Monday, 18 June 2012

suka la tidur dalam kereta!

okeh, anak aku ni ada satu habit.so far, aku rasa semua baby kalau naik kereta mesti akan tertidur kan? kita pun boleh tertidur ini kan pulak budak kecik kann..habit anak aku ni aku perasan masa dari dalam pantang lagi. teringat dulu 2 minggu lepas bersalin, aku kena pi hospital untuk follow up. seblum nak pi tu, irdina menangis. masuk2 ja kereta, terus senyap n lepas tu tidur..tokmi kata, senangnya nak bagi irdina tidur kalau macam ni. dia mengamuk ja bawak naik kereta.hahahahah..sungguh x leh blah.. :)

kalau dulu, tidur sambil berbaring atas ummi dia la of kos, tapi sejak dah pandai duduk ni memang x la dia nak baring lagi dah..tempat feveret mula2 masuk kereta adalah tepi tingkap..senang nak babai tokmi, tokabah n maksu.hehe. bila dah mengantuk , duduk senyap ja atas ummi. macam mana nak tau irdina dah nak tertidur? irdina akan pusingkan kepala ke kiri dan kanan. tujuannya --> nak cari port yg paling selesa untuk tidur..kalau naik keta ummi, ummi suka sekodeng perangai anak ummi nak tidur ni kat cermin solek atas tu.**xtau nak kata cermin apa.paham2 sendri.haha** kalau naik keta abah, ummi sekodeng kat side mirror ja sebab keta abah xdak cermin solek tu. apa la toyota ni, cermin tu pun kedekut nak buh.huh..




see dia punya lentok....tengok pun dah sakit leher.masa baru-baru tidur x boleh kacau lagi sebab dia akan terjaga.kena biar lama sikit baru boleh ubah kedudukan dia..alahaiiii, comelnya anak ummi ni!ummi paling geram dengan kecomelan anak ummi bila dia tidur..heee...

bila ummi tenung anak ummi, terdetik di hati ni yang ummi bersyukur sangat2 dengan anugerah Allah untuk ummi dan abah ni..semoga ummi dapat mendidik anak ummi ni menjadi anak yang cemerlang dunia dan akhirat. :)

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik