Wednesday, 4 March 2015

Salam 2015..hehehehe

phewwww...my last post was on October last year...soooo last year!


issokayy...let's start new words in 2015 :)


Assalamualaikum ...

Dah bulan 3 dah pun..baru terkedek-kedek nak up post baru.haha.me is soooo not in wrinting mood plus busy sangat dengan testing..tambah-tambah lagi dengan customer yang banyak songeh..mencabar keimanan dan kesabaran tapi banyak jugak benda baru dapat belajar...ok la tu kan..

So, anak-anak apa cerita? Alhamdulillah sihat-sihat saja, membesar bagai juara! hoyeahhhh...Humaira dah 7 bulan ++..dah start solid food masa seminggu lagi nak masuk 6 bulan..will story that later **kalau sempat & ada mood nak update lagi lepas ni naaa..haha**.. kakak Irdina is soooo big girl! diapers free di siang hari..dah try buat malam tapi beberapa kali terbabas..sampai lencun habis, bukan setakat tilam tapi dengan baju sekali..haru biru tengah malam kena tukar cadar, lap badan & tukar baju semua..xpa la kakak, next year kita try lagi. next year dah nak masuk sekolah..weeee**ummi is feeling old...sigh**

This year travel plan? hurmmm...maybe nak tour pulau-pulau di Malaysia..last month dah pi Pulau Manukan, Sabah...SubhanAllah..sangat cantikkkk! so, looking forward for our next pulau tour..entah bilanya..haha...since husband tukar ke Nibong Tebal, dia sangattt busy!Susah nak cuti panjang..hari tu MAS buat promo tiket ke london utk bulan 3 or 4 ni, memang memendam rasa ja la kami sebab jadual hubby sangat pack dan sangat susah nak cuti..kalo tak boleh tour europe sekali lagi dengan anak-anak pulak...huhuhuhu..xpa, ada rezeki lain kali pulak kan.. :)

My update? hahah...me is soooo gemok now!! huhuuh...sejak masuk kerja, berat makin naik n kadang-kadang sangat drastik..sehari naik sekilo tuuuuu...gilaaa wehhhhh!! padahal x makan banyak mana pun **tipuuuuuuuuuuuuuu....hahah**. Finally, sebab rasa dah over sangat...aku join membership dengan Kevin Zahri..ya, i'm sacrificing my RM100 shopping budget this month..sob..sob...but it worth it!
Now i know, rupanya aku gemuk air..sob..sob..again..which is, agak senang nak turun berbanding gemuk lemak..**i'm lucky..yippeeee** Dah 2 hari aku start kurangkan calorie intake, minum banyak air dan dah turun 1 kg by today!! yipppeeeeeee!! Alhamdulillah x kacau sangat production susu untuk Humaira asalkan ambil karbohidrat & protein yang mencukupi..looking forward to cut more kilos!

oke lah...cukup bebelan untuk hari ini..banyak kerja menanti..huhu..

us :)
xoxo

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik