Monday, 27 February 2012

Yeaaa!!!!!

Hoyeahhh!!!!

Pada hari ini, 27/02/2012, di petang suam2 kuku, anak ummi, Irdina Nazihah ni, for the first time dah boleh meniarap!!!

Ummi n abah nyeww ni so la the very mery excited.semangat bersorak bg support..irdina lg semangat la kona badan.hee.pandai anak ummi ni.dia nak tunjuk jugak kat abahnyeww dia da bleh meniarap seblum abah balik kl.hee

Sayangnya x sempat nak snap gambar dia. Tu la, seronok sangat bersorak sampai kamera x sempat nk amek.tsk..tskk..lepas ni kamera mesti sentiasa di tangan la.haha

X sabaq menunggu hari esok.seronoknya dapat tengok perkembangan anak depan mata.ahaaa..nak sambung unpaid leave sampai setahun bole x?heee

Sunday, 26 February 2012

mandi manda

holaaaa!!!

lamanya x bukak & update blog. maklumla, duduk kat kampong xdak internet.jadi orang gua sekejap.haha. miss me??bluekkkk..bajet pemes lak orang nak rindu2 kannn..

bes gila la duk rumah nh.x yah pening2 pikir keja, penat2 nak pi keja.sebulan lagi cuti wehh tapi pejam celik pejam celik sat saja sbenarnya.isk3.irdina pulak makin manja ngan ummi dia nih.hee.**ummi sukaa!!!**dah 4 bulan okeee anak dara kecik aku nih. x lama lagi dah boleh start solid food.eksaited2 nak masak utk anak pulak.hee.

irdina dah mula nak pusing2kan badan nak menerap.asik pusing kiri, ikut abah lettewwww.suh pusing kanan x reti.haha.gigi pon mungkin da mula nak tumbuh kot sbb skrg nih asek kemam2 mulut **mcm org makan asam tuuu**.gatei gusi kot gamaknya. dah belikan teether tapi irdina x reti nak pegang lagi.haha.comel la budak ni.seryes rasa nak geget2. :))


peberet aktibiti di kala tengah hari yg panasss


semalam kami ikot opah n tok ki irdina p gerik, rumah sepupu abah irdina kat felda tawai. saja jalan2 n makan2 gitewww.. rupanya ada tempat mandi manda juge tapi bukanlah air terjun. tempat tu macam tempat tadahan yg dibuat untuk tahan air bukit.so,jadi la kolam utk mandi manda gitewww.1st time bwk irdina p tempat2 cenggitu. seblum ni asek bawak p soping complex ja..tergedik2 ha seronok budak nih. cuaca sekarang yg panas memang seswai p tempat2 mcm ni.

nak bagi irdina mandi satu badan rasa macam sejuk sgt la pulak air tu. so, wat lap2 muka, kepala, tangan n kaki sajalah. tunggu irdina besaq ckit baru ummi bawak pi plak taw..siap ummi bg berenang lagi.dengan ummi sekali terjun nnti.haha. abah irdina celup2 kaki dia dalam air, mendepang2 tangan tu seronok.haha.


suka sangat geget bjorn dia tu smpai basah. ummi plak pandai tetinggai bip dia.isk2.**sememeh betui ummi hang nih.isk3..pst pst..gemok ke aku??hukhuk**







nini cokolat celup..celup2 kaki dia..hehe



boring2 sambil teman abah mandi.



heh, seronoknya abah irdina ni mandi.jeles2!!


yaaaa...itu saja cerita weekend yang lalu.actually, banyak lagi sweet moment yg aku nak share tapi nanti2 la. nak wat menda lain dulu.hehe..sekian saja utk kali ni, nnti apdet lagi yaaa..daaaa.. :)


Tuesday, 14 February 2012

only for her

hola2...

seperti selalu, banyak yang aku nak ceritakan tapi mood dan masa nak menulis yillekkk..haha.

currently sibuk sikit menjaga my kiut miut doter. sanggup aku sacrifice 2 bulan gaji  amek unpaid leave semata2 untuk anakanda tersayang. oh, sungguh x sanggup rasanya nak hantar irdina ke nursery lagi sebab rasa macam kecik sangat. nnti da 5 ke 6 bulan baru ready nak lepaskan dia ke nursery. itupun nak kena survey betul2. abah irdina kata x kesah la berapa pon harga asalkn nursery tu certified dan pengasuhnya terlatih. FYI, abah irdina is more concern & cautious than me. bukan ummi irdina ni x concern & cautious tapi abah dia yg lebih because he really love his princess. ya la kan, risau jugak kalu apa2 jadi kt anak kita.ingat senang ke nak mengandung, menghadapi morning sickness yg horrible dan beranak.lepastu, org lain sesuka hati ja wat anak kita macam2.hukhuk



as of now, merasa la aku tugas seorang fulltime housewife.haha.fulltime la sangat.rumah x sempat jugak nak dikemas sepenuhnya.sekarang irdina tidoq x la lama sgt. pastu bangun nak main2.pastu nenen2 tidoq...tidoq pulak nak kna henjut buainya sentiasa.kalu tinggal, kompem dia terjaga.nak beli spring bermotor tu mau bangkrap abah.haha.dah la ummi baru pau babybjorn minggu lepas.adeh..solutionnya, ummi la henjut irdina sampai lebam.hakhak..

kenapa ummi pau abah babybjorn??sebabbbb senang nak bawak irdina pi holiday.heee.walaupon mahal tapi sangat berbaloi okeee..hari tu dah nak oder kat mommy amalini. murah dari kedai tapi bajet xdak lagi time tu. terpaksa la rilek dlu.hukhuk.kalu x mesti lagi sep. irdina pon sangat suka duduk dlm bjorn.nampak sgt selesa..kalu camtu bule la kita p korea kan.hekhek.x sempat lg nak snap gmbar irdina dlm bjorn.sangat orennnnn okee..mula nak amek pink tapi bila pikir2 balek mana tau adeknya nnti lelaki **awalnya berangan.haha** mcm x seswai plak.so, amek la oren.universal la kan?heee

oke lah.apa lagi aku nak merapu yaa??oh ya, hujung minggu tadi sempat lepak rumah aunty doory, yani & pikah kt tmn melati. thanks to my petomsss for the souvenir from korea. :) ada rezki nnti aku pulak nak pi korea.sape nak ikot lagii??hehe.

daaadaaaa for now. :P



 
 
Images by Freepik