Wednesday, 14 March 2012

3rd children & maternity expo

sabtu lepas as usual, kami ikut abah irdina turun site area gombak..ummi dah bagitau abah awai2 yang kami nak pi expo kat midvalley dgn tujuan nak cari playgym utk anak ummi nih. salunya mesti ada skit special price berbanding harga kedai. nak cari kat online mcm maleh nak bayar kos penghantaran.alih2 sama saja harga biasa nnti.

pagi2 lagi semangat aku iron baju  kami suma sesiap.eksaited punya pasai.haha..abah irdina pesan nak pi awai sbb xmau parkng penuh n org ramai sgt.naseb baik sampai kat sana parking still banyak tapi bila dah sampai kat expo tu, ramai gilass org okeee!dengan stroller bermacam2 jenis n pesen haa..lucky we have her bjorn.x payah nak join bersesak2 dgn stroller lain.buat jem.haha. aku expect expo kali ni best n meriah mcm yg lepas2 tapiii......x bes mana ponnn...1 hall saja.pastu brg x bnyk sangat.ingatkan sabun Pureen ABD tu dapat la murah, alih2 RM 16 hengget harganya. bek la aku pi beli kat manjaku. baru RM15.90.pelik tengok org duk angkut bnyk2 padahal x murah mana pun.isk3..lepas pusing2 1 round, xdak pon menda yg berkenan.igt nak amek playgym twins baby. murah ja. offer tinggal RM80 dari RM 109..tapi tengok kaler cm x menarek n mainan pon x sempoi sangat. ummi keep on searching..........at last, jumpa jugak bright starts playgym..offer tinggal RM150 instead of RM249. tanpa membuang masa, terus aku sambar yg tu sbb kaler, design n mainannya sangat menarek.hoho..naseb baik abahnya pon setuju..lepas dapat tu, trus kami cabut.x tahan dah duk lamo2.makin sesak n org makin ramai.penin2.

sampai rumah, irdina mandi terus tidoq sbb penat satu hari berjalan. syiannn dia.hehe..x sempat ummi n abah nak testing letak dia main2 kat playgym baru. esoknya, da mangkit trus ummi letak dia kat situ..and she seems to like it!!ya la, sapa x suka kan barang baru.haha.



punya eksaited sampai buat buih haa.isk3

penat2 main terlena..pandai la anak ummi ni.hehe
oleh kerana maksu irdina dpt duet riban2 lg n dah janji nk belikan playgym dulu, maksu pon bank in kt ummi sbgai gnti sbb ummi dah belikan dulu.masyehhh maksu!!!next thing in ummi's list for irdina adalah bumbo seat and kiddopotamus stroller pad.hmmm..mana satu dulu yaaa??kena diskas n tong2 ngn abah ni.hehehe.oke la, nanti stori menda len pulok.bye2



No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik