Friday, 27 July 2012

take care SOC!

**In b4, i should have published this entry long ago, but it end up in my draft..huhu**

okeh, this is specially created for SOC (Security Operation Centre), my previous workplace...the place where i enter my foot into real working environment. :)

on 29/6/12, it was my last day in SOC. don't know how to describe my feeling. okay, let be honest! i'm quite happy and i don't know why. but part of me feel a little sad. ya la, kita dah selesa kerja kat situ. kiranya macam duduk dalam comfort zone la. kalau bukan sebab kerja shift, xdak maknanya aku nak cari tempat lain buat masa ni. sanggup stay situ kalo bos x bagi pindah lagi pun.hahah**over**

so, sebelum berpindah, haruslah ada farewell party. thanks to the mastermind yg plan the party! i'm glad that almost of SA can join together with TE & bosses. kecuali Ida sebab dia ada meeting kat Sabah. jauh bebeno mitingnya...hehe. dan Amir, kerana ada hal. Anfal pon join sebab ini farewell party untuk kami berdua. dari department yang sama (SOC) berpindah ke department yang sama juga di Putrajaya (NSSI).haha.

AGM, Pn Rosmidah & Ex-Manager SOC, Pn Fini.


SOC members
**from left** ellyas, VJ, haizad, harpal, mukrim, En Aidil (SOC Manager), Pn Ros, Pn Fini, me, anfal, iqa, liyana.

bergambar kenangan di opis. 


the girls, except Ida..huhu
the boys, except Amir..unavailable hari tu.isk3
since 2 orang keluar, mesti la ada 2 orang yang mengganti tempat kami. So, selamat bekerja di SOC to both new joiner! i know SOC will be better serving the customers. teringat lagi masa 1st aku masuk department tu. ia sangat kritikal! staff x cukup. request dari customer pulak sangat banyak. mana nak monitor, mana nak troubleshoot, mana nak buat firewall config lagi...memang kelam kabut..nak rotate shift pon cukup2 makan je. bab cuti memang kena sacrifice sikit. kalau ada yang EL, yg sedang bekerja ni terpaksa buat double shift ganti tempat orang yg EL tu. pernah jugak la aku sekali dua kerja 8.30 pg - 12 tgh malam..masa tengah pregnant dulu pun pernah ganti oarang masuk kerja malam ( 12 mlm - 8 pg).nasib baik hubby bg kebenaran.huhuhuh.tapi super duper letih la sebab siang tu masuk opis macam biasa, then, malam tu pun masuk lagi.huhu...ini baru sikit  nak dibandingkan dengan teammate yang lain...diorg lagi banyak buat double shift...aku sangat berterima kasih kepada semua (SA & bosses) sebab bertolak ansur dengan aku untuk masuk normal working hours! thanks a lot & i love you guys!!!

my final wishes to you guys:

Kerja elok2..SOC is one of the best place to learn the new things, new technologies & opportunities. grab any chances that you get & explore it. =P

daa~




p/s: dengar kata korang kena stay 3 tahun dulu baru boleh mintak tukar eh?heheheh..

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik