Saturday, 26 November 2011

4 hari lagiii!!!

holaaa...

4 hari lg nak abes pantang!hoyeh2.sementara irdina tidoq, leh la aku apdet skit2.

x sabaq rasanya nak bawak irdina kuaq jalan2.first & foremost kna bli baby carrier dulu sbb abah irdina eksaited nak dukung irdina.pastu baru p beli stroller.kalo ikutkan ummi irdina nih, skrg jugak nak beli stroller.so, plan nak balik SK maybe minggu depan.minggu ni banyak yg ummi kena belajaq ngn tokmi (mak aku) cara2 nak menguruskan irdina. makin besar, makin aktip sayang ummi ni.tidoq siang pon 5 menet ja mau..org tua2 kata makin besaq makin banyak akal.hee..

semenjak jadi ummi nih, masa utk menda2 len sgt terhad.even diri sendiri pon x sempat nak urus.mata aku yg dulunya chantek **hakhak.perasan** kini dah jadi mata panda.memang dah xdak istilah tidoq lena.malam2 3x irdina akan bangun nak nenen.siang2 time irdina tidoq, aku plak x ngntok.huu..bila dah sebulan lebih nih, irdina dah pandai xmo tdoq siang.malam still mangkit nenen 3x.penat memang penat smpai kadang2 aku mcm dah nak give up.tapi bila tgk irdina senyum n buat aksi kiut miut, hilang suma rasa2 tu.timbul plak rasa sedih sebab ummi irdina cepat sgt give up.sian kat irdina.hukhuk.indahnya rasa menjadi seorang ummi nih.

op op..irdina dah mgkit nak nenen..brb..

*******************************************************************************************************

okeh, irdina da tdoq atas riba ummi nih.kinyang da haa..alhamdulillah aku dpt fully breast feed irdina n stok susu pun banyak.sampai melimpah ruah.bangun pagi mesti basah bju.kdg2 smpai tmpt aku tdoq pon basah sbb susu meleleh.dulu risau jugak tkt2 x bnyk susu.mungkin ni rezeki irdina n niat aku nk fully BF anak kesayangan nih.heee.oke,pelaburan membeli medela swing sgt berbaloi baloi.aku dah mula wat stok susu utk irdina utk disimpan. :)

anak aku nih sgt la x suka dibedung.kalu bedung siang hari, 5 menet ja tahan.pastu dah mola meronta2.malam ja leh bedung elok2, tu pon kna tunggu dia tdoq nyenyak.hukhuk.kicik2 lg dah mcm2 .haiyoh2


hari pertama irdina



free style moment



irdina dah ilang rambut.hee.muka cam budak laki ja.isk3


majlis aqiqah & cukur ranbut irdina dah dibuat pada hari ke-7.nnti aku apdet.tu pon kalu sempat nk pegang leptop.huu.latest punya gmbaq bnyk dlm henpon tp x sempat nk transfer lg.smpai sini saja yaa..bye2

4 comments:

  1. aaaa gmba ke 3 mcm muke ko la jen jen..anty durry tak saba nk dukong irdinaaa ..cepat laaa blk sinii :(

    ReplyDelete
  2. jern2!!

    ari apa ko blk cni n bile ko start masuk ofis? nk g tgk irdina nihhh.. hehe

    ReplyDelete
  3. yeay2! irdina da balik kl! :)

    ReplyDelete
  4. wahhh habih ati la ummi dia dapat beby tomel2...mesti rasa mcm mase kecik2 dulu dapat mainan baru kan.xmau lepas skit pun..hehe.tggu besaq skit aunty dya leh cari dress comei2 kasi baby irdina..:P:P

    ReplyDelete

 
Images by Freepik