Monday, 10 October 2011

@38 weeks 1 day

haloooo...

i'm back!!! x beranak lagi aku nih.hakhak.masih lagi larat nak jalan2 soping tapi cepat semputt..huhuh..sepanjang minggu nih aku duk kampung.manyak syiokk ooo..rasa macam kembali ke zaman bujang dulu.bezanya kali ni perot aku muncitt sebab ado baby.hehe.

latest checkup hari rabu lepas kat kpj perda.1st time checkup without hubby.mak n abah temankan aku.hukhuk.result checkup sangat la membuatkan aku riso.huhu.masa scan, dokter kata kepala baby agak besar.ia normal tapi dokter takut x muat nak lalu pintu rahim.kepala baby da kat bawah tapi belum engage lagi.huuu.so, dokte bagi 2nd chance kat baby selama seminggu utk dia engage n nak tgk saiz kepala dia. kalu besar jugak, mebi akan kena operet.huwaaa!! aku xmo kena operet..aku nak bersalin normal.huuu.bila fikir2 balik, aku rela kena induce dari kena operet.diskas ngn hubby, dia pon setuju.so, tarikh appointment di cepatkan dari hari rabu ke hari isnin sbb alang2 hubby balek ni better dia pon ada skali masa jumpa dokter. leh diskas dengan lebih detail.next appointment, dokter nak cek pintu rahim.gulp! adakah itu maknanya kena seluk??oke, cuak sedikit di situ.huuu..seblum nih masa checkup kat kajang suma oke jaa..hukhuk.tiba2 balek mai penang jadi mcm ni pule.huuu..semoga semuanya dipermudahkan Allah.

oke la, untuk menghilangkan cuak nak jumpe dokter esok hari, meh nak share the most feveret pic of my baby yg aku duk simpan dlm wallet nih.hee..sukaaaa sangat tengok. rasa cm x sabaq nak tunggu baby kuaq.


ibu sukaaa sangat yang nih.hee.see her chuby cheek and tembam hand. :P **pandai posing rupanya anak ibu nih.hee**




hmm...xdak idea dah nak bebel apa. yang aku tau, aku dah x sabaq nak bersalin.haha.hari2 tunggu tanda tapi xdak punn..huhu.tapi pelvic pain still melimitkan pergerakan aku.kdg2 sakit sangat bila nak bangun.sbb tu aku malas baring.duduk lagi bagus.huu..tapi sakit jugak bila nak bangun berdiri.oh ya, baby makin berat.haritu dokter bgtau da 3.37 kg..mak aku gerun dengaq n dia suh aku stop makan supplement yg dokte bagi. dari dulu lg mak aku x berapa suggest makan supplement sbb takut baby besaq tapi aku telan jugak sbb hubby nak baby tembam.hehe.so, layan sajala labuuu..bila da jadi cmni, bru hubby suh stop mkn.hakhak.

oke la, stakat ini saja dulu.kalu aku apdet lg esok o lusa maknanya x besalin lagi la aku.hoho. **seronok betui baby duk kat dalam nih**

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik