Saturday, 11 April 2009

~kisah jumaat~

pada hari jumaat yang lalu, saya telah memonteng klas pagi. *sejam je kot*. oleh itu saye hanye bangon pagi ntok pegi ke lab n wat esemen DIC. tgh2 serunut buat circuit tibe2 power down n server juge down.ole itu xley da nak wat keje.huhu. tensen je saye.huhu.

lepas balik dr lab, nak teman doory gi anta resume die kt tmnet cyberjaya. mule2 igt nak gune kete romet saye tp die pulak terbawak kunci pegi ke redang. so, sebagai alternatip laen, kitorg pon plan nak nek bas. bergerak la saye n ddoory the gorila ke pondok bas di depan MMU nih. plannye nak gi alamanda jap dlu sbb memandangkan time tu tgh lunch hour,so mgkin tade org kat tmnet. so,

kami menunggu.......

tunggu...

lagi tunggu.....

tunggu tunggu lagiii........

lagi tungu bepuluh2 menet lagi...............

bas T429 tak smpai2 pon lagi. jangan kate bunga tayar, sesungut bas tu pon kitorg x nampak. tensen arr cmni. da nak dkt sejam kot.huu.pastu terigt plak doory x bli lagi smpul surat.so kitorg pon nek charted bus yg free tu ke street mall. then kitorg plan nak gi tmnet tros memandangkan bas T429 mgkn lambat lg. setelah setel sumenye n tunggu bas balik kt dpn street mall tbe2 dtg bas free tu tapi x brenti pon kt kitorg. demit2.apahal bas nih.td tggu dpn MMU besepah2 je nak brenti.alih2 kat streetmall tanak brenti lak.rase nak gi kejar je bas tu pastu sepak buntut bas tu.huh. pastu kitrog reda je nek bas ape pon yg brenti pas ni sbb da xthn lame sgt menunggu bas. tbe2,dtg la bas T429. punye la lame menunggu datang jugak akhirnya.huhu. so, kami meneruskan perjalanan ke alamanda.balik nnti plak la bru singgah kat tmnet tu.

selapas abes je soping2 barang2 runcitan, kami pon balik. tapi hari da mula sgt mendung n nampak cm nak ujan lebat. sebbek bas cpt jugak le smpai. bila da kat putrajaya sentral, ujan pon lebat selebat2nya. waaa,cmne nak gi anta resume nih. mmg xleh le nak anta.huhu.smpai je dpn MMU, hujan masih lebat n kitorg pon nekad je nak redah.haha.abes basah kami dengan brg2 kami. tapi rase cm seronok plak meredah hujan. :P

image118


*seronok meredah hujan*


telupe lak nk snap2 dlm bas. sbb masing2 penat n panas n hangin sedikit dgn bas. ape2 pon,seronok jugak le dpt keluar sebentar dr MMU. ni la akibatnye bile da salu sangat kuar n tbe2  lame x kuar die jadi cm telebey seronok sket walopon gi alamanda nek bas.haha. dlu mase my hubby ade kat cni, dlm seminggu 5 6 kali gi alamanda.haha.dasat kan. :D


hari ni doory ajak gi alamnda lagi. die buhsan nak mampus tahap gaban. dr semalam lagi kitorg buhsan. nak sembang2 pon tade topik menrik n akhirnye due2 tdo. tido lagi afdal dr sembang2 n gosip mosip. :P


so,adekah plan untuk hari ni menjadi?? tunggu le updet yg akan datang ye. :))




2 comments:

  1. tu laa aku ckp.
    gi la kua ngn abg kamarul n ikhwan.
    double date merempet anta dominos pizza.
    hahahahahhah.

    ReplyDelete
  2. haha..xmo2.
    aku bru skali je.ko pon pnah gk bejumpe kamarul.haha
    ko try dulu gi merempet teman abg kamarul antar domino's dulu.
    pastu baru aku pikir bepuluh2 kali.haha

    ReplyDelete

 
Images by Freepik