Tuesday, 24 December 2013

oh irdina :)

hmmm...hujung2 tahun ni memang melemaukan..semua orang pakat duk cuti sampai tahun depan..aku??? maklum la, cuti da abeh 2 bulan yg lalu, makanya bertapa la aku kat opis ni.haha

alhamdulillah, kesihatan aku dah better sket dari sebelum ni..muntah2 tu tetap ada especially waktu pagi,macam dah jadi acara wajib keluarkan isi perut. huuu..kalu x, sebu perut & loya kat tekak x hilang sampai petang. so, dah redo lah aku dengan keaadaan sekarang.huhuh..yang penting aku kena paksa diri untuk sentiasa makan..minggu depan dah nak fly, harap2 badan aku makin sehat...fuh, x sabaq nak menyoping..weeeee. kalo bleh nak soping utk adik baby skali tapi awal sangat..gender pun xtau lagi..xpa la, ummi beli yg universal dulu..huntung la kak long kamu, kompem macam2 dapat.hohoh....ada rezki time adik baby da kuaq nanti, ummi ngan abah plan vacation lain pulak yaaaa...heheheh

oh ya, setelah sebulan kami tinggal irdina dengan tokmi, sekarang kami dah bawak balik irdina. drama sungguh nak bawak balik anak dara tu pun..haha..plan asalnya nanti tokmi yang akan bawakkan irdina balik mai sini next week..tapi, memandangkan irdina macam rindu sangat kat abah n ummi, sampai tejaga tengah2 malam cari ummi dan abah..dan abah dia pun dah rindu sangat dengan anak dara dia tu, makanya, kami pun bawak jugak la dia balik..ummi rindu irdina x??? ofkos la ummi pon rindu jugakkkk...tapi memandangkan keadaan ummi yang x berapa "controlable", kesian pulak ummi nak bawak dia balik..kesian sbb ummi x mampu nak jaga dia sepenuhnya...tapi nasib baik abah dengan ikhlas hati akan take care irdina full time..cuma keja ummi tolong basuh "uuu'uhh" irdina ja..hahah..pandai nooo abah hang..yang tu jugak dia taici kat ummi...hahaha...

alkisahnya, malam nak bawak irdina balik tu, kemain semangat dia duk pi balik ke kereta, kononnya tolong abah angkat barang...tokmi tengok si kecik kaluit tu dah mula meleleh ayaq mata...sedih tengok cucu dia eksaited nak balik ngan ummi..haha..aku lek2 ja tapi dalam hati sedih jugak..sian kat tokmi. mesti sunyi dia lepas nih.kalu x kat rumah yang besaq tu ada jugak si kecik yang duk berlari2 sana sini..xpa tokmi, tahun depan lagi meriah umah tokmi! hahahaha... then, bila kereta dah jalan, irdina pulak mula buat drama...menangis dia sambil tunjuk2 kat tokmi..macam tau2 ja dia nak tinggai tokmi..duk panggil "tokabai" (tokabah) "dai" (tokmi) sambil duk tunjuk2 ke rumah tokmi...jenuh jugak la pujuk sampai aku rasa nak suh abah dia patah balik...tapi kami teruskan jugak perjalanan..alhamdulillah, lama2 irdina pon ok..tapi esoknya tercari2 jugak la "tokabai" ngan "dai" dia tu..heheheh..sbenarnya kami rasa irdina 50-50 malam tu...dia nak ikut kami tapi dalam masa yang sama dia nak ada tokmi ngan tokabah jugak..cian anak ummi ni..huhuhu...minggu depan "tokabai" ngan "dai" mai kita pi jalan2 sama2 naaaaa....

nasib jugak esoknya ajak pi rumah pengasuh pun dia ok..x menangis or buat perangai..alhamdulillah anak ummi ni makin pandai, makin bijak, makin memahami dan makin petah! perangai dia di peringkat umur sekarang yang akan membuatkan ummi dan abah sentiasa tersenyum bila dikenang nanti...hehehhe..even sekarang bila ingat keletah dia akan membuatkan aku tersenyum..heeee...

these are few memorable and cute words that come out from that little tiny lips:

1. tokabai ==> tokabah
2. dai ==> tokmi **ikut rasa sedap mulut dia ja panggil tokmi "dai".hahahah**
3. yayaq ==> ayaq
4. yayaq jin ==> ayaq vitagen **feveret nihhhh**
5. ummi, na cicin ==> ummi, irdina kencin :)
6. tapai ==> kapal
7. nanak cim ==> nak aiskrim
....
...
..
.
dan banyak lagi..hahaha...kami pasti akan merindui moment2 dia cakap pelat ni!! 





dulu ummi risau jugak anak ummi lambat bercakap..tapi orang tua2 kata kalo budak dapat kaki dulu, cakap dia lambat sikit..hehe..x kesah la itu semua, janji anak ummi sehat2 saja.. :)









No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik