Thursday, 10 November 2016

Birthday celebration di sekolah!

Heheheh....

Ni 1st time irdina celebrate birthday kat sekolah..anak biasa2 saja, umminya yang eksaited lebih...hahaha..kebetulan pulak last weekend ada parent's teacher meeting untuk amik result exam term 2 dan result irdina sangat mengejutkan & membanggakan, so ummi & abah decide utk buat kenduri kecil-kecilan di sekolah...

semangat ummi plan utk goodies bag dan design cake...Irdina request nak cake ada gambar pony & muka dia tapi ummi x setuju sebab tu macam biasa sangat...jadinya ummi plan letak seketui dua patung pony instead of edible image gambar pony...tapi abah irdina x setuju letak pony sebab takut berebut dengan kawan2 lain kat sekolah...maka, ummi have to change the cake design...abah suruh letak benda2 yang x akan menjadi pembaziran di atas kek tu so ummi pilih untuk longgokkan bermacam2 jenis cekelat..hehe....untuk goodies bag pulak, tokmi & tokabah sponsor air kotak, acu sponsor cake pop & ummi buat choc chip cookies dan gorengkan keropok sayur....most of barang2 dalam goodies bag tu homemade okayyyyy! gigih ummi ngan acu buat weekend tadi...kerja2 preparation untuk siapkan goodies bag & kek bermula dari jumaat last week..phewwwww...

dan hasilnyaaaaa.....hahaha (gelak dulu)

taaaadaaaaaaa..............

mmmm...amacem?

bole la untuk newbies baker macam ummi ni...kek kamu tu macam senget sket...tapi bila makan sedap ja kan...yang princess dua ketui tu irdina yang request suruh letak...tu memang princess mainan dia, dapat dari teloq kinder bueno tu...chocolate drip tu cair sangat sebab tu drip dia jadi x cantik..huuuu..patutnya kena kurangkan whipping cream tu...cake topper tu pun buat sendiri..dasar kedekut nak beli cake topper yang cantik2...hahaha...dah barang2 kraft pun ada, ummi DIY ja la ikut suka hati ummi...lagi pulak kan tengah saving untuk next trip...muahahahahahah...


standard bila birthday untuk budak2 mesti chocolate cake, tapi kali ni ummi buatkan carrot cake! sooooo healthy! baru la ada kelainan...dan as expected, kek kawan2 irdina yang lain tu mostly chocolate cake...hahaha...birthday celebration kali ni untuk budak2 yang lahir bulan Julai - Disember...bila buat sekali harung..berderet haa kek budak2 ni...kek anak ummi antara yang paling tinggi...ummi buat 4 layer...makan la puas2...hohoho...

Happy Birthday!
Mari potong kek
Ni la teacher kelas Irdina, Teacher Aina =)
Muka chohhh ja kalu tangkap gambaq...ce senyum skit..isk2
Irdina dan kawan2...dua2 kawan baik dia..Adzfar & Izzah..ni masa acara bagi goodies bag masing2 kat kawan2..

Adik Iman punya la seronok dapat ikut pi celebrate sekali kat sekolah kakak...mula2 malu, last2 dia yang sakan...asyik ajak ummi pi kat kakak ja..ummi suh pi sorang xmo pulak...malu tapi mahu niii...hahaha..Iman nampak seronok & enjoy..nanti InsyaAllah kalo still stay sini, ummi akan hantar Iman mai skolah ni jugak...heheheh...harapnya Irdina happy sangat dengan 1st birthday celebration kat sekolah dia...hujung tahun ni ada sambungan celebration lagi kat kampung...kali ni buat sekali dengan adik pulak...sorang request nak pony, sorang request nak olaf...layan ja la ummi dengan hampa ni...nanti lah ummi plan lain untuk yang tu..hehe..

Ni anak sapa lak ni? buat macam sekolah sendiri pulak...hahahah
Kecik ni pun seronok ikut pi sekolah kakak....haha


No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik