Tuesday, 22 May 2012

Weekend yang pendek.huu

Terasa cepat sangat hujung minggu berlalu. Cepatnya dah isnin.ummi dah balik SK. Makin anak ummi besar, makin rindu ummi kat dia! X boleh jadi ni. Kena bawak irdina balik SK dah ni..doakan ummi irdina ni cepat2 tukar ya!!huu

Aktibiti hujung minggu seperti biasa. Hari sabtu duk rumah tokmi sampai tengah hari lepas tu balik rumah opah pulak.then, ahad balik rumah tokmi balik.pastu ummi n abah balik SK.hukhuk.

Ummi tau anak ummi ni pandai dan paham kenapa ummi tinggalkan dia kat kampung dulu buat sementara waktu ni.ummi wants her to be surround with people who love her very much! And of kos la for the 1st time being grandparent ni like my parent.sayang betui tokmi n tokabah kat irdina.sanggup buat apa saja untuk cucu.hehe.thanks to my mom n dad kerana sanggup berjaga malam, bermain dengan irdina dan layan kerenh si kenit bucuk ummi ni and also to maksu besyaq yg rajin main2 dan tolong mengasuh irdina.heee..bila bagitau tokmi yang ummi n abah nak amik balik irdina, macam2 hujah tokmi supaya irdina dapat stay kt kampung lagi.haha..mana x nya, budak kicik tu la pengubat kesunyian tokmi n tokabah. Maklum la, anak 2 org ja...hukhuk. Sepanjang jaga irdina dari awal bulan 4 dulu, berat tokmi dah turun 4 kiloo!!!tu yang lagi nak suh irdina stay kat kampung.haha...yang ummi dia ni badan makin naik bagai di pam pam.isk3.mana la x makin gemok, melantak bagai nak rak.senaman pon x.balik keja,kuaq makan,mengepam jap pastu tidoq.hoyeahhhh, lemak pon bertambah.kenot go like this anymore. Have to bring her back here! Ummi nak jaga dia. Bagi can ummi pulak nak kurus selim melim.heee...



cucu kesayangan tok abah.hehe

Anak dara kenit ummi ni makin gian nak ronda2 naik moto..tokabah letak dia dlm bjorn, pastu bawak meronda nek moto slow2.rilek ja budak ni duduk sambil tengok2.lawok pun ada.haha.x sempat nk suh maksu snap.bila kami balik, abah dia pulak bawak nek moto.suka betui dia. Nek kereta dah cemuih.nek moto la pulak kan.haha


ala, buat muka malu2 konon. mangkit tidoq busyuk2 dah pi meronda.haha

haish..rindunyaaa kat budak nih. jeles tengok mummy2 lain bawak baby masing2 jalan kat shopping complex. i wish i can bring her along every time we go shopping! sekarang bawak time hujung minggu ja la.hukhuk

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik