Monday, 25 July 2011

makan2 + baby shopping 1

ehee...serunut la weekend nih. hubby menunaikan janjinya nak bawak aku makan kat keramat. aku x expect pon dia nak bawak dlm masa terdekat nh.ya la, da nak ujung bulan kuttt..time ni kan dah agak2 kering sementara nak tunggu gaji masuk.huuu...mebi hubby pon dah x lalu nak makan area2 cni, tu yang nak pi sana juga. da la hari jumaat tu hubby balek lambat sket. aku da bajet macam x jadi, so aku layan saja la. i know my hubby la...haha..tapi, sampai2 umah semngat plak dia ajak nak pi makan situ. aku pon serunut laa..hoho

so, dimanakah kami pi makan??di keramat maa...jauh kutt dari SK..hubby semangat nak pi sebab kdai western nih amatlah di suggest oleh ramai orang terutamanya dalam CG(Carigold). lagi satu sebab ni kedai orang melayu, ole itu halalnya terjamin n xyah was2 nak makan. nama kdai ni adalah "That Little Gerai (TLG)". nak tau spesifik kat mana pi google. hoho. meh tengok apa yang kami oder malam tu. hubby teringin nak makan lasagna sbb rmai kata lasagna dia bes.hehe.another suggested dish adalah mashed potato wit black paper sauce.pendek kata, apa yang kami makan malam tu adalah suggested dish dari ramai orang. enjoice!


lasagna yang umphh i would say. melted cheese yang nyummy2!



hubby yang lapaq x hengat tersenyum dapat makan. :)



mashed potato wit black paper sauce. mmg sedap.



big ass burger for me. sedap2.patty yang sangat tebal ~200g. **dalam menu tulis cmtu** x habis oke aku makan sebab da kenyang.hoho



makan x hengat sebab lapaq jugak. :P



air kat sini besa2 ja. don't expect too much.nak minum spesel2 pi la SS2.



aha.snap2 sementara tunggu makanan sampai.


oke la makan kat ctu. servis agak cepat jugak la.tapi rasanya ikot nasib gak kot.besa la bila pi makan kat kedai yang memang orang akan ramai.hehe. sekian saja laporan makan2. :D


meh sambung dengan story baby shopping plak.hee.mulanya hubby asek tamo stat soping lagi.katanya awal lagi.dia ingat aku larat kut nak pi soping time bulan posa. dah nak masuk 7 bulan kut.la ni pon da macam penguin da aku jalan.haha **kadang2 ja la bila sakit pinggang n sakit celah paha melanda.huu**..bila dah maleh melayan aku dok asek merengek2, dia pon setuju.hoho.sukaaaa!!!


1st attempt, pi skodeng kat alamanda. kali ni memang nak beli yang basic2 saja. hubby pesan suh amek kaler putih ja suma sbb kami masih x sure baby nih laki ka pempuan..mak pon bising sbb hari tu aku bli romper tu smpai 7 lai.mak kata banyak sangat tu.mak pesan jangan beli banyak sangat sebab baby cepat besaq.oke laaa...bli sikit2 sudeee...pusing2 kat alamanda, masuk parkson, masuk anakku, masuk mothercare, tadak pon yang aku bekenan n yang kami cari. baju2 untuk newborn sangatlah limited.huu..balik la umah dengan kuciwa.dapat beli Anmum Materna saja hari tu.**da 6 nak masuk 7 bulan baru nak stat minum.isk3**


2nd attempt, hubby ajak pi tengok kat area bangi. baru teringat ada bnyak baby outlet kat sana.so, kami pon pi la ke manjaku kat bangi. masuk2 saja trus aku eksaited n rambang mata nak pilih. banyak jugak la pilihan untuk newborn yang comey2 dari brand macam2.sukaaa2!!! tapi apakan daya, aku leh pilih yang kaler putih n kaler2 yang universal saja.uhuuuu.so, ni yang aku amek untuk soping kali ni...


mittens & booties + bonnet. susah betui nak cari yang universal nih kat alamanda. sebbek banyak choice kat manjaku sampai aku rambang mata.hahaha



baju lobang2 nih hubby yang nak sangat beli sebab sesuka hati ja dia nak assume baby ni kulit cam dia.x tahan peluh n panas.heee


ohoho...pas pnat pusing2 kat bahagian baju, hubby ajak naik atas tengok stroller n baby cot. tetiba hubby cam eksaited gila bila tengok stroller yang dia bekenan ada n harga pon berpatutan. hubby kata next month da bole beli stroller.hoho.dia yang eksaited lebih plak. hari tu kata tunggu baby lahir baru nak beli stroller.lawak betoi laki aku nih. :D



yaaaa...inilah dia stroller yang hubby nak beli tu. SCR 6 + SCR 7 car seat yang convertible untuk letak atas stroller. harganya amat2lah berpatutan. less than 1 k. memang dalam bajet. berangan nak pi usha quinny.tapi bila survey2 harga macam mahal sangat la pulak.macam x berbaloi nak habiskan ribu2 untuk stroller saja.ribu2 tu bek bagi aku soping lagi bagus.haha. hubby la ni yang nak sangat stroller tayar besar2 camni.nak pi race ngan sapa ntah.haha


p/s: harap2 hubby bagi pi Signature Antenatal Spa Treatements kat Ireetouch nanti. Da la tengah ada promo skrg nih.sangat la berbaloi.heee...plish hubby plishhhhhh!!!! :D


4 comments:

  1. ahaha comel gileeeeee. xsaba nk belikan adiah utk baby petom nie keukeu

    ReplyDelete
  2. hahahha...comelkannn!!!!!!!!!
    beli yang comel2 jugak tau untuk baby aku nanti.hoho

    xpon nanti aku bawak dia pau aunty mili mhoo baju yang mahal2.haha

    ReplyDelete
  3. nak gi that little gerai tuuuuuuuuuuuuu:D

    ReplyDelete
  4. sile2 pegiiii...ko google je name kedai tu.kalu nak koordinat gps die kat mane nnti mintak tau.hehehhe...

    sedappp..ko mesti suke sos black pepper die. :D

    ReplyDelete

 
Images by Freepik