Friday, 20 May 2011

our baby!

heh...lamanya x menuleh di sini padahal hari2 bukak blog sendri. seblum ni punya la semangat sampai 2 entry 1 hari.hahaha...banyak menda nak story tapi mood nak menuleh tu xdak, ditambah pulak kebizian kerja.huuu.. hari tu da tuleh da satu entry tapi x abeh, last2 skali masuk draft.kunun nak post esoknya last2 x post pon.hahah...

oke la, cerita panjang pon x guna.heee..kali ni nak update gambar my baby in my tummy!! best tau.hari2 tengok tak jemu..menjadi pengubat rindu.pastu x sabar nak tunggu bulan depan untuk next check up. nak tengok baby lagi.heee

11 weeks :D


dapat gambar ni masa 1st time antenatal checkup hari tu. masa tu aku still mabuk teruk la jugak tapi da kurang skit berbanding time peak morning sickness tu.huuu...masa dokte scan baby tengah tdoq kut. tamo wat aksi kat ibu n abah pon..dokte kejut suh bangun pon tamo bangun.isk2. aku eksaited sangat tengok baby sampai hilang rasa pening2 nak muntah tu. taktau nak explain macam mana perasaan aku time tu. nak nangis, terharu, seronok, x percaya n mcm2 lagi. syukur sangat my baby da ada heartbeat. riso jugak kalu cek2 tadak heartbeat lagi nih. semua sifat dah nak sempurna. aku suka tengok kaki dia sbb nampak comel sangat.kalu tengok dekat2 dah nampak bentuk jari tapi pendek2 lagi.comel kannnn!!!**kepala seblah kanan, kaki seblah kiri**



14-15 weeks :D


latest pic yang dapat masa 2nd antenatal chek up hari tu..hehe..dah besar dah baby. masa tu perut pon da nek sikit tapi x la besar sangat. dokter cakap baby nampak mcm tersepit sbb nampak ruang dia sempit tapi bila dokte scan kat bawah2 still ada ruang kosong.baby duk dekat dengan plasenta. nak dekat ngn ibu yaaa...heee..masa ni baby sangat aktif. dia da mula wat aksi.hee..nak tergelak jugak masa tengok tu. tegedik2 haa kaki n tangan dia godek2..serius comel.lagi skali aku rasa terharu, nak nagis n mcm2 lagi perasaan yang susah nak digambarkan. alhamdulillah baby aktif n sehat. semoga baby akan terus membesar dengan sehat n sempurna zahir dan batin.


x sabar nak tunggu awal bulan 6 ni untuk next check up. dokte kata ni last kami dapat tengok baby kami full dari kepala sampai kaki macam ni sebab pasni dah x muat skrin tu.heee..skrg da 17 weeks. my tummy da makin besar smpai hubby tanya dah caya belum da pregnant?heee...mesti la caya.isk2. hubby eksaited sangat n x sabar rasanya nak tunggu bulan 10 or 11 ni. expected due date hujung bulan 10 tapi harap2 sangat boleh lanjut smpai bulan 11...01/11/11 pon chantek gak kan...heee..nak pujuk baby la nanti. 1st anniversary ibu n abah 11/11/11 ni. our baby is the best present to us for our 1st anniversary nanti.


p/s: dah x buleh pakai seluar jeans.hukhuk..hujung minggu ni nak pi soping2 lagiii.hee

6 comments:

  1. wehhhhhhh.. bestnye! terharu ak.. haha.
    cm xcaye je ko da 4 bulan lebih pregnant,hehe.
    japg duri baca blog ko ni die meroyan plak la ni..
    haha

    ReplyDelete
  2. ehehe..tau xpe...aku pon cam x caye gak tapi bile perot makin besa ni makin caye..heee
    abeh la ko nak kne melayann meroyan die. :))

    ReplyDelete
  3. bukan ko je tk pcaye
    ak pn tk pcaye wehhhhh
    x caye ko da pregnant wahhhhhhhhhhhh excitedddddddddddd

    ReplyDelete
  4. aku nk tgk gamba ko dgn perot besa jen2! belom besa lagi kee?? hehehe

    ReplyDelete
  5. @ilaanneizaiah:: eheeee...sekarang da kne pecaye!!hahaha.. :P

    @dya:: da besa tapi x amek gamba pon lagi.haha.lambat2 sket nnti aku aplod. :D

    ReplyDelete
  6. wah! tharu jgk.. nnt ade ahli baru.. hehe.. tahniah..sorry tau nad x g kenduri nad.. (^^)v

    ReplyDelete

 
Images by Freepik