Thursday, 11 September 2014

set berpantang : Shaklee

dulu kemain kan nak amik set bersalin tanamera bagai..tapi entah kenapa x terbeli la pulak..sepanjang duduk kat kampung sebelum bersalin tu, x terasa nak pi cari pun..sampai la aku dah bersalin, set bersalin apa pun aku x beli..cumanya aku guna sabun scrub tanamera tu saja untuk hilangkan kesan pigmentation..lagi pulak humaira ada kuning so memang apa pun aku x makan, takut kuning dia x turun..bila mak dah bising x amik apa2 langsung, terus aku decide nak amik shaklee after compare between semua set2 bersalin pilihan..


ni semua yang aku amik..start makan pun 2 minggu lepas bersalin..agak lambat jugak la kan. order kat member adik aku..murah sangat dia jual. mula2 aku amik set basic saja, b-complex, zinc-complex, vitalea & vitamin C...next baru add on alfalfa & lecithin..tu untuk milk booster & membakar lemak..hehe..so far, aku sangat berpuas hati dengan set shaklee yg aku amalkan ni..badan memang terasa cergas, x penat sangat & alhamdulillah susu badan pun banyak & dapat buat stok untuk humaira..lecithin tu dah nak bukak botol kedua...suka sangat set basic membakar lemak ni..berat makin turun dan almost dah nak dapat berat sebelum pregnant kat humaira..target nak turunkan lagi sampai dapat berat sebelum kawen..banyak ooo nak kena turunkan! haha..harapnya dengan breastfeed ni pun dapat la jugak membantu..hee

kenapa aku nak kena turunkan berat lagi?? harusla nak nampak muda sentiasa walaupun dah anak 2.baru leh jadi hot mummy..hoho..lg pulak orang salu ingat hubby budak baru abes belajar! padahal bapak anak 2 dah weiii! awet muda sangat laki aku ni. badan duk menten cenggitu ja dari mula kawen sampai sekarang..aku suruh simpan janggut & misai dia xmo. rimas katanya..mana la orang x ingat dia budak baru abes U! tercabar aku tau...oleh itu, aku kena turunkan lagi berat supaya nampak muda juge..hahahaha..go mummy go!!!
 
Images by Freepik