Saturday, 28 May 2011

syukur alhamdulillah

aku selalu mengeluh penat, sakit badan, sakit pinggang, tidoq x sedap, pusing kiri salah, pusing kanan pon salah, telentang pon x selesa tapi rasanya tu semua normal la kan kalu pregnen nih. ni baru 4 bulan lebih dah mengeluh macam2. belum lagi masuk trimester 3. isk3...

tapi aku patut bersyukur sebab baby sehat dan kandungan tadak masalah. semuanya oke. baby aktif, plasenta (uri) kat atas..tadak komplikasi lain2.sekrang pon da makin aktif. syukur alhamdulillah.

mcm sesetengah orang, heart beat baby lambat detect.dah nak msk 20 weeks baru ada tu pon slow ja. aku patut syukur sebab my baby time 11 weeks da dpt detect heart beat. kat opis aku ada sorang akak ni pon pregnen jugak..kawen lebey kurang aku tapi dia melekat awl. semalam dapat tau dia dapat mc 2 bulan sebab ada komplikasi uri di bawah. dokte suh rest. best tuu dapat mc 2 bulan. tayah penin2 kepala dengan keja kat opish yg serabut lagi menyerabutkan. huuu..tapi risiko uri kat bawah ni sangat la bahaya. sila google sendri kalu nak tau.huuu...sian kat akak tu. semoga dia n baby dia selamat n sehat.

oh ya. tadi sempat melalut ke menara sat.dapat jumpa yani n pikah..sangat eksaited oke!!!hoyeahhh!!!!doory n sitot plak cuti.aiseh.. lama da x jumpa.since aku kawen hari tu.waaa...lama tuuuu..rindu juga nak jumpa petom2 yang lain.banyak gosip2 aku tatau.cis cis.haha.ehe..x nampak sangat lagi tummy aku tuu...kalu berdiri nampak la obvious sket.heheheh.sebbek aku pakai cun hari ni. x plan pon nak pi menara.hoho






harap nanti dapat gather ngan suma petom2. mintak2 la my hubby bagi pemisen. doakan plishhh!!!

5 comments:

  1. bes dapat pegang perut ang! heee :D

    ReplyDelete
  2. nk jugak pgg perot..mane tau dapat berkat baby.aku plak mengandung pas ni..hahahha

    ReplyDelete
  3. @ farafiqa :: eheee..nanti hg da kawen rasa la pegang perot sendri cmna plak.heeeee

    @ doory :: oke2, nnti kte jumpe ko pegang la puas2 ye.hahahah. ko kne kawen dulu baru leh ngandung!!haha..

    ReplyDelete
  4. alaa..xnmpk pun perutt! hehe

    ReplyDelete
  5. ehe..duduk tu yg x nampak sgt.kalu berdiri nampak la gak.baju aku pon besau same.

    tape2, nanti aku tangkap yg clear version punye.hoho

    ReplyDelete

 
Images by Freepik