Wednesday, 12 October 2016

Recent Update..yeahhh

yeah...aku menjengah kembali..

lamanyaaaa x update blog..bz sikit sekarang ni..sejak lepas raya haritu tetiba banyak pulak kerja, pastu bila tiba2 mood nak menulis datang, resource & masa pula x mengizinkan..

makanya, terkulai layu lah blog ini bersawang ditinggalkan..hewhewhew..

anak-anak makin membesar dengan sihatnya.. Alhamdulillah..

Irdina dah nak habis sekolah sesi 5 tahun..minggu depan start final exam huiii..ummi dulu 5 tahun duk main menyorok dalam longkang lagi cek oi..x dapat bayangkan time kamu nak UPSR, PT3 & SPM nanti...huhuhuhu..tahun depan sambung sesi 6 tahun di tadika yang sama juge..semoga banyak lagi surah2 yang kamu dapat hafaz..sekarang pun ummi & abah seronok sangat kamu dah hafaz beberapa surah yang agak panjang dan secara x langsung ummi abah pun dapat join hafaz sekali..pendedahan yang baik juga utk adik iman..walaupun x berapa lancar sebutan kadang dia ikut juga bacaan kakak...

oh, bulan ni birthday irdina...kebetulan 17/10 tu start exam, so kena postpone lah bithday celebration kat sekolah...kesian tau kat anak ummi yang sorang ni..dari kecik x penah nak celebrate..iman pun sama..orang lain semua parents buat birthday partayy dari 1 year...irdina pun ummi start buat tahun lepas ja...ummi is sooo excited untuk celebration kali ni..ummi akan buatkan kek rainbow poney yang paling cantikkkk untuk irdina! hehe..tazzabarrr untuk ittewwww...

Iman pulak? makin petah berkata-kata..kadang terkejut jugak dengan ayat2 yg keluar dari mulut dia tu..boleh tahan jugak budak ni...haha..still pantang tengok ummi mesti nak "nekk". dah 2 tahun lebih huiii, kena wean off secepat mungkin ni, tapi x sampai hati pulak bila dia buat muka sedih..iman lebih prefer fresh milk berbanding formula milk. haritu pernah nak belikan susu formula..aku kalau boleh nak bg anak minum susu kambing sbb susu kambing kan susu terbaik selepas susu ibu...kemain belikan karihome yang tin kecik tapi hampeh iman xmau sebab ada bau skett..nangis mak nak sbb hang xmau..haha...kebetulan masa survey susu lembu pulak ada tester pediasure..memang sedap yang perisa vanilla tu pastu dua beradik ni minum sampai habis..so dengan semangatnya pow abah dia suh belikan setin..pun akhirnya dua2 x berapa minat jugak..lebih prefer fresh milk/full cream milk yang dalam kotak tu...haiyohhhh..jenuh jugak nak abiskan pediasure tu & karihome pun ada lagi setengah tin...sapa nak abehkan huiiii...sob sob sob..makanya, setiap kali promo susu kotak tu kami kena angkut banyak2..hewhewhew..

me & hubby? still PJJ leeee..susah nau  aku nak tukar balik ke penang.huhu

haritu hubby ada dapat interview kenaikan & kalau dapat base office kat KL..punya la siok aku dengar, siap berangan hubby pindah balik sini.x payah aku susah2 mintak balik ke penang lagi dah..haha..tapi hubby xmo sebab kerja tu mungkin banyak outstation oversea & ada possibility utk kena stay sana dalam berbulan-bulan..lagi jauhhhh PJJ nya...kalau sekarang tetiap minggu leh jumpa, nanti berbulan-bulan pulak x jumpa..oke, x sanggup pulak di situ...makanya, kami doa untuk yang terbaik & yang terbaiknya adalah hubby maintain stay di penang & aku di SK..hehehehhe...

hidup berPJJ ni rupanya banyak jugak manis dalam pahitnya..perasaan rindu merindui macam zaman bercinta dulu datang kembali....dulu masa duk sekali mana sempat nak rasa rindu2 ni..ya la, dah depan mata 24 jam kan, nak rindu celah mana..haha..setiap kali hubby nak balik penang semula mesti rasa sedih pastu bila hubby nak datang sini pulak rasa seronokkk sangat! moment bersama dengan anak2 skali tu rasa bahagia sangat..rasa lengkap. seminggu sekali jumpa khennn..

hari-hari sentiasa msg. kalau ada sesuatu yang excited untuk dikongsi cecepat kol..dua2 buat perangai sama macam ni..nak ke mana, hatta nak pi lunch pun bagitau..just like the old days..somehow rasa kasih sayang x berkurang pun walau PJJ, bertambah lagi ada..perasaan menghargai pasangan tu lebih mendalam..

aku selalau doa supaya Allah bagi masa,waktu & tempat yang terbaik untuk aku berpindah dan mungkin sekrang masih bukan masanya..mungkin ada hikmahnya jugak..hubby selalu outstation/kursus kat area2 sini & selatan, selalunya rumah kat SK ni jadi pit stop dia untuk rehat..kalau macam ni lama lah sikit hubby dapat enjoy dengan kami. hehe

oh, panjang pulak cerita kali ni..asalnya nak cerita biasa2 saja, dah termelalut begini pula..haha..till we meet next time..daaaaa ~



No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik