Monday, 17 January 2011

outstesen

aha..ini bukan cerita aku yang outstesen dan bukan cerita pasal orang yang pegi outstesen. ini cerita pasal pasangan yang dah kawin dan husband dia yang outstesen. rupanya bes jugak bila dah kawin nih. semua perbelanjaan rumah, husband yang tanggung. alhamdulillah dapat husband yg bertanggungjawab nih.

minggu nih tiba2 my hubby kna pi outstesen kat sg besar. area selangor lagi, tapi jauh la jugak sebab aku pernah ikut tahun lepas. ala2 mini hanimun la kununnya..hotel best.duk kat chalet atas laut tuu...tenang and romentik gituu..tapi kali ni xleh ikut sebab aku pon bizi.kerja kat opis pon besepah2.nak mintak cuti pon x sampai hati.da la opis x cukup staff.kalu aku cuti banyak2 kan haru satgi.tapi xpa, banyak lagi masa pasnih hubby akan outstesen lagi.aku kna kumpul book off banyak2 le gitu.uhuuu


romentik kan view **shooo shuwetttt**



**pewittttt2x**



teringin plak nak nek kapal tu.


 


so, skarang duk kat ostel MMU terchinta sat.uhu..cedih2. tapi xpa, ni la peluang aku nak lepak2 ngn petom2 yang ada dekat2 cni lagi.hehe.sebbek hubby pon da bagi pemisen tapi kna bagitau dulu seblum pi mana2. **baekkkkk sayanggggggggggg** hee..dalam kereta on the way nak hantar my hubby;

hubby: eh, mana wallet abg?

aku: mana tau abg letak mana. tu la, suka sangat letak merata2 bla...bla...bla... (beletiaq la sikit, besa la bila da jadi isteri nih.haha)

hubby: nah, amik nih belanja makan minggu nih. (sambil hulur duit kaler ...... kat aku)

aku: huish, waa...baiknya abg..tapi duit ayg byk lagi nih..dlm purse pon beratus lagi duk ada ( bajet macam kaya plak aku nih.haha)

hubby: amek la..kan ustaz kazim* kata kalau suami keluaq bekerja kna tinggaikan nafkah untuk isteri.hehe

*my hubby suka dengaq ceramah ustaz kazim elias kat youtube. baguihkan hubby I nih.heeee

aku: waaaaaaa...masyeh sayang..heee

hubby: cukup dak tu makan 3 hari nih?

aku: lebih dari cukup la syg. ayg makan pon sehari max 10 heng. kan la ni tgh diet.heee

*****************************************************************************

haaaaaa...ni la dikatakan nikmat berkahwin. kan da dapat extra money bila husband kita pi outstesen.hehe.so,yang single2 tu cepat2 la pi cari laki yang baguih utk di buat suami. sebbek aku da dapat sorang. alhamdulillah. :P

4 comments:

  1. wah. best giler nad!
    aku nak jugak laki macam laki ko.
    tapi x nak laki ko. hahaha

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    mane bule laki aku..isk2
    ko da ade calon ke blum?
    heee..
    cepat2 le cari sorg.leh dpt extra money bile die outstesen :))

    ReplyDelete
  3. kalau ade calon esok jugak aku kawin :)

    ReplyDelete
  4. eheee..tapen2. cari la slow2.nanti da kawen jgn lupe jempot aku.hee

    ReplyDelete

 
Images by Freepik