Wednesday, 11 December 2013

ragam kali ni ~

fuhhh....

dah di penghujung tahun 2013 dah pun...bzzzz sgt lately dengan testing bagai...nak melayan kerenah customer.arghhhh..dah la mood x menentu, badan penat, lambat makan ja nak muntah tapi nak makan pulak x lalu..haih, macam2 kan.dugaaannnnn...

pregnancy pulak baru masuk 2 bulan..pehhh, lagi sebulan nak menempuh sickness nih.. kadang rasa nak give up tapi kadang bersyukur jugak x seteruk dulu.apa pun, mengandung memang best tapi bila kena morning sickness ni terus rasa down..huhuh..kuat mengeluh kan aku nih..biasa la orang mengandung kan mood x menentu.hahaha **alasan**

pregnancy kali ni ada sikit perbezaan dari yg 1st dulu..kalo masa pregnant kat irdina, aku x leh makan seafood sangat especially sotong dan udang.tengok pun da rasa mual2 **hover kan!**.yang lalu nak makan pun ayam & ikan, tapi mostly ayam la...tapi kali ni ayam x berapa bole nak masuk sangat..seafood2 tu suka kemain tapi xdak la hari2 makan..tapi boleh telan la dari dulu tengok pon dah mual2 kan..hoho

makan pulak kena kerap2..kalo exceed 2 jam x makan apa, mula la perut nak meragam..bergelodak semacam, maka terpaksa la aku cari benda untuk mengunyah..so far aku kunyah2 breakfast cereal. sat milo, sat koko krunch, sat honey star..mana yang rasa lalu nak telan itu la yang bantai..boleh la melegakan sikit perut tu...kalu abeh malas mengunyah, minum ja susu...tapiiii...kadang2 x lut jugak sbb angin akan tolak balik susu tu keluar..makanya, cecepat la ke toilet..huhuhuh

sekarang kan musim hujan,makanya lantai mozek adalah sangat sejuk dan kaki aku x tahan...cepat sangat masuk angin bila kaki sejuk nih..walopon dah sapu minyak telon irdina berkodi2 tapi tetap sama..makanya lagi, terpaksa la aku berstokin dalam rumah dan juga di luar rumah.tidoq pun kena berstokin.hahahaha...berstokin luar rumah yg wajib tu pun kadang2 skip **astaghfirullah**.isk2 tapi xpa, mungkin ni jadi pemangkin untuk aku berstokin sentiasa...bagus la adik baby ni, awal2 dah ajar ummi untuk menutup aurat dengan lebih sempurna..heee..semoga Allah pelihara kamu sayang. :)


cuma ada satu persamaan masa pregnant dulu dan sekarang....aku mampu telan cekelat berkodi2..hahahhahah...coklat lah ubat perut kosong aku pagi2 dan dikala aku penin2..makan ceklat terus rasa fresh sebentar. nasib la aku borong banyak2 masa pi langkawi hari tu...hohohoh..harap2 x kena kencing manis..uuuuuuuuu



No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik