Wednesday, 30 January 2013

kong jugak akhirnyaaa~

akhirnya,

setelah hampir 2 tahun setengah menggunakan wuju, lenjan pi sana pi sini, kong jugak bateri dia semalam.nasib baik la sempat sampai rumah. kalo x memang naya ja stuck tgh highway otw nak balik KL..huhuh

nasib jugak la hubby MC semalam..demam sejuk dia kembali semula..oleh itu, aku pon masuk opis lambat sikit.bole bwk keta dia.huhu..alamatnya melayang la duit nak beli bateri baru.haiyohhhh..

hari ni aku EL sbb pengasuh irdina cuti..hah, si kecik ni da bangun.maka, bermula lah episod aku nk berkuntau dgn dia.haha


daaa~

Friday, 25 January 2013

quick quick

holaa...

tetiba ada mood nak menambah entry tapi just a quick one. x bes la nak update story panjang2 via smartphone..x best..haha...so, here we go:

1. nak cerita pasal baby kiko warehouse sale haritu. not really worth it..out of my warehouse imagination.mungkin kalau parents yg nak cari baju tidoq or baju duk kat rumah tu maybe oke la.tapi aku lagi prefer pureen sbb design & color menarik.harga pon berpatutan.x payah tunggu warehouse sale pon..im waiting for pureen warehouse sale nnti! definitely will pujuk hubby to go there!

2. skrg tengah holiday kat kampung. sukaaaa!!but both my darling x sihat.rabu lepas irdina demam. ni dah sehat, abahnyew la pulak demam.hukhuk.syiannn kat abah irdina.hancus plan menyoping ummi.haha

3. tetiba rasa mcm nak tukar stroller irdina! tgh usha2 quinny zap..kenapa xmo guna scr6 tu?! sbbnya susah nak bawak travel.makan space dlm bonet.huu..kami kan jenis suka merayap & my irdina pon dah makin besar.nak usung dgn bjorn, x mampu dah la kalo lama2.bule patah pinggang nih..nak bagi dia jln, lama mana la sangat dia nak bejalan sendiri..las2 kena dukung jugak.abah kata bagus la, hilang sket lelemak ummi..huuhuh..kalo sat xpa gak..kalo lama mau patah pinggang.huu..kalu x dpt quinny zap, dpt yg jenis umbrella tu pn jadi la..janji senang nak bawak travel..thinking of to let go scr6..sapa nak copppp??!!haha

4. celebrate doory's bridal shower @picknik @publika...actually not really in publika.restorennya kat luar publika..nasib boleh tahan jgk la nak cari.the celebration was fantastic but im not really so into the food. odered lasagna for me & alfredo for hubby..boleh tahan tapi portion sikit.pinggan besaq tahap gaban..actually, oke jugak la utk aku yg sedang berdiet ni tp bukan utk pepetom monster yg lain.haha.nnti kalo sempat aku buat entry lain utk ni eh..

okeh, tu saja cerita utk quick update kali ni..dah nak pukul 12 mlm ni. target konon nak buat pilates sbb dinner td da mkn heavy.demmm!!!

byebye!!**off to my pilates**


Friday, 11 January 2013

culas.

hahahahahahahahahah...

boleh x orang tengah present kat depan buat knowledge sharing, aku di belakang duk surfing2...kiri kanan semua khusyuk mendengar, aku pulak khusyuk menggeledah entry2 lama kat blog nih.

memang kenangan la bila bukak entry lama2 nih..buat aku tergelak sendiri pon ada..maka, oleh itu, aku berazam untuk terus menulis di blog ni selagi mampu sebagai kenang kenangan di hari tua nanti...mana tau kot2 nanti irdina terjumpa blog nih...kantoi rahsia ummi & abah dari time kapel2 dulu.hahahaha..

p/s: esok cuti wehhhh....heaven! masa untuk golek2 di rumah bersama yg tersayang. 

Wednesday, 9 January 2013

walau miskin tetap nak menyoping!

hahahaha...

tajuk x leh blah tapi itulah kenyataan.

ingatkan bank islam still bagi payment holiday kat aku untuk bulan january ni sebab setiap kali bukak bank islam, duit rumah still x kena tarik lagi. heh, kemain seronok le aku menjoli2...alih2, minggu lepas masa nak balik kl dr penang, sempat cek bank statement..sekali dah tinggal 50 heng ++ je...hancur luluh harapan nak menyoping aku.haha

oleh itu, sementara nak tunggu gaji hujung bulan ni, korek mengorek la aku kat mana yang ada duet.serius aku miskin.haha. namun begitu, keinginan nak menyoping tetap ada. tambah pulak dapat tau hujung minggu ni ada baby kiko sales!!! satu sale yg wajib di terjah! x macam sale poney tahun lepas. x pi pon sale tu sbb ramai yg komen x worth it...tapi utk baby kiko ni, aku rasa macam nak pi jugak sebabnya, aku suka dress dia. dah x minat poney sbb bagi aku design biasa2 aja...mostly dress irdina adalah baby kiko & semuanya sangat cute. even the price is affordable. dan bila dah namanya SALE, konfem lagi murah la kan?!!hehe






tempatnya pon dekat ja dengan rumah aku..since sale start esok, maka aku akan monitor review orang dulu..kalau ramai kata best, planning nak amek half day jumaat boley?? haha


p/s: mak da bising kat aku sbb asyek menyoping baju bajan kasut bagai untuk anak tapi untuk diri sendiri yillekkkkk..haha.. :P boley gitu? 

 
Images by Freepik