Wednesday, 5 February 2014

berdikari

assalamualaikum....

it's been quite a long time i'm not writing here..huhuh...as usual kalau mengandung dan ditambah pulak dengan sicknes2  bagai tu memang mood aku kelaut...bila ada update tu maknanya mood baru kelangit sket lepastu kelaut balik..hahaha..

hello february! 2nd month in 2014..mulai bulan ini, aku kena berdikari lebih dari biasa..yeszzaaaa, me now PJJ with my hubby...sobs sobs sobs =( semua ini terjadi gara-gara tiba-tiba hubby dapat kelulusan untuk berpindah ke TNB Nibong Tebal bulan lepas..i never know he applied for that..memang dia pun xdak cerita sebab katanya kalau cerita kat aku memang xkan dapat punya..sebab tu dia buat diam saja...sampai atiiii..dah la dapat tau time tengah mabuk haritu, dengan emosi x stabilnya maka menagis2lah akuuu kat dia...uuuuuuuuu...ingat sesenang ka aku nak mintak pindah balik penang cam dia! huuuuuuu

but, thinking from the positive side, mungkin ada hikmah disebalik semua ini. apa yang Allah dah tetapkan untuk yg terjadi sekarang adalah yang terbaik untuk kami sekeluarga sekarang dan mungkin akan ada yang lebih baik untuk masa depan..mana tau, dengan izin Allah aku dapat pindah ke penang sebelum aku deliver :) .. tapi, yang aku perasan, Allah mudahkan urusan aku untuk mintak bertukar. bila bagitau manager & AGM, boss2 aku ni x kesah kalau aku mintak pindah...bila bersemuka dengan GM untuk mintak sain borang pertukaran, Alhamdulillah diluluskan dengan syarat ada pengganti..dan x sampai seminggu, ada dah yang contact aku untuk gantikan tempat aku di sini...sekarang, hanya menanti panggilan dari HR penang kalau ada kekosongan..harap kalian semua yang terbaca doakan aku cepat2 dapat pindah ya...

x sanggup rasanya berjauhan dengan hubby..dari awal menikah dulu, tak pernah berpisah lama macam ni. dulu, kalau hubby outstation pun dia akan berusaha ulang alik sebab kesian nak tinggal wife kesayangan ni sensorang kat rumah..ceeewaahhhhh! haha...pendek kata, aku memang jenis yang terlalu bergantung pada hubby walaupun sebenarnya aku ni oke ja kalau nak berdikari sensorang pun..apapun, sekarang aku kena lebih berdikari sbb kami hanya akan berjumpa hujung minggu saja. hunjung minggu ja la yang bole nak manja2 ponnnn..hukhuk..

huwaaaaaaa....x sangka aku pon kena berPJJ!!!!! =(( =(( =((

memandangkan aku sedang mengandung, semua orang risaukan aku bila hubby dapat pindah ni..nasib baik la mak aku ada dan sehat lagi..sekarang, mak yang temankan aku dan irdina kat rumah ni. nanti bila mak balik kampung, adik aku pulak akan temankan..nasib baik jugaklah dia tengah praktikal skrg..so, boleh la ulang alik walaupun jauh sket...see, perancangan Allah adalah yang terbaik..disaat hubby dapat pindah, tapi aku masih bernasib baik ada yang akan temankan...dan aku akan sentiasa berfikir positif sampai kami sekeluarga dapat bersatu semula macam dulu.. =) mungkin rezeki anak kedua ni aku akan dapat berpindah dalam masa terdekat..siapa tahu kan? again, being positive is the key :)

dan hari ini, aku dah dapat terima kenyataan yang kami telah berjauhan untuk sementara. cuma jasad, bukan kasih sayang..our love will never fade to each other, InsyaAllah, instead it will grow more and more... ("*")

dan kemarin dulu jugak, pecah rekod aku drive selama 9 jam dari parit buntaq ke seri kembangan....jem huiiiiii nak mampuih kat heway..ramai sungguh umat manusia balik cuti raya cina ni..mana x balik kan, da cuti panjang..tambah2 yang keja kat wilayah cam aku ni..dapat cuti hari wilayah.hehe..seronok dapat balik kampung lama2..tenang hati pikiran dan badan..hilang abeh suma mabuk2 aku..sekarang dah masuk fasa start lalu makan untuk menggemokkan diri dan fasa happy pregnancy..weeeee! perut pun dah makin nampak..me sooo happy! irdina pon dah pandai cium2 perut ummi sayang adik baby..ummi harap irdina dapat jadi kakak yang baik dan sayangkan adik2 nanti...ummi is sooo in love with both anak2 ummi ni =)

oke lah, sekian saja coretan kali ni..bila mood makin meningkat ni mungkin akan rajin la jugak kotttt aku nak bercerita di sini..heee...

babai for now =)





No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik