Thursday, 26 January 2012

..permata hati..


...he is the best man that i ever dreamed for the rest of my life...


...she is the most adorable princess that i ever had...


...my life is perfect...




.ONE HAPPY FAMILY AT HOME.


Tuesday, 24 January 2012

Soping2

Hari ni x plan pun nak p soping.bajet nak lepak2 di rumah saja tapi tetiba abah irdina ajak keluar. Nak pi cari kemeja kerja katanya. So, kelam kabut la siap tantek2...irdina da memang tantek, so angkut cenggitu saja.haha.

Nak dipendekkan cerita ** sebab aku malas nak tulis panjang2**, bukan abah irdina yang soping..ummi dia nih haa yg dapat soping.heheh. tu pon selai baju saja sebab irdina da stat wat persngai.hukhuk.jeles la tu sbb ummi x blikan dia barang. Nak wat cmna, mainan kat jj perda ni x banyak choice n x bes. Tunggu hari khamis nih pulak yaa..otw nak blik umah tokmi, kita singgah manjaku.ummi belikan ulat bulu kt irdina tawww...

image

image

Abah kata selamat duit abah sebab ummi dapat soping skit saja.pandai mereka buat pakatan nak kenakan ummi.ceitttt

Sekian saja aktibiti ummi dan irdina hari ni. Bes la ada tablet abah ni.sambil guling2 teman irdina tdoq pun ummi leh update.nak juge tablet bole x abah??? Heeee

Sunday, 22 January 2012

E-day

It's  not  my  E-day story.haha..

Semenjak dua menjak ni mcm ramai betui org nk kawen la, nak betunang la, nak menikah la dll..lebih2 lagi cuti sempena raya cina kan panjang.hee.** aku da lepas da.da ada anak punnn..hakhak**

So, todei adalah my sis in law E-day..

Congrats Kak farah!!!
Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin.
I'm happy  for  her.

Irdina pon seronok juge.**actually ummi irdina** sebabnya seronok nak bg irdina pkai skirt yg ummi belikan.hee.comelnya anak ummi nih...

image

image

image

Selesai majlis terus kena tukaq baju sbb irdina da rimas.apo la sayang ummi nih.

image

Sekarang irdina mau tidur pule..hee. selamat siang semua...

Oh ya, x lupa juga pada opismet aku, Ida, yg bertunang pada hari ini juge..

Selamat bertunang Ida!!

Geram!!!!!

Rasa nak geget2!!
Rasa nak cubit2!!
Rasa nak mamam dia!!

image

Boleh x nak geram dengan anak sendiri?haha

Friday, 20 January 2012

blog baru

halo halo...

i'm still in the midst of editing my new blog. a few reason kenapa aku tukar dari wordpress ke blogspot.

  • tahun baru, life baru so nak buat blog baru.**haha**
  • wordpress bosan. x boleh edit macam2.
  • blogroll x update. kena klik satu2 link baru leh tau latest update member2.
  • x user friendly.
  • dan banyak lagi lahhh...


so, that's why me insist nak tukar ke blogspot. tapi sayang nak tinggal post2 lama kat wordpress. kalo rindu nak tengok my old post, boleh visit http://dieyae16.wordpress.com

Thursday, 19 January 2012

...anak saya...

oh, lamanya x menaip di sini.

asek tepek2 gambaq saja. maklum la, pinjam tablet hubby maleh nak update panjang2. kalu nak update dari opis, keja pulak yang bersepah2.haiyoh2. arini sementara mail server problem, ada jugak masa terluang.hakhak

makin hari aku makin rindu kat irdina. **kompem la kan sebab anak sendri.isk3** seronok rasanya bila balik umah, ada irdina. main2 sembang2 bg tidoq pastu kacu2 dia time tengah tidoq. kompem macam2 aksi dia buat.heee.ummi sukaaa!!!irdina comel sekali!!!

semalam irdina dah cukup 3 bulan. so bawak pi klinik untuk dicucuk. cucuk kali ni lebey kurang mcm cucuk 2 bulan n akan ada demam sikit. alhamdulillah masa cucuk 2 bulan dulu irdina x demam sgt pon. badan cuma panas2 gitu2 saja. thank you to my magic milk yang membuatkan irdina sehat!!hee..hari ni pon badan irdina da stat panas. dah la nak travel balik tg piandang. jauh tuuu!!! syiannn sayang ummi nih. harap2 irdina sehat2 saja. hari jumaat nih ummi pulak balek yaa..

oh, rindunya kat irdina!!!huuu...

dah makin besar ni, makin banyak menda irdina dah pandai. pandai minum syusyu ummi **ni memang dah lama pandai.haha**. pandai nak besembang bila kita sembang2 ngan dia. pandai main ngan mr tiger & mr mumu.pandai gelak mengekek2 **betapa gembiranya aku dengaq dia gelak sampai rasa terharu nak nanges!!**dan pandai nak baca buku!!ya la, irdina nak jadi dokter kan nantiiii..hee.so, ummi nak buat irdina's whishlist utk bulan nih.

Irdina's whishlist:

1. playgym

2. cloth book

3. baby bjorn carrierr **utk jalan2 trip ke langkawi nanti.hoyeahh!!**

4. lot's of toys!!!!!

5. ...... apa lagi eh??

ahaaa, nanti ummi pikiaq lagi. banyak sangat ummi plan nak beli smpai lupa dah kebanyakannya.



sayang anak ummi nih!!!

Sunday, 15 January 2012

Ummi + irdina

[caption id="" align="aligncenter" width="310" caption="wit my lebly doter.. :-p"]image

[/caption]

Saturday, 7 January 2012

salam 2012

Assalamualai k um..

Dah seminggu masuk tahun 2012 kan.bnyk menda yg aku nk story tp masa n keadaan yg x berapa nak mengizinkan..huu.InsyaAllah, nnti aku try apet ya....

2011 paling bermakna untuk aku.

Lots of joy n happiness yg membawa perubahan paling besar dalam hidup aku.

11.11.10 menjadi isteri kepada mohd iqbal

Feb 2011 -konfem mengandung 5 minggu

Feb 2011-Oktober 2011 - Mengharungi perjalanan suka duka membawa seorang hamba Allah di dlm rahim selama 9 bulan.

17 Oktober 2011 - melahirkan Nur Irdina Nazihah **permata hati ummi dan abah selamanya**

[caption id="" align="alignnone" width="330" caption="sleep very nyenyak atas ummi.hee"]image

[/caption]

Who knows i will get married at 23 and be a mummy at 24 years old!!Syukur sangat2!! Terima kasih ya Allah di atas segala kurniaanmu ini.

Sekarang dah 2012. I need to plan ahead for our baby girl. Irdina makin membesar. Ummi n abah always prepare the best for you. Semoga apa yg aku ada sekarang berkekalan dan menjadi lebih baik..

Happy 2012 to all readers yg sudi membaca blog picisan aku yg merapu n ntah hapa2 nih.haha

P/s:thinking of migrating to blogspot pulee..hmm
 
Images by Freepik