Thursday, 24 May 2012

babysitter :)

salam.... :)

mood hari ini: happy gila!

kenapa happy gila??sebab baru dapat confirmation on the new post. kat mana tu???haaa, dah masuk tempat baru nanti baru bagitau. but a bit worried on the job scope. seems like quite though. hope i can handle it.huu

oke, next.ummi happy sebab semalam dah dapat confirmation untuk babysitter irdina!!selang 3 buah rumah dari rumah kami.so, jalan kaki saja nak hantar irdina nanti. hati berbunga2 riang bila dah nak bawak balik irdina mai sini.hohoho...seronoknyaaa!!! nanti boleh pi expo n sale sana sini sebab dah x balik kampung setiap minggu.but still we will balik kampung around once per 2 weeks or 3 weeks.



so, what else yang buat ummi irdina ni seronok?seronok la sebab dapat kelulusan dari minister of finance (abah irdina) untuk shopping kat irdina . serius bila dah jadi mak nih, dah x heran sangat nak shopping barang sendiri. lagi seronok beli barang untuk anak. nak pulak anak pompuan! blouse yang harga 60 70 heng pon sanggup beli. untuk diri sendiri kemain kedekut. cari baju semua harga kalau boleh bawah 30 heng.hahahhaha..malam tadi sempat singgah manjaku bangi.ummi nak cari sippy cup untuk irdina. kat parit buntaq x banyak choice. ingat nak amik brand MOMMA sbb botol dia comel. tapi x mempunyai ciri2 yang dicari. so end up amik munchkin mighty grip 8 oz trainer cup. bekenan yang ni sebab dia ada soft silicon spout yang sangat sesuai untuk anak ummi yang masih x nampak lagi batang giginya.hehe. then bajet nak grab pre walker shoes tapi nak usha yang kat tenet dulu..nampak macam lagi bes2 dan harga pun berpatutan. :)

itu cerita semalam2.hari ni, nak shopping dress kat alamanda and also nak amik LAMAZE inch worm yang oder minggu lepas. RM 19 heng jaaa..... :) this week and next week, our weekend are full with wedding to attend. sabtu ni wedding my schoolmate. kami satu sekolah dari sekolah rendah sampai la menengah. of kos wajib pegi sebab dekat sangat dengan rumah mertua. then, ahad pulak wedding cousin hubby. next week, my sis-in-law wedding! will be a bit busy then. so, malam ni dress hunting untuk irdina. since i'm a fan of teddy n trudy, of kos gonna get one!see, told you..i don't mind spending lots for my doter but very stingy to myself.hahahhahah.

opsss....tapikannn, ummi nak spend jugak sikit untuk ummi beli baju kerja baru.asek2 baju kurung, boring jugak. nak pakai seluar dulu punya dah x muat!haha..to yang asek baju kurung saja. nasib baik jeans time gemok dulu2 masih boleh pakai..hukhuk..oke la.x sabar nak dress hunting malam ni.bye2!

Tuesday, 22 May 2012

Weekend yang pendek.huu

Terasa cepat sangat hujung minggu berlalu. Cepatnya dah isnin.ummi dah balik SK. Makin anak ummi besar, makin rindu ummi kat dia! X boleh jadi ni. Kena bawak irdina balik SK dah ni..doakan ummi irdina ni cepat2 tukar ya!!huu

Aktibiti hujung minggu seperti biasa. Hari sabtu duk rumah tokmi sampai tengah hari lepas tu balik rumah opah pulak.then, ahad balik rumah tokmi balik.pastu ummi n abah balik SK.hukhuk.

Ummi tau anak ummi ni pandai dan paham kenapa ummi tinggalkan dia kat kampung dulu buat sementara waktu ni.ummi wants her to be surround with people who love her very much! And of kos la for the 1st time being grandparent ni like my parent.sayang betui tokmi n tokabah kat irdina.sanggup buat apa saja untuk cucu.hehe.thanks to my mom n dad kerana sanggup berjaga malam, bermain dengan irdina dan layan kerenh si kenit bucuk ummi ni and also to maksu besyaq yg rajin main2 dan tolong mengasuh irdina.heee..bila bagitau tokmi yang ummi n abah nak amik balik irdina, macam2 hujah tokmi supaya irdina dapat stay kt kampung lagi.haha..mana x nya, budak kicik tu la pengubat kesunyian tokmi n tokabah. Maklum la, anak 2 org ja...hukhuk. Sepanjang jaga irdina dari awal bulan 4 dulu, berat tokmi dah turun 4 kiloo!!!tu yang lagi nak suh irdina stay kat kampung.haha...yang ummi dia ni badan makin naik bagai di pam pam.isk3.mana la x makin gemok, melantak bagai nak rak.senaman pon x.balik keja,kuaq makan,mengepam jap pastu tidoq.hoyeahhhh, lemak pon bertambah.kenot go like this anymore. Have to bring her back here! Ummi nak jaga dia. Bagi can ummi pulak nak kurus selim melim.heee...



cucu kesayangan tok abah.hehe

Anak dara kenit ummi ni makin gian nak ronda2 naik moto..tokabah letak dia dlm bjorn, pastu bawak meronda nek moto slow2.rilek ja budak ni duduk sambil tengok2.lawok pun ada.haha.x sempat nk suh maksu snap.bila kami balik, abah dia pulak bawak nek moto.suka betui dia. Nek kereta dah cemuih.nek moto la pulak kan.haha


ala, buat muka malu2 konon. mangkit tidoq busyuk2 dah pi meronda.haha

haish..rindunyaaa kat budak nih. jeles tengok mummy2 lain bawak baby masing2 jalan kat shopping complex. i wish i can bring her along every time we go shopping! sekarang bawak time hujung minggu ja la.hukhuk

Thursday, 17 May 2012

happy 7 months old sayang!!

my precious sweet daughter
turns 7 months old today!


Nur Irdina Nazihah
( Cahaya Kehormatan kami yang Bersih dari noda)

oh, anak ummi dah besar.
sekejap saja dah 7 bulan.
dah pandai macam-macam.
dah makin cerdik.
dah makin pandai makan.
juga makin kuat menyusu!
alhamdulillah anak ummi membesar dengan sihat & sempurna.
ummi & abah sayang sangat kat Irdina.
semoga menjadi anak yang cemerlang dunia dan akhirat.

Tuesday, 15 May 2012

mari belajar pakai tudung!

lately, her ummi was soooo busy kat ofis! banya benda nak update tapi x sempat **even i have smartphone. not really fully utilize it though.huu**

hujung minggu memang best. tambah2 lagi bila dapat main dengan irdina! setiap minggu x sabar tunggu hari jumaat sebab nak bedesup balik kampung.hoho. bila hari ahad, rasa berat ja hati nak balik mai KL. macam ni la rutin aku n hubby setiap minggu. kadang2 memang rasa penat tapi bila jumpa irdina terus hilang penat!see, how magic that little girl can make us feel so wonderful!

with her tiny little mouth,
smiling sweet like sugar,
with her chubby cheek,
always make ummi soo geram with her
rasa macam nak geget2 budok ini!

so, minggu lepas ummi ajar irdina pakai selendang you.ceewwaahhhhh! anak ummi yang sorang nih memang pantang kalau ada benda atas kepala dia. mesti nak ditarik2, dicabut2 dan dibuang2.haha. abah memang suka bersekongkol dengan irdina. pantang ummi letak headband, kompem kena cabut balik ngan abah. irdina hepi saja.haiyohhh...x boleh nak bagi anak dara ummi ni cantek sikit.ada saja tangan yang gatal2 nak cabut.huhuh..

meh tengok muka budak yang mulanya rimas akhirnya pasrah saja apa yang ummi buat kat dia.haha

mula nak buat muka rimas

buleh layan lagi

mulut dah mula bising2.haha..lepas tu terus meronta2.

dah mula nak pasrah

ok la, bagi can la kat ummi

ni memang abeh pasrah dah ni.haha!

ehe..rindu la kat anak ummi ni. hari ni baru selasa. oh, silalah cepat wahai hari jumaat. x sabar nak jumpa irdina!

Monday, 7 May 2012

Stresss!!!

Stresss bila memikirkan bulan 6 kena masuk shift!
Baru nak happy2 sbb abah irdina nak bawak irdina balik SK.
Baru berangan nak merasa jadi full time working mummy.

Pening kepala bila fikirkan menda ni.
Serabut2!!
Dah ada tempat nk pindah tapi orang kat situ ada problem pulak.
Nak cari backup lain pun mesti lambat jugak.
Proses nak bertukar ni makan masa yg panjang.

Haishhhhh..

Last resort, amik unpaid leave lagi. Tapi, komitmen hutang dah makin bertambah..adeh.

posted from Bloggeroid

Thursday, 3 May 2012

Testing2


posted from Bloggeroid

Random

Minggu ni kerja 3 hari ja..sbb isnin aku cuti.haha
Semalam sangat penat.
Sampai SK pukul 2 pagi.
Pi ofis pukul 7.30 pagi.
abeh keja pkul 8..
Pukul 9 sampai rumah.
Baru berangan nak kemas tongkang pecah ni.huu
Hari ni masuk ofis lambat sikit.
Satu hari miting audit.
Balik rumah pukul 7.30 mlm.
Hari ni x sempat nak kol tokmi n irdina.
Kesian anak ummi hari ni.
Ummi x sempat langsung nak mengepam di ofis.
Takut x cukup stok untuk minggu depan.
Walaupun ada susu fm, tapi ummi nak bagi yang terbaik untuk irdina.
Baru sehari lebih x jumpa sayang ummi ni.
Ummi rasa rinduu sangat kat dia.
She always make us missing her sooo much and smiling when thinking of her!
Esok balik kampung lagi..yayyy!!!

posted from Bloggeroid

 
Images by Freepik