haiyoh, ape la saya nih.huuu*

saya x suke esemen advanced microP. saya benci wat coding2 nih. huuu..namun, saya sangat2 suke wat esemen DIC (digital intergrated circuit) sebab sangat menarik. kitorg kena guna Mentor graphic untuk lukis layout untuk IC. waaa, best sangat rasa bila berjaya buat esemen dengan usaha sendri. baru la saye tahu mcm mane perasaan puas hati bile esemen da siap. :P kali ni terdapat beberapa perkara penting yang saya bru sedar:

1. belajar buat esemen sendri lebih memuaskan hati dari menunggu sos untuk di kopi :P

2. bile ade grupmate yg x contribute, saye rase sgt x fair dan itu mungkin bole menjadi punca pergaduhan as what i had experienced before.  :P

3. ntah ape lagi ntah. nanti da bule pikir baru tambah. haha

di sini saye nak share layout yg kitorg design semasa bertapa di lab untuk beberapa minggu. haha. tbe2 rase cam cantik sangat layoput ni smpai nak wat desktop wallpaper. haha

layout-edited


total size = 0.35 micron (betol ke??)

Thursday, 7 May 2009

~motobot~

zaman kesenyapan motobot saya da berakhir

sekarang die da stat bising mcm dulu

arghhhh~!! tesnsen2

rasa macam nak baling keluar tingkap je motobot nih. huh~!!

~antique bakery~

ahahaha...cam x disangka2 saya seronok plak tengok cite gay2 nih.. eeee yek yek~layan sude~

seblom nih tgk anime die je. agak menarik la. cam tempting gila kek2 n dessert2 dia. bole membuatkan saya terliur walopon itu hanyalah lukisan n katun semata2. dlm anime bese la lukis sume laki ensem2. hehe. *katon je ponn~*

antiquebakery1


*anime version*


antique_bakery


*bos n tukang wat kek yg 'gay'*



so bile surf2 kat pakcik google, ade live version punye. versi jepon. haih, sape la yg sanggop blakon gay tu. laki jepon mane la kan.haha~ skali bile usha2 kat cyber tracker, ade version korea pule. wow,cm menarek nih. so saya pon mendolod la ia. live action ngn anime version lebey kurang same. so bagi saye same je menarek dua2 nih. yg tabley thn tu yg live eksen ni pon mamat2 die ensem2 jugakkkk~~!!tapi yg saye paling suke adalah yg gay tu... hoh, apekah ini?? adakah saya sude gilas?? ahahahah.. TIDAK2 sbyk beratus2 juta kali lemon. huhu. cume skrg nih ter'feeling' lebey plak. haha. tgk cite bride wars pon da nak nanges sbb emma x jadi kawen. padahal xde menda pon.haha.

antiqueposter01


*live version~agk2 mane satu yg jadik gay dlm nih?haha*



p/s: ngntok la. nak tido. da biol wat repot DIC. huuu


Wednesday, 6 May 2009

~currently~

im doing final assignment report.

hope can finish it today

submit it tomorrow

and

PREPARE FOR FINAL~!!!!!


chaiyok2 jenjen~!!

~internship~

intern1



wohooo...actually da lame da dpt taw dapat intern kat mane tapi lambat sket nak apdet kerna bizi.huuu.i tot die nak bagi dkt2 sbrg prai selatan. dekat sket dgn umah saye.tup2 dia bagi kat butterworth.haiyoh2. jauh tu...nampak gaya terpaksa menompang umah mak sedara nih.huhuh

kalu taw cmni,saya polo doory anta resume kat tmnet ngn tmRND cyberjaya nih. dekat pon dekat.duk ostel je.pastu nak gi keje nek bas pon free.bas free tu belambak kot.huuu.bapak best~!! jimat duet. kalu duk umah nk ulang alik ke butterworth, mau 2000++ abes ntuk minyak n tol je. huwaaaa..sedey saye. nyesal x bncg ngn mak awal2.ni suma kerna nak mencoba menjadi anak yang bek la nih.haha

ekceli,mak suh saya balik intern kt rumah sbb saye asek x lekat di rumah. mak kate dari lepas saje darjah 6 smpai la sekarang asek jauh je. baeklah makk~. saya yang mengikut perintah n kesiankan mak saya, maka saya pon polo je la.balik je la intern kat umah. *baek kan saya kan,kan, kan... :P*

pastu bile da dapat taw intern kat mane saye pon kol mak. bitaw pasal nih.mak kata jauh btol kene pegi. dan saya pon menceritakan la membe2 yg dpt intern kat sini lagi sep duit mereka. pastu mak saya kata knp x btaw awal2. bule bncg pasal nih.mak bagi je kalu saya nak intern sini. kalu dpt tmRND tu lagi bagos sbb die bg extra elaun 300. kan da jadi 1500 sebulan. arghhh~!! demit2. kenapa saya x terpikir pon nak diskas ngn mak pasal nih. huuu,mungkin sbb bukan rezki saya kot nak intern sini. dan terpaksa berjauhan dgn my hubby for this sem. kesian dia nanti puasa sensorg kat sini.aaaaaa~

oleh itu saya terima dgn reda je la kat mane pon tm hantar saye intern. and naseb bek la saye dpt tmpt yg sama dgn pikah~yay!! so my hubby tayah la nak riso sgt kalu saye sensorg ke hape ke. and ade gk la lagi 2 3 org yg saye kenal dpt skali.hoho.xdak le buhsan sgt kan. :D

so, selamat ber'intern' next sem jenjen~!!ahaha

p/s: esemen advanced microP da selamat hantar senin tadi.saya berjaya mencipta rekod sendiri x tido selama lebey kurang 33 jam*lebih satu hari tuuu~!!haha*. ini esemen paling dasat yg pnah saya buat tapi cm hampeh jugak sbb   code breaker cm hampeh. bunguks~

Saturday, 2 May 2009

~i hate programming~

currently im doing ecp(advanced microP) assignment which we need to design our assembly code for mastermind game as i had post before. the due date is on this Monday and we haven't got anything yet except the code for user input. *quite terer aa...haha*

i understand the program flow but i don't know how to manipulate the code to make it correct. demmitt~!! this is the reason  i start to hate programming again. aaaaaaaa...

back then i used to love assembly language and hate C but now i think i more like C than assembly. ah,what a low level language. no more people learning this language anymore la. we need to move up for high level la.haiyooo

i really serabot now but quite relief since my DIC just need to run pex and get the simulation result. oh god, please help me and give me strength to face all these crazy assignment.huuuu

garfield_computer



p/s: sangat megik di sini kerna name saye xde dalam barring list untuk subjek digital intergrated circuit walopon attendance tutorial da merah.muahaha :)

 
Images by Freepik