Wednesday, 30 April 2014

big girl already... =)

salam semua,

eheee...asyik2 ummi banyak cerita pasal adik baby and random rumbling saja lately..meh kali ni kita cerita pasal kakak irdina pulak =)

time flies sooooooo fast! sedar x sedar tahun ni irdina dah nak masuk 3 tahun. such a big girl already. semakin memahami apa kita cakap dan dia pun semakin petah! ummi is proud of u sayang. kadang bila tengok perkembangan dia dari sehari ke sehari membuatkan ummi rasa terharu..ada sentimental value di situ. cmna ya nak describe...

hmmmm...indescribably! u have to feel it yourself. i'm so blessed having her and eventually it makes me appreciate & love my mom more! baru paham macam mana perasaan seorang mak. walau nakal macam mana anak tu, walau seorang anak tu dah mengguris hati seorang mak, namun kasih sayang seorang mak tu tetap kuat, kekal abadi dan tiada gantinya! sroobbbssss..... **emosi seketika**

ahaa, ni baru anak masuk 3 tahun..belum lagi masuk sekolah, masuk asrama, masuk universiti & kawen..ummi dah fefeeling sentimental bagai..hikhikhik..

last week irdina ada kat SK..dah sebulan lebih dia duk kampung, sian ummi rindu dia sorang2 kat SK ni..next turn abah & tokabah pulak rindu kat irdina.hahaha..kali ni tokmi nak try ajar irdina cicin (baca=kencing) sendiri. ya la, dah 3 tahun patutnya dah mula pandai ke tandas sendiri.x payah pakai pampers dah. 1st day ajar, 3 kali jugak la terbabas sebab x berapa nak pandai lagi..kadang irdina yang lambat bagitau..kadang bagitau masa tengah cicin..haiyohhhhh

masuk hari kedua, alhamdulillah oke dah.xdak la terbabas.tapi kita kena kerap bertanya kat dia.agak2 lama dia main tu, ce tanya nak cicin x? kalau dia terasa tu, dia bagitau. kalau x rasa, dia kata tamau cicin..hehe..masuk hari ke-3 alhamdulillah makin ok. kalau x tahan sangat dah tu siap tegedik2 lagi haa..haha..lawak sungguh! tapi ada terbabas sekali sebab memang da betul2 x tahan la tu kot..it's ok syg...masa keluar bagi pakai pampers, tapi bila smpai rumah irdina cakap nak cicin..mula ingat nak suh dia cicin dalam pampers tapi ummi pikir takut nanti dia terbiasa pulak. terus bukak pampers & tegedik2 dia lari ke toilet..ummi cek kat pampers, still bersih. nampaknya, irdina makin paham. mungkin anak ummi ni pun dah rimas agaknya pakai pampers...you are doing so well sayang!

cakap pun kemain sekarang nih..susunan ayat yang keluar tu kadang2 lawak sangat! kadang dengar macam budak besar yang cakap..oh irdina, why so fast u big girl grow up....x puas lagi main dengan dia rasanya..tambah pulak bila sekejap duk kat SK sekejap duk kat kampung.huuuu..minggu ni, ummi dah home alone..nasib ada maksu temankan.nasib jugak la minggu ni 3 hari ja kerja, x la lemau sangat nak tunggu jumaat..itupun ummi dah rindu gila2 kat irdina.wuuuuuuu...sejak nak jadi kakak ni, nampak perangai dia makin matang...again, ummi is soooo proud of u sayang!

kakak besar dan mainan feberetnya...kapai tebang & bas!

ada budak tengah protes sbb kena marah..haha



anak manja ummi

manja abah

wait for ummi tonite ya sayang!




1 comment:

  1. COMEY NYE RAMBUT IRDINAAA~!!! mcm dora the explorerrrr

    ReplyDelete

 
Images by Freepik