Thursday, 27 March 2014

wishlist

hmmmm....

sedar x sedar masuk 6 bulan dah aku pregnant. 3 months ++ to go! should be thinking what to buy for adik baby dah ni. heee...so, pink or blue?? ce teka, ce teka....

it's pink!Alhamdulillah

kalo ikutkan teringin nak baby boy tapi rezeki Allah tentukan girl, kami terima dengan senang hati :) irdina dapat geng main masak2..ummi dapat geng menyoping sorang lagi..hee..dah dapat bayangkan kecomelan irdina dan adik dia nanti..weeee...mesti sweet sangat! aku suka tengok both anak dr halina, wife dr syed muzaffar tu..dua2 girl & sgt sweet n comel..harap2 irdina dan adik dia macam tu jugak nanti. =)

oleh itu, x banyak la barang utk kami tambah. boleh recycle kakak irdina punya  sikit2. mostly baju bajan la...banyak yg elok lagi..cuma ada la beberapa barang yang ummi nak belikan untuk adik. sian jugak dia, xkan semuanya nak recycle kakak punya kan..hehehe. so, ummi pun dah buat wishlist barang yang ummi nak beli kali ni untuk kami.here goes the list:

1. car seat maxi cosi pebble **InsyaAllah...target cabriofix tapi kat UK, pebble tengah sale. harga termasuk shipping sampai Malaysia lagi murah dari cabriofix yang jual kat sini. Ummi dah contact seller tu. harapnya dia reply la cepat..huhuhuh**

2. newborn outfit. **romper banyak boleh recycle kakak punya. ummi is soo in love with mothercare punya material so dah terbeli pinky long sleeve vest ni hari tu. nasib ada diskaun 40%.hohoho. next target, sleepsuit pulak.weeee!!**


3. spare part Medela Swing. 
    - tubing 
    - connector

4. new storage bottle untuk simpan susu perahan. sekarang dah ada yang kaler2 ni. bekenan sangat!haha




5. Set bersalin Tanamera. 
 - dulu guna NonaRoguy Herbanika tu. tapi x abes pun makan jamunya sebab panas dan x berapa sesuai utk BF. Tanamera ni berasaskan bahan semulajadi,x panas dan ala ala spa gittewww, juga sesuai utk BF. sila google utk reviewnya tau. tapi, aku akan pilih mana yang perlu sahaja sebab kadang x semua aku akan pakai. **learn from experience** lagi pulak, mak mertua pun dah ada order jamu kampung utk aku..heheheh..yang penting, masuk 8 bulan nanti, aku nak beli Virgin coconut oil dia utk buat perenium massage utk memudahkan dan mengurangkan koyakan ketika bersalin..**really hoping for normal delivery nanti!**


6. buaian/katil baby rotan
hehe..ni wishlist bersama hubby sebab haritu tengok anak cousin hubby guna. kami sangat2 berkenan. kenapala masa irdina dulu x terfikir nak cari yang macam nih..heh..insyaAllah hujung minggu ni nak pi survey..kalu rasa cam mahal sangat, just guna balik ja la baby cot irdina dulu..add on tilam & crib set saja..tapi tu pun makan kos jugak.hmmmmm



okeh, ini saja dulu wishlist untuk kali ni..semua ni akan dibeli secara berperingkat. mana yang mungkin x perlu mungkin akan dikeluarkan dari wishlist. tapi rasanya macam semua perlu jaaaa...hahahhahaha. me is sooooo sexcited! =)) doakan semuanya berjalan lancar yaaaaaa. Aminnnn





2 comments:

  1. yey.. aku hampir 75% prepared.. yg feeding set x beli lg.. warmer bagai.. bile nex baby fai..hari kat icc x byk barang T_T

    ReplyDelete
  2. Sis order kt mana pebble tu? Boleh bgtau x?

    ReplyDelete

 
Images by Freepik