Tuesday, 2 February 2016

My iman humaira

 Selalu anak kedua jarang enterprem kat blog mak2 khenn...masa anak sulung dulu kemain semua benda nak update...inilah nasib anak kedua...hahahahha..kesian2





Kali ni meh nak crita pasal si ushuk iman ummi ni...alhamdulillah still fully bf walaupun stok pam hari ni adalah untuk hari esok...tapi iman x banyak songeh, dia minum ja mana yg ada..abah kata dulu duk gaduh sgt irdina tu anak abah, sikit2 nak abah...sekarang dapat dah sorang anak ummi...melekat macam gam..hahahaha...manja kemainnnn...sampai ummi nak buat kerja pun susah..asek nak berdukung ja...layan ja la anak manja yg sorg nih..heheh


Akal makin banyak sejak dua menjak nih...semua nak buat sendiri..makannak suap sendiri, minum pun nak minum dlm cawan sendiri, xmo orang pegangkan..mandi pun kalo boleh nak mandi sendiri..kadang nak marah sebab berteraboq abih semua tapi nak tergelak pun ada tengok akal dia tu...

Berjalan lambat skit dari kakak dulu...iman dapat kaki masa umur 1 tahun 2 bulan rasanya...sekarang xyah cakap la..berlari ke sana sini..jenuh nak ligan especially kalu kat mall...kalau lepas mandi pun sama..lari bogel2 keliling rumah dulu baru nak pkai pampers suma...aiyoyo..malu la adik oiii...

Since dia ada kakak,semua yg dibuatnya tiru dari kakak..kadang memang lawak...hahahaha..mulut makin petah sekarang..dah pandai cakap dalam bentuk ayat pendek yg orang boleh paham...mengadu kat ummi/abah/tokmi kata orang buat dia pun da pandai...jangan buat main la ngn budak ni..hahahha...ada sekali tu dia main dengan abah, pastu tetiba nangis...bila tanya kenapa, iman kata "abah bit adik"  [translation = abah cubit adik] ada la campoq lagi patah2 perkataan jerman dia tu tapi so far dah banyak perkataan yang makin jelas & kita paham..



Baru2 ni dah pandai merajuk emo dengan ummi..mana belajaq entah..kemain ngamok dia tu. Ummi pujuk pun dia duk buat akal lagi..sekali ummi buat xtau, baru tau nak mai nyendeng balik ngan ummi...hakhakhak..amik obatttt dah nak merajuk sangat..

Iman ni jenis lembut sikit orangnya..dari gayanya nampak macam mudah di ajar skit berbanding kakak..kakak tu banyak ikut abah...keras & cerewet sikit..hanya abah dia saja terer nak handle perangai kakak..katanya dah perangai lebih kurang  sama so memasing memahami la tu...heh..apa laaa

Berdua ni memang suka gaduh..dah memang adat adik beradik kalau x bergaduh tu x sah...sat kakak buat adik..adik pulak bila x puas hati pi gigit, x pun tarik trambut kakak..tu yg buat kakak nak belasah dia lagi tu...haihhhh

2 orang anak, 2 jenis perangai..tu belum campoq perangai abah depa lagi..penin jugak ummi kadang2..yg tu nak yg macam ni, yg ni nak macam tu...isk2..sabaq ja la nak handle semuanya...dannn..semua kerja kena jadi multitasking...kata supermom! Hoho..

Oke lah, supermom GTG...ada masa, ada mood, nanti ada la update lagi..hahaha

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik