Saturday, 23 July 2011

hospital

adeh..dah 6 bulan++ nih macam2 menda dah stat kena pikiaq.dah stat kena buat birth plan. penting nih ya birth plan kawan2.tambah2 pulak kalu ni baby 1st.da la ekspirien apa pon tadak.da la dalam family aku anak sulung.lagi la tatau apa.huu.apa2 pon seblum tu kna cari hospital yang seswai untuk bersalin nanti.

plan hubby kalu bole nak aku bersalin kat penang.tapi aku plak takut x sempat nak balik sana dah sakit kat sini.huuu..so konklusennya, wat back up 2 hospital.satu kat sini, satu lagi kat penang. kompius aku nak cari hospital bersalin yang seswai nih..so, saja2 skodeng kat website KPJ n tengok KPJ Kajang Specialist ada maternity package.



aku pon apa lagi, try la kol nombot2 yang ada tu. tengok harga boleh tahan.xpa sbb PMCare cover.haha.**bila lagi nak abehkan duet kampeni kan.** sebbek package tu ada lagi and of kos la paling penting nak kena tau dokter dia pempuan ka laki.hubby memang particular skit bab nih.dia nak dokter pempuan n melayu yang handle aku nanti.alhamdulillah dua2 dokter kat ctu pempuan n melayu lagi tuu..lpas kompemkan ngn hospital tu, aku trus kol hubby n dia setuju.lagi pulak kajang pon bukannya jauh sangat dari SK nih. sambil2 tu aku ada gak suf2 cari ekspirien orang yg da pnah besalin kat ctu.semuanya kata memuaskan hati..pastu, trus kol klinik qistina untuk referkan aku ke sepital tu.hoyeahhh, satgi da leh pi amek surat refer tu.

oke la..nak stat wat birth plan pule.checklist barang2 baby pon x stat buat lagi.haiyoh2..

1 comment:

  1. jern,,,beware jgk...mmg pmcare cover...but ade limit...mcm aku total bersalin dkt 5k..so kene topap dlm 2k lebeh

    ReplyDelete

 
Images by Freepik