Sunday, 28 April 2013

Long long time wishlist

Whoaaaaaaaa!!!!

Im soooo hepiiiii!!! My long long time wishlist akhirnya tercapai jugak! Terasa satu kepuasan di hati dah tercapai selain kepuasan mendapat note 2 dr hubby..heeee...aku memang mengidam stroller quinny lamaaaaaa sangat dah! Dari masa pregnant kat irdina lg...tapi apakan daya, masa tu kewangan x berapa nak kukuh..aku pulak duk ulang alik SK - TTDI..duet banyak abeh tgh jalan utk tol n minyak..hubby penah cakap kat aku masa tu aku keja cam x dapat apa jaa...hujung bulan konfem kering..nak merasa kaya sket pon tggu time bonus yg setahun sekali tu ja...huuu..sedey ja kan...

Tapi alhamdulillah Allah Maha Kaya! Lepas irdina lahir, rezeki kami bertambah sikit2...sampai la sekarang...thanks TM for the bonus and increment recently! Walopon bonus x bnyak mana sbb aku dpt pro-rate krn tahun lepas ada unpaid leave 2 bulan, tp syukur, cukup utk menyoping2...hehehehhe...

Aku memang duk survey2 quinny zap extra ni lama dah..dr tahun lepas aku pujuk hubby ajak tukaq stroller irdina sebab scr6 sgt bulky dan makan space keta aku n hubby...tambah2 myvi cinonet aku tu...bonet mmg da penuh ngn tong gas. dalam la jawabnya nak sumbat stroller..sebab tu hubby maleh usung scr6 tu kemana2..1st solution, kami beli baby carrier bjorn.time tu irdina kecik dan ringan lagi utk diusung kemana2...kalu la ni ka?!! Mau tecabut pinggang walopon bjorn still bole support berat irdina sekarang...tambah pulak dah leh bejalan berlari2..lagi la jenuh ummi & abah nak ligan bila p shopping mall...

Hubby setuju nak beli quinny bila bajet kami dah mencukupi..mula aku surf kat mudah, ada yg jual paling murah RM 950. hubby xmo amik risiko beli kt mudah sbb tkt kena scam..huh..igt senang nak cari kedai yg jual quinny zapp xtra 2012 bawah 1k??kebetulan dpt newsletter dr littlewhiz ada warehouse sale..aku duk pujuk ajak hubby pi tapi dia cam maleh2..macam2 alasan dia..tkt p tgk sale x berbaloi la, tkt xdak stok la dan dsbg...isk2

Mungkin hubby da sampai ke ultimate point bila irdina asek nak merayap berlari2 kat alamanda tadi sampei mengamok2, terus dia setuju nak p ke littlewhiz warehouse sale kat setia prima walopon dah pukul 3 lebih..aku pon apa lagi, seronok x terkira la!! Dengan pantasnya aku mengambil inisiatif kol littlewhiz tanya harga quinny zapp 2012 dan ada stok ke x..bila dah konfem baru berani pi..ya la, nak p bukan dekat..kalu sampai2 tgk harga mahal lagi sakit hati kan..hubby pecut gila2 la sebab masa tu dah pkul 4...dia tutup pukul 5.sebbek aku x buat ketaq pala..kalu x lagi stress hubby..hahaha

45 menet dr alamanda ke setia prima tu..jauh jugak tempatnya..sebbek x jem..hubby speed max 160km/h...seriau aku kat blakang ngn irdina nih..huhuh..sampai2 kat littlewhiz tu, terus p kat stroller..kecik ja tempatnya..aku igt macam manjaku, ropanya kedai tingkat atas yg kecik tu ja..tapiiii, orang ramai okeyyyy. Tanpa pikir panjang banyak soal, terus angkut quinny zapp xtra satuuu...sempat lagi rembat avent design baru dan teats lama...total damage hari ni RM1k ++...tapi aku rasa puas hati & berbaloi2..oh ya, stroller ni dapat harga RM999 masa warehouse sale ni...kalu harga sale biasa RM1200...perghh..dah sep banyak disitu. Hehe

Irdina kemain suka dgn quinny nih..pasepa eh?? Aku duk baca review kat blog2 lain pun, kebanyakan baby2 suka naik quinny bila bertukar dari stroller lain..selesa kot.haha.kemain suh ummi & abah tolak dia keliling dalam rumah..isk2..apapun, lega ummi dia oke nek quinny ni..lepas ni bole ronda2 shopping mall dengan hepinya..weeeee♡♥♡♥

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik