Thursday, 24 May 2012

babysitter :)

salam.... :)

mood hari ini: happy gila!

kenapa happy gila??sebab baru dapat confirmation on the new post. kat mana tu???haaa, dah masuk tempat baru nanti baru bagitau. but a bit worried on the job scope. seems like quite though. hope i can handle it.huu

oke, next.ummi happy sebab semalam dah dapat confirmation untuk babysitter irdina!!selang 3 buah rumah dari rumah kami.so, jalan kaki saja nak hantar irdina nanti. hati berbunga2 riang bila dah nak bawak balik irdina mai sini.hohoho...seronoknyaaa!!! nanti boleh pi expo n sale sana sini sebab dah x balik kampung setiap minggu.but still we will balik kampung around once per 2 weeks or 3 weeks.



so, what else yang buat ummi irdina ni seronok?seronok la sebab dapat kelulusan dari minister of finance (abah irdina) untuk shopping kat irdina . serius bila dah jadi mak nih, dah x heran sangat nak shopping barang sendiri. lagi seronok beli barang untuk anak. nak pulak anak pompuan! blouse yang harga 60 70 heng pon sanggup beli. untuk diri sendiri kemain kedekut. cari baju semua harga kalau boleh bawah 30 heng.hahahhaha..malam tadi sempat singgah manjaku bangi.ummi nak cari sippy cup untuk irdina. kat parit buntaq x banyak choice. ingat nak amik brand MOMMA sbb botol dia comel. tapi x mempunyai ciri2 yang dicari. so end up amik munchkin mighty grip 8 oz trainer cup. bekenan yang ni sebab dia ada soft silicon spout yang sangat sesuai untuk anak ummi yang masih x nampak lagi batang giginya.hehe. then bajet nak grab pre walker shoes tapi nak usha yang kat tenet dulu..nampak macam lagi bes2 dan harga pun berpatutan. :)

itu cerita semalam2.hari ni, nak shopping dress kat alamanda and also nak amik LAMAZE inch worm yang oder minggu lepas. RM 19 heng jaaa..... :) this week and next week, our weekend are full with wedding to attend. sabtu ni wedding my schoolmate. kami satu sekolah dari sekolah rendah sampai la menengah. of kos wajib pegi sebab dekat sangat dengan rumah mertua. then, ahad pulak wedding cousin hubby. next week, my sis-in-law wedding! will be a bit busy then. so, malam ni dress hunting untuk irdina. since i'm a fan of teddy n trudy, of kos gonna get one!see, told you..i don't mind spending lots for my doter but very stingy to myself.hahahhahah.

opsss....tapikannn, ummi nak spend jugak sikit untuk ummi beli baju kerja baru.asek2 baju kurung, boring jugak. nak pakai seluar dulu punya dah x muat!haha..to yang asek baju kurung saja. nasib baik jeans time gemok dulu2 masih boleh pakai..hukhuk..oke la.x sabar nak dress hunting malam ni.bye2!

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik