Tuesday, 10 April 2012

anak ummi demam!

minggu lepas 3 hari x jumpa irdina.ummi rindu sangat2 kat dia!

hari selasa, tokmi bagitau badan irdina macam panas suam-suam kuku. ummi suruh tokmi tempek cool fever yang memang ummi dah sediakan dalam box irdina. tengah hari bila kol tokmi, tokmi kata dah oke sikit. lega sikit hati ni.then, petang tu tokmi bagitau nak bawak irdina pi klinik sebab dah mula batuk dan selsema. siannya kat dia! dokter kata irdina demam rindu kat ummi n abah dia.huu.sedih ummi dengar. lagi sedih bila tokmi cerita malam tu irdina x leh tidoq. macam ada ja x kena. tokmi amik kain  pelikat bekas abah irdina pakai, tokmi selimutkan dia. lepas tu terus lena tidoq..sebak hati ummi bila teringat.kadang2 ummi rasa bersalah jugak sebab tinggalkan irdina kat kampung.huuu

esoknya, dah makan ubat semua, alhamdulillah anak ummi ni sehat balik tapi still demam on off..mungkin sebab perubahan cuaca kat kampung. duduk kawasan sawah padi, bila hari panas tu memang sangat panas.sampaikan rasa nak duduk dalam bilik air. tambah pulak kalau xdak angin bertiup.lagila berbahang ja rasa.huuu..

disebabkan ummi sangat risau dengan keadaan anak ummi,hari khamis ummi dah cabut balik kampung..anak ummi lebih penting dari kerja ummi! tokmi kata, irdina tau ja ummi dan abah dia nak balik, terus xmau tidoq. semangat tunggu ummi n abah sampai..

**without her headband, she looks like a boy!haha**

3 hari x jumpa anak, rasa macam sebulan x jumpa! dalam masa 3 hari rasa macam2 dah anak ummi tu pandai. makin ketagih meniarap.seblum ni malas-malas lagi..seblum ni terpusing sikit ja, dah nanges suruh ummi angkat.sekarang, dah boleh bertahan lama jugak ooo dia meniarap.pastu golek2 macam steam roll sampai jatuh landasan.haha.tidoq pulak, dah pandai mengiring. xdaknya nak tidoq terlentang macam dulu. sat pusing kiri, sat pusing kanan.dapat port selesa baru terlena.haha. macam2 ragam la anak ummi ni.comel sangat!

sekarang, irdina masih batuk n selsema. tokmi n tokabah pun duk batuk n selsema jugak.memang musim orang demam agaknya.isk2..ummi doakan anak ummi ni cepat2 sembuh.x sabar nak tunggu jumaat ni!nak balik main golek golek ngan budak bucuk ni!

oh ya, genap usia irdina 5 bulan 3 minggu, ummi dah start bagi her 1st solid food iaitu bubur nasi.she seems delighted and suka makan!semangat bukak mulut.lambat sikit ja dia bising. bila dah xmo makan, dihembusnya bubur tu bila ummi suap.isk2..alahai, rindunya kat dia!

2 comments:

  1. no lah mama irdina, even without her headband pn irdina look like a girl la. hihi

    ReplyDelete
  2. waaa, aunty cura je yg nampak irdina cm gegirl. rmai yg tengok die kate die nampak boboy.hehe

    tq aunty cura!

    ReplyDelete

 
Images by Freepik