Saturday, 2 July 2011

julai'11

okeh..tetiba aku rasa bulan julai ni sangat la pack.setiap weekend ada saja aktibiti.yang pastinya julai adalah bulan kami.heee...



tapi kan..bila aku dah list balik macam x banyak la pulak. mebi aku rasa pack sebab weekdays dah hari2 pi keja.**xkn nak monteng suka hati kan.haha**weekend ja la yang nak rest kat rumah pon.uhu..tapi, bulan 7 punya weekend da fully book ngn macam2 aktibiti. meh meh kita lihat apa aktibiti2 itu:

week 1:

2/7 - aku kerja lagi. ganti opismet aku cuti. bukan salu pon.hehe.bole dapat book off sehari.so, leh cover cuti aku yang dah nak abeh nih.isk3.dah aku kerja weekend ni, hubby pon sibuk la jugak nak kerja.sanggup dia mintak kat bos nak pi outstation sabtu ahad nih.huuu..malamnya, berangan nak ajak aku pi ikea. heh, i know my hubby well la.so, sila la jangan percaya kata2 dia bulat2.haha.kompem malam tu tebongkang dua2.huu

- 4th antenatal checkup. hubby kata malam pas dia balik dari kuala selangor pon bole lagi pi.isk2.x suka la pi cek malam2 nih. nnti dokte dah ilang mood cm hari tu.dengan aku skali hilang mood nanti.huuu

3/7 - hubby pi outstesen lagi tapi half day saja. tapi aku rasa macam sia2 saja kalu 6.30 pagi betolak dari sk ke kuala selangor pastu tengah hari nak balik sk.penat tuuu...huuuu

week 2:

9/7 - pi kenduri ngn family in-law. dah la malam plak tu.kat dewan mana ntah area2 kl ni jugak.siang tu kompem depa ajak jalan2 pi sana sini.

week 3:

15/7 - 17/7 - hoyeah2..masa dinanti2 telah tiba.babymoon@cameron..heeeee..mulanya nak pi berdua saja. ya la, dulu kan x sempat hanimun betoi2.stakat teman hubby outstesen, dia pi keja n aku plak melepak sorang2 kat bilik hotel.bukan hanimun la tuuu...isk2..tapi disebabkan oleh mak n abah aku nak hantaq adik bambam aku balik unikl, so ajak depa ikut sekali.heee..minggu ni beday aku.aku da rikues yang nih kat hubby..**ahaa...tatau  dapat ke x. :D **



week 4:

okeh, minggu nih macam free sikit tapiiiii dah kena start shopping baju baby. walaupun ada yang kata masih awal tapi time ni dah nak masuk 7 bulan kotttt...kompem2 la kena get redi da.heee..eksaited2.ikutkan hati aku nak ajak hubby start shopping minggu ni tapi hubby kata tatau lagi baby girl ke boy.mari tunggu dan lihat result 4th antenatal checkup nih.heeee...pastu nak pi wat scan 3D/4D plak...bes2.heee.kalu nak start shopping bulan 8 nih rasanya macam x mampu ja sebab bulan puasa. lagiplak nak shopping baju raya lagi.heee..hubby da eksaited nak beli baju raya untuk baby.aku kata raya puasa ni baby mana keluar lagi.isk3..then hubby kata tu untuk raya haji maaa...haiyoh2, kecik lagi kut baby time raya haji...hahahha...comel ja hubby aku nih.dia plak yang lebih2.hahahha

oh ya, time ni pon da stat kna survey2 hospital nak bersalin nanti. aku pon tataw nak bersalin kat mana lagi tapi rmai yang nasihat better cari hospital besar2 sbb masa nak bersalin nanti macam2 komplikasi leh jadi.hmmm..plan asal nak bersalin kat penang.tu pon kalu sempat la kan.mana nak tau tetiba terberanak kat cni.hahaha...

oke la..ini saja bebelan aku di petang jumaat yang indah nan permai ini. jam pon da 4.59 pm n aku pon nak start peking2 nak balik.heee...bye2

2 comments:

  1. makcik!! happy becoming birthday..16/7 eh??

    ReplyDelete
  2. ahaha..awalnye ko wish...
    masyeh2..hahaha

    ReplyDelete

 
Images by Freepik